Facebook Pixel Παναθηναϊκός – Όντεν Κάτας: Οι δηλώσεις του Κάτας για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα
| 2021-03-01 20:11:00

Τρίβει τα… χέρια του ο Κάτας – Τι είπε για Χεζόνια και Παπαπέτρου

Sportdog Team
Τρίβει τα… χέρια του ο Κάτας – Τι είπε για Χεζόνια και Παπαπέτρου

Παναθηναϊκός – Όντεν Κάτας: Οι Πράσινοι ετοιμάζονται για την διπλή αγωνιστική της Euroleague όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Μπαρτσελόνα την Τρίτη (2/3) στο ΟΑΚΑ και την Μπάγερν Μονάχου την Πέμπτη (4/3) στη Γερμανία. Ο προπονητής του "Τριφυλλιού" έκανε δηλώσεις για τις προσεχείς αναμετρήσεις τονίζοντας ότι ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ματς με τον Άρη δεν ήταν πολύ σοβαρός, αλλά και ότι ο Μάριο Χεζόνια θα βοηθήσει στην εκτελεστική λειτουργία της ομάδας του.

Παράλληλα ο Ισραηλινός τεχνικός τόνισε ότι το "Τριφύλλι" πρέπει να αμυνθεί σωστά χαμηλά στη ρακέτα στον αγώνα με τους "μπλαουγκράνα", ενώ κλειδί για την αναμέτρηση θα είναι αν οι παίτκες του διατηρήσουν ένα χαμηλό τέμπο στο παιχνίδι τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισραηλινός:

"Σιγά σιγά νιώθουμε καλύτερα. Χθες ο Ιωάννης Παπαπέτρου χτύπησε, δεν είναι τόσο σοβαρά βέβαια. Είναι όμως σημαντικός για εμάς, ειδικά τώρα που λείπουν παίκτες. Δεν είναι τόσο εύκολο με τόσο πιεσμένο πρόγραμμα. Σταδιακά όμως νιώθουμε καλύτερα.

Θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε τον ρυθμό, με διαφόρων ειδών άμυνες. Έχει πολλά επιθετικά όπλα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να βγούμε στο γήπεδο επιθετικά. Το πιο σημαντικό είναι να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να αποφύγουμε να δεχθούμε κάποιους εύκολους πόντους από τέτοιες καταστάσεις. Να αμυνθούμε στο low post σωστά. Έχουμε μόνο μια προπόνηση για να δουλέψουμε σε όλα αυτά και να προετοιμάσουμε το πλάνο μας.

Μας λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, θα παίξουμε με διαφορετικές πεντάδες. Αντιμετωπίσαμε επιθετικά προβλήματα στον προηγούμενο αγώνα της EuroLeague, ελπίζω πως τώρα θα είμαστε καλύτεροι στην εκτέλεση. Βλέπουμε πόσο θα βοηθήσει σε αυτό ο Μάριο (Χεζόνια). Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στη διοργάνωση, ειδικά όταν απέναντί σου βρίσκεται η Μπαρτσελόνα.

Θα βγούμε στο γήπεδο για να παίξουμε σκληρά, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ελέγξουμε τα πράγματα που είναι στο δικό μας χέρι. Ο Καλάθης είναι σπουδαίος παίκτης, τον ξέρω. Τον παρακολουθούσα περισσότερο όταν ήταν το ΝΒΑ. Κοιτάζει διαρκώς να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του, αυτό είναι ξεχωριστό ταλέντο. Θα προσπαθήσουμε να τον δυσκολέψουμε. Τον Χεζόνια τον ξέρω, παίξαμε μαζί στους Ορλάντο Μάτζικ. Είναι σπουδαίος τύπος, εξαιρετικός συμπαίκτης. Θα φέρει κάποια ξεχωριστά πράγματα στο παιχνίδι μας, όπως η αθλητικότητα και το playmaking. Ανυπομονώ να ξαναπαίξω δίπλα του. Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος στα αποδυτήρια", τόνισε ο Όντεν Κάτας για τον Σέλβιν Μακ, μιας και ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη για τη συνέχεια της σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags