Facebook Pixel Ευρωλίγκα: Ανατροπή-έπος από Μπασκόνια: Γύρισε από το -18 και νίκησε τη Ζενίτ! - Εύκολα η Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-03-18 21:45:00

Ανατροπή-έπος από Μπασκόνια: Γύρισε από το -18 και νίκησε τη Ζενίτ! - Εύκολα η Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ανατροπή-έπος από Μπασκόνια: Γύρισε από το -18 και νίκησε τη Ζενίτ! - Εύκολα η Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Βάσκοι γύρισαν από το 72-58, 4:4ο πριν το τέλος του αγώνα!

Ευρωλίγκα: Τεράστια νίκη παρότι βρέθηκε να χάνει με 18 πόντους πήρε η Μπασκόνια επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, ενώ η Φενέρ πήρε εύκολη νίκη επί της Ζαλγκιρις στην Πόλη.

Ζενίτ – Μπασκόνια 75-79

Πολύ σπουδαία νίκη με επική ανατροπή πήρε η Μπασκόνια στην προσπάθεια της για είσοδο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με 79-75 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Πλέον οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην ένατη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με 16 νίκες η κάθε μια, με την Ζενίτ βέβαια να έχει παιχνίδι λιγότερο. Η ομάδα  του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρέθηκε πίσω με 14 πόντους 4’40’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης ωστόσο με ένα εντυπωσιακό comeback κατάφερε να «κλέψει» την νίκη από τους Ρώσους.

Απόλυτα ισορροπημένο αλλά και κλειστό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να βρίσκουν πολύ δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι και να πηγαίνουν μαζί στο σκορ. Βάσκοι κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά με 7 πόντους με την συμπλήρωση εξίμισι λεπτών αγώνα, με ένα επιμέρους σκορ 8-1 (6-13). H ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αντέδρασε στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους τρεις (14-17).

Η αντεπίθεση της Ζενίτ συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, καθώς κατάφερε με ένα σερί 7-0 να πάρει εκείνη προβάδισμα δύο κατοχών (21-17). Η ρωσική ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στην άμυνα και είχε έναν «καυτό» Μπάρον στην επίθεση και έφτασε την διαφορά μέχρι τους 13 πόντους με το 4 εύστοχο τρίποντο του Αμερικανού (33-20). Η Μπασκόνια απάντησε με συνεχόμενα τρίποντα του Βιλντόζα, ωστόσο ο Πάγκνος έδωσε ξανά διψήφια διαφορά στην ομάδα του (38-28). Η Ζενίτ συνέχισε να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι μέχρι την ανάπαυλα, στην οποία πήγε με αέρα 13 πόντων (45-32).

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους Βάσκους να προσπαθούν να ψαλιδίσουν την διαφορά, η οποία ωστόσο για πόλο το πρώτο πεντάλεπτο κινήθηκε κοντά στους 10 πόντους (50-41). Η Ζενίτ ανέβασε στροφές στην συνέχεια και με απανωτά τρίποντα κατάφερε να φτάσει την διαφορά στην μέγιστη τιμή των 15 πόντων (56-41), ενώ έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με 59-45.

Η Μπασκόνια προσπάθησα ξανά να αντεπιτεθεί στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Πασκουάλ ωστόσο να έχει λύσεις στην επίθεση και να διατηρεί την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους. Ο Βιλντόζα μείωσε στους 11 με καλάθι από το ύψος της βολής (67-56), με τον Ρίβερς κα κάνει και πάλι το +14 λίγο αργότερα (72-58). Οι Βάσκοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 πριν το τέλος (72-72). Η ομάδα του Ιβάνοβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή με τρίποντο του Βιλντόζα και ψυχραιμία στην συνέχεια για το τελικό 75-79.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 45-32, 59-45, 75-79

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 84-61

Πολύ άνετη νίκη πήρε η Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με το επιβλητικό 84-61 της πάντα αξιόμαχης Ζαλγκίρις Κάουνας. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Κοκόσκοφ έφτασε τις 18 στην διοργάνωση και έκανε ένα ακόμα βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ, ενώ οι Λιθουανοί έμειναν στις 15 και χάνουν αρκετό έδαφος. Η τουρκική ομάδα ήταν ανώτερη από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και με δύο ξεσπάσματα ένα στο τέλος της πρώτης περιόδου και ένα 13-0 σερί στο φινάλε της δεύτερης καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι.

Ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν αέρα πέντε πόντων (2-7) με τον Χέιζ, και την ομάδα του Κοκόσκοφ να επαναφέρει την ισορροπία με την συμπλήρωση του πενταλέπτου (9-9). Το σκηνικό άλλαξε άρδην στα τελευταία λεπτά με τους Τούρκους να καταφέρνουν να ξεφύγουν με δέκα πόντους με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Γκούντουριτς και Ντε Κολό (28-18).

Η Ζαλγκίρις μπήκε καλύτερα στην πολύ κλειστή από άποψη σκορ στο ξεκίνημα δεύτερη περίοδο και κατάφερε να πλησιάσει στους 6 πόντους (32-26). Η ομάδα  του Κοκόσκοφ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο μισό της περιόδου και με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά στους 18 (45-26), το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με την Φενέρμπαχτσε να συνεχίζει να κυριαρχεί πλήρως στο παρκέ και να ανεβάζει και άλλο την διαφορά. Συγκεκριμένα, το τουρκικό προβάδισμα έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους με καλάθι του Ντε Κολό (66-41), με τους Λιθουανούς να μειώνουν στην συνέχεια με ένα μικρό 5-0 σερί για το 66-46 του δεκαλέπτου. Η Ζαλγκίρις δεν κατάφερε να αντιδράσει στην τέταρτη περίοδο με την ομάδα του Κοκόσκοφ να μεγαλώνει και άλλο την διαφορά και να φτάνει σε μια πολύ άνετη νίκη με το τελικό 84-61.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 45-26, 66-46, 84-61

 

Πηγή: ebasket.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags