Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέα "μαχαιριά" σε Ολυμπιακό - Νίκησε τη Χίμκι και κυνηγά την οκτάδα η Βαλένθια (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-03-19 22:20:00

Νέα "μαχαιριά" σε Ολυμπιακό - Νίκησε τη Χίμκι και κυνηγά την οκτάδα η Βαλένθια (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νέα "μαχαιριά" σε Ολυμπιακό - Νίκησε τη Χίμκι και κυνηγά την οκτάδα η Βαλένθια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βαλένθια ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε απαντήσεις σε κάθε ξέσπασμα της Χίμκι και στο τέλος έφτασε στη νίκη (77-68), διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.

Euroleague: Σταθερά σε τροχιά πλέι οφ παραμένει η Βαλένθια. Η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου, μετά την επικράτηση κόντρα στην Φενέρμπαχτσε την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να ρίξει στο... καναβάτσο καi την Χίμκι, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 18 πόντους έδωσε τον... τόνο επιθετικά για την ομάδα του, έχοντας βοήθειες από τους Μάικ Τόμπι (12π, 6ρ) και Κλέμεν Πρέπελιτς (10π), που έδωσαν λύσεις στην Βαλένθια. Στην αντίπερα όχθη, οι 20 πόντοι και τα 7 ριμπάουντ του Τζόρνταν Μίκι, αλλά και οι 16 πόντοι του Σεργκέι Καράσεφ δεν ήταν αρκετοί για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

Οι παίκτες της ισπανικής ομάδας εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές και σημαντικές απουσίες των Ρώσων και πάτησαν από νωρίς το γκάζι. Σε σημείο ώστε να προηγηθούν με 17-27 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια η Χίμκι προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και να μείνει μέσα στο παιχνίδι χάρη στους Μίκι και Καράσεφ.

Παρ' όλα αυτα η Βαλένθια ήταν ανώτερη και στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοσή της, βρίσκοντας λύσεις από τον Ντέρικ Ουίλιαμς (54-71, 33'). Οι παίκτες του Μάλτσεφ προσπάθησαν να μειώσουν και τα κατάφεραν στα τελευταία λεπτά (68-73, 38'), αλλά η Βαλένθια είχε τον έλεγχο της κατάστασης και στο φινάλε πανηγύρισε μια νίκη που διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα πλέι οφ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Βαλένθια ανέβηκε στο 16-14, με το πέρας 30 αγωνιστικών (ο Ολυμπιακός είναι στο 14-16), τη στιγμή που η Χίμκι συνεχίζει την... μοναχική πορεία της στον πάτο της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-26.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 38-44, 49-58, 68-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags