Facebook Pixel Νίκος Χουγκάζ - Ιωνικός Νικαίας: Έγραψε ιστορία ο Χουγκάζ - Απίστευτο ρεκόρ από τον παίκτη του Ιωνικού (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-03-21 21:16:00

Έγραψε ιστορία ο Χουγκάζ - Απίστευτο ρεκόρ από τον παίκτη του Ιωνικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έγραψε ιστορία ο Χουγκάζ - Απίστευτο ρεκόρ από τον παίκτη του Ιωνικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα... χρυσά βιβλία της Basket League πέρασε ο γκαρντ της ομάδας της Νίκαιας

Νίκος Χουγκάζ - Ιωνικός Νικαίας: Η ομάδα των Δυτικών προαστίων πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Λάρισας, όμως η επίδοση του Έλληνα γκαρντ είναι αυτή που τράβηξε τα... βλέμματα. Συγκεκριμένα είχε 7/7 τρίποντα, ισοφαρίζοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

"Η πολύτιμη νίκη του Ιωνικού Hellenic Coin επί της Λάρισας Bread Factory έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Νίκου Χουγκάζ που έγραψε ιστορία από τη γραμμή των τριπόντων. Ο διεθνής σέντερ τελείωσε το παιχνίδι με 7/7 τρίποντα, που είναι η κορυφαία επίδοση των τελευταίων 13 χρόνων και αποτελεί ισοφάριση της δεύτερης κορυφαίας στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Παράλληλα τα επτά τρίποντα είναι τα περισσότερα που σημείωσε παίκτης ρακέτας στην ιστορική διαδρομή του επαγγελματικού Πρωταθλήματος!

Ο Χουγκάζ ισοφάρισε την επίδοση των 7/7 τριπόντων που είχαν...
*Ο Μίλαν Τόμιτς στις 16 Μαίου 1998 στον τρίτο μικρό τελικό των πλέι οφ μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.
*Ο Γιώργος Μποζίκας στις 27 Απριλίου 2004, στον τρίτο αγώνα της πρώτης φάσης των πλέι οφ του 2002 με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας απέναντι στον Άρη.
*Ο Κώστας Βασιλειάδης με τον ΠΑΟΚ στις 9 Νοεμβρίου 2003, κόντρα στον Μακεδονικό.

Το απόλυτο ρεκόρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος είναι εκείνο των 8/8 τριπόντων που είχε στις 10 Νοεμβρίου 2007 ο Μπραντ Νιούλεϊ με τον Πανιώνιο, στην 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2007-08 κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Νίκος Χουγκάζ όμως πέτυχε και κάτι άλλο, εξίσου εντυπωσιακό. Τα επτά τρίποντα αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για παίκτη που αγωνίζεται κοντά στο καλάθι. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των έξι τριπόντων (6/8) που είχε ο Κρις Σίνγκλετον με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο εκτός έδρας ματς με την Κύμη της σεζόν 2017-18.

Πέραν αυτών, ο διεθνής σέντερ έφτασε και σε δύο ακόμη ρεκόρ καριέρας, με τους 23 πόντους του -είχε 18 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt- και τους 32 βαθμούς στο ranking -είχε 29 στο Λαύριο. Η επίδοση του στο σύστημα αξιολόγησης συνιστά ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης από παίκτη του Ιωνικού Hellenic Coin στη διετία του στη Stoiximan Basket League. 32 είχε πριν από σχεδόν ένα μήνα στο Ιβανώφειο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όπως και στο περσινό, εκτός έδρας ματς με τον Ήφαιστο ενώ 32 είχε και ο Τζαμάλ Τζόουνς στο εντός έδρας ματς με το Λαύριο της περσινής σεζόν. Κορυφαία επίδοση για τους Νικαιώτες είναι εκείνη των 37 βαθμών που είχε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πέρυσι, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Τα 7/7 τρίποντα είναι βέβαια και ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο μοιράζονταν με 6/6 ο Γκλεν Κόζι του Λαυρίου Megabolt στην 3η και ο Κεν Μπράουν της Λάρισας Bread Factory της 17ης αγωνιστικής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα τρία προηγούμενα παιχνίδι του Ιωνικού Hellenic Coin, ο Χουγκάζ είχε συνολικά 2/12 τρίποντα κόντρα σε Ηρακλή, Λαύριο Megabolt και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Με τα επτά τρίποντα εξάλλου, ο Χουγκάζ έγινε ο τρίτος της σχετικής λίστας των Νικαιωτών, αφού έφτασε τα 27, ξεπερνώντας τους Βασίλη Τολιόπουλο (22), Στιβ Μπαρτ (23) και Τζαμάλ Τζόουνς (24). Είναι πίσω μόνο από τον Άνταμ Σμιθ (28) και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (33)", αναφέρει η ανακοίνωση της Basket League για όσα πέτυχε ο Νίκος Χουγκάζ στο Ιωνικός Νικαίας - Λάρισα
 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags