Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Έτσι γυρίζει Α1 ο Ολυμπιακός - Χτυπάει 3 Έλληνες, ο Σπανούλης θα... - Πλέι μέκερ και... Καμπά ο ΠΑΟ"
Μπάσκετ
| 2021-04-04 10:45:00

"Έτσι γυρίζει Α1 ο Ολυμπιακός - Χτυπάει 3 Έλληνες, ο Σπανούλης θα...-Πλέι μέικερ και... Καμπά ο ΠΑΟ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έτσι γυρίζει Α1 ο Ολυμπιακός - Χτυπάει 3 Έλληνες, ο Σπανούλης θα...-Πλέι μέικερ και... Καμπά ο ΠΑΟ"

Ο Τόλης Κοτζιάς για τις εξελίξεις στους "αιώνιους" και τον κίνδυνο στην ΑΕΚ. Μιλάει στο Sportdog.gr για τα καυτά θέματα των τριών μεγάλων ομάδων του ελληνικού μπάσκετ, τις αλλαγές στα ρόστερ τους και το μέλλον των Μπαρτζώκα και Κάτας.

Την επόμενη μέρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ανέλυσε ο Τόλης Κοτζιάς! Ο γνώστης του μπασκετικού ρεπορτάζ μίλησε στο Sportdog όπου υποστήριξε, ότι ο Μπαρτζώκας πλήρωσε στον Ολυμπιακό το γεγονός της μη απόκτησης του Καλάθη και χαρακτήρισε μονόδρομο την επιστροφή της ομάδας του Πειραιά στην Α1.

Παράλληλα ανέλυσε τον σχεδιασμό των Αιωνίων, τα ζητήματα που τίθενται για την ενίσχυσή τους και εξέφρασε τη γνώμη του για το αύριο στην ΑΕΚ, τονίζοντας, ότι πρέπει να υπάρξει μείωση μπάτζετ.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια είναι τα δεδομένα με Ολυμπιακό και Μπαρτζώκα;

«Οι δύο πλευρές συνεχίζουν κανονικά. Δεν έχουμε κάποιο δεδομένο, που να μαρτυράει το αντίθετο. Και άντε να φύγει ο Μπαρτζώκας. Ποιον να πάρει ο Ολυμπιακός; Υπάρχει ένδεια στο προπονητικό επίπεδο και δη στα υψηλά στρώματα. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο Μπαρτζώκας θα μπορούσε φέτος να πάει καλύτερα, αλλά πλήρωσε το γεγονός ότι δεν αποκτήθηκε ο Καλάθης στην αρχή καθώς και το ότι δεν αποκτήθηκε παίκτης, όταν υπήρξε το πρόβλημα με τον Παπανικολάου. Μετά έχασε και τον Λαρεντζάκη με τραυματισμό, ήρθαν οι επτά συνεχόμενες ήττες και τελείωσαν τα πάντα».

Θα δούμε τον Ολυμπιακό στην Α1 του χρόνου;

«Ποτέ δεν μπορείς να μιλήσεις με σιγουριά, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην Α1, αρκεί, βέβαια, να τα καταφέρει μέσω του πρωταθλήματος της Α2, όπου συμμετέχει. Είναι μονόδρομος η παρουσία του Ολυμπιακού στην Α1. Είναι μονόδρομος να παίζει δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Μπασκετικά, αγωνιστικά απαγορεύεται ένα τόσο μεγάλο μέγεθος να δίνει ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Είναι άλλωστε κάτι, που το λέει συνέχεια ο Μπαρτζώκας. Εννοείται ότι θα είναι σούπερ και για την Α1, για το πρωτάθλημα η επιστροφή του Ολυμπιακού. Περισσότερα λεφτά, μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα πλακώνονται βέβαια πάλι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και αυτό μέσα στο πρόγραμμα είναι, έστω και αν δεν μας αρέσει στο σημείο, που πλακώνονται οι δύο πλευρές. Η αντιπαράθεση είναι λογική, αλλά το πράγματα τραβιέται πολύ και δεν είναι τιμητικό και για το επίπεδο των ομάδων, αλλά και για το μπάσκετ της χώρας μας».

Πώς θα διαμορφωθεί ο σχεδιασμός των Ερυθρόλευκων;

«Μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Σπανούλη, για τον οποίο λέγεται ότι τελικώς θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός θα πάρει τουλάχιστον δύο Ελληνες με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να είναι ο πρώτος του στόχος. Θέλει και τον Λούντζη από τον Προμηθέα, για μπακ από στους σέντερ ακούγεται ο Καββαδάς, που κάνει εξαιρετική χρονιά με τον Ηρακλή.

Εκεί, πάντως, που χρειάζεται τεράστια ενίσχυση είναι στην περιφέρεια. Θέλει δύο παικταράδες στις θέσεις των Χάρισον και Τζένκινς, που φεύγουν. Δεν είναι εύκολο να βρει ακριβώς αυτό, που θέλει. Ο Λόιντ, ο σούπερ σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα, είναι από τις μεγάλες επιθυμίες του Ολυμπιακού, αλλά το κασέ του έχει εκτοξευθεί.

Στην φροντ-λάιν ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν…Οθέλο Χάντερ. Έναν παίκτη, που μαζί με τον Χασάν Μάρτιν να αποτελεί την δυάδα στους σέντερ. Έναν παίκτη, δηλαδή, σαν τον Λεζόρ της Μονακό, σαν τον Μίκι της Χίμκι, σαν τον Νέμπο της Χάποελ Εϊλατ».

Ποιές κινήσεις πρέπει να γίνουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν;

«Εξαρτάται από τα χρήματα, που θα έχει ο Παναθηναϊκός. Το σούπερ ιδανικό θα είναι να μείνουν, πέρα από τον Παπαγιάννη, που έχει συμβόλαιο, οι Νέντοβιτς, Χεζόνια, Παπαπέτρου και Μήτογλου. Αν γίνει κάτι τέτοιο, οι «πράσινοι» θα είναι σούπερ με έναν πλέι-μέικερ στο στυλ του Ουόκαπ της Ζαλγκίρις ή του Λαπροβίτολα, καθώς και με έναν αθλητικό σέντερ πίσω από τον Παπαγιάννη. Ένα παιδί, δηλαδή, σαν τον Καμπά της Ναντέρ, αν και αυτός έχει άθλιες βολές. Αν γίνουν αυτά, που βέβαια, είναι πάρα πολύ δύσκολα, τους υπόλοιπους παίκτες τους βρίσκεις χωρίς να ιδρώσεις».

Βλέπεις να μένει ο Κάτας;

«Στο ημίχρονο του αγώνα με την Αρμάνι, πολλοί Παναθηναϊκοί του τα έχωναν. Στο τέλος του ματς, όλα ήταν πιο ήρεμα. Ο Κάτας έχει μπει σε μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Δεν είναι δικιά του η ομάδα, ενώ είναι πάρα πολύ βαρύ το φορτίο του Παναθηναϊκού. Άλλο οι ισραηλινές ομάδες, που δούλευε, και άλλο ο Παναθηναϊκός. Άλλο πράγμα γενικά η Ευρωλίγκα.

Ο Κάτας την θέλει πολύ την δουλειά, το παλεύει ο άνθρωπος, αλλά το αν θα μείνει θα εξαρτηθεί από το τελείωμα της σεζόν. Από το αν θα κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο, καθώς και από την εικόνα της ομάδας του».

Πόσο επώδυνος μπορεί να γίνει για την ΑΕΚ ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Basketball Champions League;

«Η ΑΕΚ πρέπει πάνω από όλα να φτιάξει τον οργανισμό της. Ηταν Θείο δώρο για το τεράστιο σωματείο, που λέγεται ΑΕΚ η έλευση του Μάκη Αγγελόπουλου. Ξαναμεγάλωσε η ΑΕΚ με τον Αγγελόπουλο, πήρε τίτλους, έκανε θόρυβο. Όταν πήγε ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ, η ομάδα δεν είχε λεφτά. Είχε κάτι ξένους παίκτες, που μετά από λίγο το έκοψαν. Όπως ο Κασμίρ Ράιτ και ο Βέρνον Γκούντριτζ. Ο Αγγελόπουλος έδωσε τεράστια πνοή στην ομάδα, την ανέβασε ψηλά. Τα πόδια, όμως, έχουν ξεφύγει από το πάπλωμα και αυτό είναι επικίνδυνο.

Η γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να μαζευτεί το πράγμα. Να μειωθεί το μπάτζετ, να πληρώσει τα γύρω γύρω η ΑΕΚ και να φτιάξει ένα πλάνο πενταετίας. Είχε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας, τον Ρογκαβόπουλο, και τον χάνει. Δεν χάνει μόνο τον Ρογκαβόπουλο. Χάνει πιθανότατα και λεφτά, που θα έπαιρνε αν πήγαινε το παιδί στο ΝΒΑ, καθώς υπάρχει σχετικό μπάι-άουτ στο συμβόλαιο των δύο πλευρών.

Το πιο επικίνδυνο, λοιπόν, για την ΑΕΚ είναι το οικονομικό. Όχι το αγωνιστικό. Αγωνιστικά δεν μπορείς να είσαι πάντα στους τίτλους. Στις διακρίσεις. Θα μείνεις εκτός και μία χρονιά τουλάχιστον. Το βασικό, όμως, είναι να είσαι καλά στα οικονομικά. Να πατάς καλά στα πόδια σου. Και εκεί πρέπει να δώσει βάση η ΑΕΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό θέλουν όλοι… Γιαννακόπουλο - "Τρέλα" με Ομπράντοβιτς και εφοπλιστές - Στον… αέρα ο Κάτας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags