Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ατακάρες Κακιούζη για ΠΑΟ-Ολυμπιακό: "Έφυγαν Καλάθης, Μιλουτίνοφ και..." - Τι είπε για ΑΕΚ
Μπάσκετ
| 2021-04-18 14:15:00

Ατακάρες Κακιούζη για ΠΑΟ-Ολυμπιακό: "Έφυγαν Καλάθης, Μιλουτίνοφ και..." - Τι είπε για ΑΕΚ

Sportdog Team
Ατακάρες Κακιούζη για ΠΑΟ-Ολυμπιακό: "Έφυγαν Καλάθης, Μιλουτίνοφ και..." - Τι είπε για ΑΕΚ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μιχάλης Κακιούζης, που ανέλυσε κυρίως τον λόγο που οι ελληνικές ομάδες δεν πήγαν καλά φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τα κενά που υπήρξαν με τις αποχωρήσεις του Νικ Καλάθη και του Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν κάλυψαν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα, όπως υπογράμμισε ο Μιχάλης Κακιούζης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Οι μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά:

Για τα πρώτα του βήματα στην προπονητική του καριέρα:
«Προπονητής που έχει ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα. Τον έχω σκοτώσει, διαφορετικά δεν θα σταματήσω. Μου αρέσει περισσότερο αυτό που κάνω τώρα. Έφαγα την κρυάδα στην αρχή. Κάθε φορά είναι και καλύτερα. Η σεζόν πήγε σούπερ, βγήκαμε 3η και είναι η πρώτη φορά που το κάνει το Παραλίμνι. Ήξεραν τα παιδιά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ήταν πολύ δύσκολο. Έχω το κλασικό γιουγκοσλάβικο, δουλεύουμε στην λεπτομέρεια. Είδα άλλες καταστάσεις. Μου αρέσει περισσότερο από την εποχή που έπαιζα. Ήταν η δεύτερη σεζόν μου στην ομάδα. Ακόμα όχι, είναι πολύ νωρίς για την οποιαδήποτε κουβέντα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που συζητάω. Όχι από Ελλάδα, ίσως να μην είναι ακόμα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα έκανα το… αγροτικό μου».

Για τους μέντορές του: «Λίγο από όλους. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με κάποιους προπονητές. Είχα συνεργαστεί με Ιωαννίδη, Γιαννάκη, Ίβκοβιτς, Ιβάνοβιτς και άλλους προπονητές, που ήταν της λεπτομέρειας και της σκληρής δουλειάς. Έχω τη δική μου φιλοσοφία, πώς θα παίξουμε και έχω πάρει λίγο-πολύ από όλους. Θετικά και αρνητικά που μπορώ να περάσω στη λογική φιλοσοφία. Αν δεν πάρεις τα αρνητικά, πώς θα βελτιωθείς. Έχω πάρα πολλά στο κεφάλι μου που δεν μου άρεσε να μου κάνουν και δεν πρέπει να κάνω εγώ τώρα στους παίκτες μου. Δεν ήταν ποτέ των άκρων ο Ιβάνοβιτς στην προπόνηση. Αν δεν το κάνεις αυτό, δεν θα έχεις τύχη στην καριέρα σου. Αν δεν δουλέψεις, θα κάνεις μία χρονιά καλή και μετά θα είσαι φωτοβολίδα».



Για την Ευρωλίγκα και τα πλέι οφ που έρχονται: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Η Εφές είναι η ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Η Μπαρτσελόνα φοβίζει με το γεγονός πως έχει ποιοτικούς παίκτες, έχει τον Γκασόλ που ξεχωρίζει σα τη μύγα μες το γάλα και στα 40 του. Και οι άλλες ομάδες έχουν τις πιθανότητές τους. Δεν μπορώ να ξεγράψω την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έτσι θεωρούσαν την τελευταία φορά και τελικά το πήρε περίπατο. Αργεί και το Final Four. Οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Αν είναι όλοι σε φυσιολογική κατάσταση, μπορεί να γίνουν τα πάντα. Δεν θα είναι εύκολο για την Εφές με την Μπαρτσελόνα να φτάσουν στον τελικό. Μπορεί να υπάρξουν αγώνες από τις ίδιες χώρες που μπορεί να παίξουν ρόλο στα μεταξύ τους ματς. Η Ρεάλ είχε βάθος, όμως έχει χάσει πολύ από τη δυναμική της. Το κριτήριό της είναι ο Ταβάρες, αν είναι καλά, ξεκούραστος και υγιής μπορεί να παίξει ρόλο. Ο Λάσο είναι ένας άνθρωπος που επενδύει στους προπονητές. Κάτι ξέρουν παραπάνω στη Ρεάλ. Εμείς είμαστε έτη φωτός μπροστά… Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι είναι το Μιλάνο με την Μπάγερν. Η Αρμάνι παίζει ανέμελα, με την έννοια προσέχει την άμυνά της, ακόμα όμως στο παιχνίδι της δίνει έμφαση στο επιθετικό κομμάτι».

Για τις ευκαιρίες που πρέπει να παίρνουν οι νεαροί παίκτες: «Το ταλέντο πρέπει να το δείξεις στο γήπεδο. Αν δεν δείξει ένας άνθρωπος ότι έχει ταλέντο, πώς θα δείξει το ταλέντο του. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Σε μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός, θα χάσει κάτι αν παίξει ένας νεαρός στο πρώτο δεκάλεπτο στο ελληνικό πρωτάθλημα; Και να χάσει ο Παναθηναϊκός από τη Λάρισα, είναι τόσο τρομερό; Αυτό έχει να κάνει με όλον τον οργανισμό. Δεν μπορεί να το κάνει μόνος του ένας προπονητής. Κάθε ομάδα πρέπει να μπει σε μία τέτοια διαδικασία, επειδή μπορεί να γίνει το μεγάλο αστέρι της ομάδας για να έχω έναν παίκτη έτοιμο να παίξει σε τοπ επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που δεν πας στα πλέι οφ, γιατί δεν βάζεις τους μικρούς; Πώς θα πάρει εμπειρία ο Ματζούκας αν δεν μαρκάρει τον Κάρολ ή τον Λάρκιν; Πώς θα μάθει αν δεν τους αντιμετωπίσει; Και ας φάει 50 πόντους. Το λάθος μετράει και βελτιώνει έναν παίκτη. Αν ένα παιχνίδι είναι 30 πόντους διαφορά, δεν αλλάζει κάτι. Στην αρχή μετράνε τα πάντα. Έτσι θα μάθει στην πίεση του αγώνα, του προπονητή του και να θα μάθε καλύτερα τις επιλογές του. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία, μπορεί να κάνω και λάθος. Εμείς βλέπουμε τη μία πλευρά της εικόνας. Ο προπονητής έχει ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν μπορούμε να επιρρίψουμε ευθύνες σε εκείνον. Στο παικτικό κομμάτι είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση. Δεν παίρνει κανείς την ευθύνη».

Για τον λόγο που δεν έφτασε κάποια ομάδα μας στα πλέι οφ: «Νομίζω ότι είναι όλα μαζί. Υπάρχουν ομάδες που ήταν ανταγωνιστικές, με τα ίδια ή λιγότερα, η Ζαλγκίρις είναι μία σχολή-πρότυπο που μπορούμε να μάθουμε από εκείνους. Δεν γίνεται να μην ασχοληθώ με τον Ομπράντοβιτς, με τον Γιασικεβίτσιους, τον Στιβ Κερ. Το ίδιο πρέπει να γίνει στους οργανισμούς όπως είναι οι ομάδες. Ο σχεδιασμός ήταν ιδιαίτερα σημαντικός. Όλες οι ομάδες ενισχυθήκαν πάρα πολύ. Δεν υπάρχει ομάδα που μπορείς να πεις “έλα μωρέ εντάξει”. Και η Ζαλγκίρις παίζει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μετά, για παράδειγμα, παίζει με την Μπαρτσελόνα ή την Γκραν Κανάρια. Το να παίζεις αγώνες σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε κάνει καλύτερο. Το να μην παίζεις καθόλου σου κάνει κακό. Καταλαβαίνω και ασπάζομαι που ο καθένας έχει τους λόγους του, αλλά αγωνιστικά αυτό επηρεάζει την απόδοση της ομάδας. Όταν μπαίνεις σε διαδικασία ρυθμού και οι παίκτες γνωρίζονται καλύτερα παίζει ρόλο. Ο σχεδιασμός ήταν χτυπητές οι αδυναμίες και των δύο. Το θέμα ήταν ότι ήξερες ότι είχες εκεί πρόβλημα. Στον Παναθηναϊκό έφυγε ο Καλάθης, αν και υπήρχαν και εκεί κριτικές. Πήγε στην Μπαρτσελόνα και απέδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έφυγε ο Μιλουτίνοφ και δεν τον κάλυψε με κάποιον αντίστοιχης αξίας. Πόσω μάλλον αν δεν παίρνεις κανέναν παίκτη. Βλέπεις τη Ζενίτ που έχουν δύο και τρία γκαρντ και ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανέναν. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε με την προσθήκη του Κουφού. Σκέψου αυτό να γινόταν από την αρχή της σεζόν».

Για τη φετινή χρονιά της ΑΕΚ: «Άλλαξε προπονητή, σωστό ή λάθος, εκείνοι που είναι στη διοίκηση αποφασίζουν. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με στόχο το BCL που γινόταν στην Αθήνα που αν γινόταν με κόσμο, θα το είχε πάρει. Το ίδιο πρόβλημα είχε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Ζαλγκίρις, ο Ερυθρός Αστέρας και η Μακάμπι. Η ΑΕΚ έχει έναν κόσμο που στα μεγάλα ματς είναι εκεί. Επειδή ξέρω, και εγώ σε αυτό το κομμάτι είμαι, στα μεγάλα ματς είναι εκεί. Η χρονιά στράβωσε από την αρχή. Βίωσε καταστάσεις με τραυματισμούς, με κορωνοϊό και εμείς είχαμε τέτοια προβλήματα. Υπήρξαν συγκυρίες και λάθη αγωνιστικά που επηρεάζουν την εικόνα της ομάδας, αν δεν είσαι τυχερός και θα στραβώσει ένα ματς. Το γεγονός πως θα έχει δικό της γήπεδο είναι πολύ σημαντικό, αφού θα γνωρίζει πότε και πώς θα κάνει προπόνηση. Αξίζει συγχαρητήρια στη διοίκηση που έκανε κάτι τέτοιο. Του χρόνου περιμένω πιο ανταγωνιστική την ΑΕΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags