Facebook Pixel Euroleague: Τα "χρειάστηκε" για 30 λεπτά αλλά νίκησε τη... μισή Φενέρ η ΤΣΣΚΑ - Φοβερός Χάκετ στο φινάλε (Vid)
Μπάσκετ
| 2021-04-21 22:12:00

Τα "χρειάστηκε" για 30 λεπτά αλλά νίκησε τη... μισή Φενέρ η ΤΣΣΚΑ - Φοβερός Χάκετ στο φινάλε (Vid)

Sportdog Team
Τα "χρειάστηκε" για 30 λεπτά αλλά νίκησε τη... μισή Φενέρ η ΤΣΣΚΑ - Φοβερός Χάκετ στο φινάλε (Vid)

Οι Ρώσοι πήραν τη νίκη με 92-76 στη Μόσχα και μαζί το προβάδισμα με 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Καθοριστικός ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ, στην τελευταία περίοδο.

Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε το 1-0 απέναντι στην ελλιπέστατη, αλλά ανταγωνιστική για 30' Φενέρμπαχτσε (92-76), βρίσκοντας κρίσιμα τρίποντα στην 4η περίοδο και έχοντας τους Ουίλ Κλάιμπερν - Ντάνιελ Χάκετ σε μεγάλα κέφια. Δεν αρκούσε στους Τούρκους ο... μυθικός Νάντο ντε Κολό.

Ματς με ένταση, παλμό από 4.000+ fans στην "Megasport Arena", αλλαγές στο προβάδισμα και σπουδαίες στιγμές: η σειρά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε με πολύ ωραίο τρόπο. Οι Μοσχοβίτες, που αγωνίζονταν με πρόβλημα στη θέση «5» λόγω των απουσιών των Τζοέλ Μπολομπόι - Νίκολα Μιλουτίνοφ, έκαναν το 1-0, βρίσκοντας μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο (14/30 τρίποντα συνολικά) και... απροσδόκητους σουτέρ (Σεμέν Αντόνοφ, Ιβάν Ούκχοφ). Βέβαια, οι πρωταγωνιστές των νικητών ήταν οι Ντάνιελ Χάκετ (20π. με δύο τρίποντα στο 35') και Ουίλ Κλάιμπερν (20π., 5ρ., 5ασ.), που θύμισαν τον παλιό καλό εαυτό τους και «φώναξαν» πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις.

Στην αντίπερα όχθη, η Φενέρμπαχτσε ήταν πολύ ανταγωνιστική για 30+ λεπτά, αλλά στην τελική ευθεία... κλάταρε και έμεινε από λύσεις. Φυσικά, αυτό ήταν λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως οι Τούρκοι ταξίδεψαν στην Μόσχα χωρίς τον head coach τους, Ιγκόρ Κοκόσκοφ και τους Νταϊσόν Πιερ, Τζάρελ Έντι, Εντγκάρας Ουλανόβας, Μπόμπι Ντίξον, που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά δίχως και τον Γιαν Βέσελι (τραυματίας). Ο Νάντο ντε Κολό «πάλευε» με τα θηρία (22π. στο ημίχρονο, 27π., 4ρ., 3ασ., 3κλ. στο τέλος), όμως δεν μπόρεσε να γυρίσει μόνος του την κατάσταση.

Η «ομάδα του στρατού» άρχισε καλύτερα το παιχνίδι (8-2 στο 2'), όμως οι Τούρκοι απάντησαν άμεσα με 11-2 επιμέρους σκορ (10-13 στο 5') και τον Νάντο ντε Κολό ορεξάτο. Παράλληλα, εκείνη την ώρα ο Τορνίκε Σενγκέλια είχε έναν μικροτραυματισμό στο χέρι και πήγε στον πάγκο για λίγα λεπτά. Ο Γάλλος σταρ της Φενέρ είχε κάνει... takeover στην Μόσχα (14 πόντοι και 2 κλεψίματα), αλλά μόλις «ζεστάθηκε» η μηχανή του Δημήτρη Ιτούδη και μπήκε στην «εξίσωση» ο Ίφε Λούντμπεργκ (7π., 3ρ.), οι γηπεδούχοι επανέκτησαν το προβάδισμα (28-23 στο 10').

Η είσοδος του Ουίλ Κλάιμπερν στο δεύτερο μισό της 1ης περιόδου έδωσε ένα επιθετικό «ξέσπασμα» στην ΤΣΣΚΑ, το οποίο έφτασε μέχρι το 25-6 επιμέρους σκορ και το διψήφιο προβάδισμα (40-27 στο 14' με 9π. του Αμερικανού). Ο Κλάιμπερν θύμιζε τον ασταμάτητο φόργουορντ του Final Four της Βιτόρια (13π. με 6/6 δίποντα και 1/1 βολή στο ημίχρονο), πριν υποστεί ρήξη χιαστού, αλλά το σύνολο του Ερντέμ Τσαν προσπάθησε να μαζέψει την απόσταση και -εν μέρει- τα κατάφερε (45-40 στο 17' και 53-44 στο 20'). Απόλυτος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων ήταν ο vintage Ντε Κολό, που έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στη ρωσική άμυνα (22π.). Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο μέρος στην "Megasport Arena" ήταν μία σπουδαία επιθετική παράσταση από τις δύο ομάδες.

Παρά τις πολλές απουσίες και τα αμέτρητα προβλήματα, η Φενέρμπαχτσε διατήρησε το ανταγωνιστικό της προφίλ και επέστρεψε για τα καλά στην αναμέτρηση (58-56 στο 24'), την ώρα που ο εκνευρισμένος Σενγκέλια τα έβαζε με ένα... μπουκάλι στον πάγκο. Μάλιστα, με τον Μάρκο Γκούντουριτς να βγαίνει μπροστά οι Τούρκοι μείωσαν στον πόντο (62-61 στο 27') και λίγο αργότερα ισοφάρισαν (64-64 στο 28' δια χειρός Λορένζο Μπράουν). Οι παίκτες του κόουτς Ιτούδη έβρισκαν σίδερο και η αστοχία τους σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του Λουίτζι Λαμόνικα τους έφερε εκνευρισμό. Έτσι, η ΤΣΣΚΑ έμεινε χαμηλά στην 3η περίοδο (11-22) και η Φενέρ βρήκε το... παραθυράκι για να προσπεράσει (64-66 από τον Ντε Κολό).

Οι 4.000 fans των Ρώσων στις εξέδρες και ο Αντρέι Βατούτιν ζούσαν με μεγάλη αγωνία το Game 1, το οποίο εξελισσόταν σε μια αναμέτρηση για... γερά νεύρα (69-68 στο 33'). Οι Σεμέν Αντόνοφ και Ιβάν Ούκχοφ έγιναν οι απροσδόκητοι πρωταγωνιστές και τα τρίποντά τους έδωσαν «αέρα» στην «ομάδα του στρατού» (75-70), για να έρθουν δυο... βόμβες του Ντάνιελ Χάκετ (81-70 στο 36') και να «καθαρίσουν» το ματς. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Κλάιμπερν είχε μετατραπεί σε... πλέι μέικερ, κατέβαζε την μπάλα και έβρισκε ελεύθερους τους συμπαίκτες του σε εκείνο το χρονικό σημείο. Το κοινό έκανε αισθητή την παρουσία του, τα σουτ πίσω από τα 6,75μ. «έλυσαν» τα χέρια της ΤΣΣΚΑ και η Φενέρμπαχτσε δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην τελική ευθεία, έχοντας ξεμείνει από επιθετικές επιλογές και ενέργεια (84-73 στο 37'), με τον σύλλογο της Μόσχας να φτάνει τελικά στο 1-0 (92-76). 

Τα Δεκάλεπτα: 28-23, 53-44, 64-66, 92-76.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags