Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Είδηση "βόμβα" - Τι αναφέρει ο κανονισμός για τη φάση στο ΠΑΟ- Ολυμπιακός - Ποιος δικαιώνεται
| 2021-05-14 10:49:00

Είδηση "βόμβα" - Τι αναφέρει ο κανονισμός για τη φάση στο ΠΑΟ- Ολυμπιακός - Ποιος δικαιώνεται

Sportdog Team
Είδηση "βόμβα" - Τι αναφέρει ο κανονισμός για τη φάση στο ΠΑΟ- Ολυμπιακός - Ποιος δικαιώνεται

Όλα δείχνουν ότι ο κανονισμός της FIBA που υπάρχει δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης σχετικά με το τι ισχύει στην φάση μεταξύ του Παναθηναϊκού και "ερυθρολεύκων" που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (13/5) και προκάλεσε τεράστιο ντόρο με την τελευταία φάση

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Δραματικό ήταν το φινάλε το απόγευμα της Πέμπτης (13/5) για τον πρώτο τελικό της Α1 γυναικών με τις αντιδράσεις από την απόφαση να μην υπάρξει παράταση να είναι πάρα πολλές. Ενδεικτικά ο Πράσινος Ερασιτέχνης μίλησε για "ντροπή και αηδία" σε ανακοίνωσή του, ενώ η ομάδα έκανε ένσταση.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς ισχύει σύμφωνα με τον κανονισμό της FIBA.

  • "Οι διαιτητές πρέπει να κρατήσουν και τις δύο ομάδες στο παρκέ στο τέλος της περιόδου ή της παράτασης, σε περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί το Instant Replay".
  • "Πριν το ματς, οι διαιτητές πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους για τον εξοπλισμό του Instant Replay και να ενημερώσουν τους προπονητές. Μόνο ο εξοπλισμός που θα εγκριθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια από τους διαιτητές".
  • "Οι διαιτητές πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Instant Replay στην πρώτη ευκαιρία, όταν η μπάλα δηλαδή είναι "νεκρή" και το παιχνίδι έχει σταματήσει".

Βάσει σε όσα είδαμε την Πέμπτη (13/5) και όσων ισχύουν είναι προφανές ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός Instant replay που δεν έχει την έγκριση των διαιτητών, ενώ το βίντεο από την διαδικτυακή μετάδοση δεν μπορεί να ενταχθεί σε αυτό το πλαίσιο. Με άλλα λόγια ο Παναθηναϊκός "φωνάζει" δίκαια μιας και με το γράμμα του νόμου το καλάθι έπρεπε να ισχύει και να τελειώσει με 72-72, ενώ ο Ολυμπιακός αν περάσει στα χέρια των αρμοδίων είναι πιθανό η αναμέτρηση να ξαναγίνει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags