Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Φέρνει… όπλο στο ΣΕΦ ο Μπαρτζώκας - Ποιος θα πληρώσει Τζέιμς;" - Φοβερό παρασκήνιο με Σπανούλη
| 2021-05-15 12:00:00

"Φέρνει… όπλο στο ΣΕΦ ο Μπαρτζώκας - Ποιος θα πληρώσει Τζέιμς;" - Φοβερό παρασκήνιο με Σπανούλη

του Γιώργου Κτενά
"Φέρνει… όπλο στο ΣΕΦ ο Μπαρτζώκας - Ποιος θα πληρώσει Τζέιμς;" - Φοβερό παρασκήνιο με Σπανούλη

"Πιο οργανωμένη η ομάδα της Πάτρας από τον Ολυμπιακό". Σούπερ ανάλυση στο Sportdog.gr του προπονητή Ντίνου Καλαμπάκου για το πρωτάθλημα της Α2, τη... μάχη των Πειραιωτών για την άνοδο και φυσικά για τον μεταγραφικό σχεδιασμό των δύο "αιωνίων".

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Με τον Ντίνο Καλαμπάκο μίλησε το sportdog.gr για την επόμενη μέρα σε Πράσινους και Ερυθρόλευκους, αλλά και για τη μάχη των Πειραιωτών στην Α2, καθώς ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής γνωρίζει άριστα και τις δύο κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ.

Ποια είναι η άποψή του για τον Ντόρσεϊ και τον Ολυμπιακό; Τι πιστεύεις για την παραμονή ή όχι του Σπανούλη για έναν ακόμα χρόνο στο ρόστερ και τι σκέφτεται για τον Κάτας και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό;

"Πιο οργανωμένη ομάδα η Πάτρα από Ολυμπιακό - Να πάρει Ντόρσεϊ - 45 λεπτά έξτρα προπόνηση ο Σπανούλης"

"O Ολυμπιακός και ο Απόλλων Πάτρας λένε ότι δεν μπορεί να μην ανέβουν από την Α2, λένε όμως ότι με την ήττα του Ολυμπιακού μπορεί να τους προλάβει η Πάτρα. Τον έχω δει με την Ελευθερούπουλη τον Ολυμπιακό, τον είδα και στο παιχνίδι με τον Αμύντα, η εικόνα η δική μου είναι ότι η Πάτρα είναι πιο οργανωμένη και καλά δομημένη. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει πιο πολύ ταλέντο. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι μιλάμε για ομάδες που έχουν να παίξουν μήνες. Πιο πολύ φοβάμαι που αρχίζουν τα παιχνίδια Τετάρτη-Σάββατο, μήπως και βγουν τραυματισμοί στα παιδιά, γιατί έλειπαν καιρό από τις προπονήσεις και είναι βαρύ για τα κορμιά τους και τους οργανισμούς τους", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.gr ο Ντίνος Καλαμπάκος.

Για να πάμε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, το όνομα του Ντόρσεϊ βρίσκεται στο ρεπορτάζ ως υποψήφιος για να έρθει. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Νομίζω ότι είναι παιδί που παίζει το μπάσκετ που αρέσει στον κόουτς, ταιριάζει με τους άλλους που έχει η ομάδα και, αν αποκτηθεί, βάζει ένα ωραίο όπλο στην ομάδα του. Είναι παλικαράκι, καλός, μαχητικός και σκόρερ. Νομίζω ότι είναι καλή κίνηση, αφού το σκέφτονται, θα είναι ωραίο να τον πάρει στην ομάδα. Αλλά πρέπει να δούμε κι άλλα πράγματα στον Ολυμπιακό, όπως το ποιοι θα σταματήσουν και ποιοι θα συνεχίσουν".

Πάνω σε αυτό που λέτε, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με τον Βασίλη Σπανούλη;

"Στα εσωτερικά των ομάδων δεν ξέρουμε καθημερινότητα. Αυτό που ξέρω ότι πέρσι όταν πήγαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό Β, ο Ολυμπιακός Α έκανε προπόνηση. Όταν τελείωσε η προπόνηση και έφυγαν όλοι, ο Βασίλης είχε μείνει για 45 λεπτά και έκανε σουτ. Τεράστια προσωπικότητα, τέτοιοι παίκτες ξέρουν πώς να βάλουν κάτω το εγώ τους και να παίζουν 15-17 λεπτά. Είναι μεγάλο όπλο για τον Ολυμπιακό αν παίζει έστω 15 λεπτά ο Σπανούλης. Δεν τον σκοτώνεις τον ελέφαντα λίγο πριν πεθάνει, έχει την ωριμότητα να διαλέξει μόνος πότε θα σταματήσει. Έχει το γνώθι σαυτόν για να σταματήσει όταν πρέπει. Είναι μεγάλη δουλειά να λέει ο μεγάλος παίκτης ότι σταμάτησε όταν είναι δυνατός, παρά να περάσει μια σεζόν που δεν μπορούσε να τα καταφέρει και να λέει ότι έπρεπε να είχε σταματήσει την προηγούμενη".

"Να μείνει ο Κάτας - Έλληνες στο άρμα του ΠΑΟ - Το πρόβλημα με Τζέιμς, Ντε Κολό"

Για να πάμε στον Παναθηναϊκό, πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στους Πράσινους; Είναι, παραδοσιακά, ανοιχτή η κουβέντα για το μέλλον του Κάτας στην ομάδα. 

"Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μόλις τελείωσε η Ευρώπη και η κούραση, είναι πολύ βελτιωμένος γιατί κάνουν προπόνηση με μια μπάλα οι παίκτες στο χέρι και όχι με μια βαλίτσα στο χέρι. Πάντα βέβαια είμαι της άποψης ότι αν δεν τον αφήσεις τον προπονητή να φτιάξει μόνος του ομάδα, δεν γίνεται να τον κρίνεις. Δεν μπορώ να κρίνω τι θα κάνει με τους δικούς μου παίκτες, με τις δικές μου επιλογές, ο επόμενος προπονητής. Άρα θεωρώ ότι πρέπει να πάρει την ευκαιρία του ο Κάτας στον Παναθηναϊκό".

Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννης έχουν αποδείξει ότι είναι πρώτης γραμμής Έλληνες, ενώ υπάρχουν και οι Κασελάκης, Μποχωρίδης κ.α.

"Πρέπει να μείνουν στον Παναθηναϊκό, για τον ελληνικό κορμό, οι Παπαγιάννης, Μήτογλου και Παπαπέτρου. Αυτό, βέβαια, το λέω εγώ αλλά δεν είμαι εγώ που θα τους πληρώνω. Αρκετά καλοί και οι υπόλοιποι Έλληνες, έχουν διαφορά βέβαια όσον αφορά το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Ο Κάτας που τους ζει καθημερινά ξέρει ποια παιδιά μπορούν να ανέβουν στο άρμα του Παναθηναϊκού".

Νέντοβιτς και Χεζόνια έχουν ξεχωρίσει, αλλά από τους υπόλοιπους ξένους έχω την αίσθηση ότι όποιος και αν αποχωρήσει δεν θα λείψει από τον Παναθηναϊκό.

"Όλοι ξέρουν να πάρουν παιδί των 2 εκατ. ευρώ, δεν είναι δύσκολο. Αυτό που καλούνται οι προπονητές, όμως, είναι να πάρουν ένα παίκτη των 300.000 και να τον κάνουν να παίξει για 1 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η ζαριά των προπονητών. Ο Σαντ Ρος, για παράδειγμα, είναι καλός στην άμυνα. Ο Μπέντιλ είναι καλούτσικος και φθηνός. Γιατί δεν ξέρουμε αν οι Πράσινοι θα πάνε σε αύξηση του μπάτζετ και πόσο για να μιλάμε για άλλους ξένους. Όλοι ξέρουν να πάρουν τον Τζέιμς ή τον Ντε Κολό, το θέμα είναι ποιος θα τον πληρώσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραντεβού με Σπανούλη - Ανατροπή και "μάχη" με Ρεάλ για εκλεκτό του Μπαρτζώκα - Έκπληξη από NBA!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags