Facebook Pixel Basket League: "Πάρτι" πρόκρισης για τον Προμηθέα - Διέλυσε το Περιστέρι και πέρασε στα ημιτελικά (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-05-17 22:49:00

"Πάρτι" πρόκρισης για τον Προμηθέα - Διέλυσε το Περιστέρι και πέρασε στα ημιτελικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Πάρτι" πρόκρισης για τον Προμηθέα - Διέλυσε το Περιστέρι και πέρασε στα ημιτελικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχοντας σε μεγάλη μέρα το ελληνικό δίδυμο Αγραβάνη-Λούντζη, ο Προμηθέας συνέτριψε το Περιστέρι στο καθοριστικό Game 3 (86-58) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, όπου και θ’ αντιμετωπίσει το Λαύριο.

Basket League: Για ένα ημίχρονο ο αγώνας του Προμηθέα με το Περιστέρι ήταν ντέρμπι, με την ομάδα της Πάτρας να ανεβάζει σταδιακά στροφές και να κλείνει το ημίχρονο στο +6 (43-37). Το δεύτερο μέρος όμως ήταν ένας μονόλογος από πλευράς των παικτών του Μάκη Γιατρά.

Οι Πατρινοί επέβαλαν τον ρυθμό τους, έλεγξαν απόλυτα το τέμπο και έφεραν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, πανηγυρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν το Λαύριο με μειονέκτημα έδρας, με τη σειρά να αρχίζει την Πέμπτη (20/05).

Ο Δημήτρης Αγραβάνης με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, έχοντας βοήθειες από τον Μιχάλη Λούντζη (19π) αλλά και τους Τζεράι Γκραντ (12π, 8ρ) και Τζιάν Κλαβέλ (12π).

Από πλευράς Περιστερίου οι 15 πόντοι του Τεράν Πέτεγουεϊ και οι 12 του Γκουτιέρες δεν αρκούσαν για να ανατρέψουν την κατάσταση, με το Περιστέρι να μη μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πατρινών στο δεύτερο μέρος.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με το Περιστέρι να βρίσκει λύσεις από τον ΜακΛιν και να χτίζει διαφορά στα πρώτα λεπτά (12-16, 6'). Τα αδέρφια Γκραντ και ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέλαβαν δράση και με επί μέρους 9-3 το προβάδισμα άλλαξε χέρια για το 21-19. Ο Τζιάν Κλαβέλ φώναξε παρών στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Πορτορικανό, μαζί με τον Μιχάλη Λούντζη, έδωσαν λύσεις και παρά τις προσπάθειες του Γκουτιέρες το ημίχρονο έκλεισε στο +6 για τους Πατρινούς (43-37).

Το δεύτερο μέρος ήταν... κατηφόρα. Από το 22' και μετά όταν και το σκορ έγινε 47-44, οι παίκτες του Γιατρά ανέβασαν στροφές. Λούντζης και Αγραβάνης σκόραραν με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα (61-47, 27'). Ο Αγραβάνης έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου για το 64-47. Το Περιστέρι είχε ένα επί μέρους 5-0 στο ξεκίνημα με τον Γκουτιέρες, αλλά ο Προμηθέας έστειλε πάνω από τους 20 πόντους τη διαφορά (77-52, 35'), με τον Προμηθέα να φτάνει εμφατικά στη νίκη πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-37, 64-47, 86-58.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags