Facebook Pixel Basket League: Πήρε το θρίλερ ο Προμηθέας - Μεγάλη νίκη με Λαύριο και... αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό (Vid)
Μπάσκετ
| 2021-05-22 20:13:00

Πήρε το θρίλερ ο Προμηθέας - Μεγάλη νίκη με Λαύριο και... αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό (Vid)

Sportdog Team
Πήρε το θρίλερ ο Προμηθέας - Μεγάλη νίκη με Λαύριο και... αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό (Vid)

Οι Πατρινοί επικράτησαν με 68-66 σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη, έκαναν το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών και θέλουν μια ακόμα νίκη για να "κλειδώσουν" την πρόκριση.

Basket League: Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με ένα φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του Ντιαλό στον Κλαβέλ, να γέρνει την πλάστιγγα, ο Προμηθέας νίκησε με 68-66 το Λαύριο και έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών. Σπουδαίος Γιαννόπουλος (22π. 7/9 τρίποντα), μεγάλη εμφάνιση του Κάρτερ (29π.), μοιραίος ο Ντιαλό στο τέλος για το Λαύριο...

Ήταν μία μεγάλη μάχη που κρίθηκε με έναν απίστευτο τρόπο στο τέλος. Με το σκορ στο 66-66 και με 0,9 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Κλάβελ είχε τη μπάλα μετά το ριμπάουντ της ομάδας του και ο Ντιαλό κατέβασε το χέρι του, κάνοντας του φάουλ. Ο Σχινάς έδωσε την παράβαση, ο πάγκος του Λαυρίου διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά από το instant replay, φάνηκε ότι ο φόργουορντ των φιλοξενούμενων, τράβηξε το χέρι του γκαρντ του Προμηθέα. Αυτός έβαλε τις βολές του και κάπως έτσι, γράφτηκε το 2-0 στη σειρά.

Ο Κάρτερ έκανε μυθική εμφάνιση με 29 πόντους, ενώ πριν το φάουλ, αστόχησε σε προσπάθεια για τη νίκη, με τους ανθρώπους του Λαυρίου, να ζητούν φάουλ, ενώ για τον Προμηθέα (που δεν είχε ξανά τον Τζεράι Γκραντ), ο Γιαννόπουλος έκανε τη διαφορά, με 22 πόντους και 7/9 τρίποντα. Πλέον ο Προμηθέας, απέχει μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς, ενώ το Λαύριο καλείται να βγάλει αντίδραση στο τρίτο παιχνίδι, μετά τη σημερινή απογοήτευση, με τον τρόπο που έχασε στο τέλος...

Το Λαύριο ξεκίνησε με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα (4-11), αλλά έχασε από νωρίς με δύο γρήγορα φάουλ Ντιαλό και Κάρτερ. Ο Προμηθέας που ξεκίνησε με 9 λάθη στην πρώτη περίοδο (!), βρήκε λύσεις από τον Λούντζη (7π.) για το 14-16.

Με τον Γιαννόπουλο να έχει 3/4 τρίποντα και πόντους από τον Αγκμπελίζ, ο Προμηθέας πήγε στο +7 (27-20). Μετά το τάιμ άουτ του Σερέλη, το Λαύριο αντέδρασε με τον Κάρτερ και με τρίποντο του Ντέιβις, πέρασε μπροστά με 29-31. Η αντίδραση των γηπεδούχων, ήταν και με δύο κολλητά τρίποντα του Γιαννόπουλου (που έφτασε στα 5/7) για το 38-32 του ημιχρόνου.

Με τον Αγκμπελίζ ο Προμηθέας πήγε στις αρχές του δεύτερου μέρους στο +10 (42-32) και κράτησε ανάλογη απόσταση μέχρι το έκτο τρίποντο του Γιαννόπουλου (45-37). Το Λαύριο με υπομονή και μεγάλη ενέργεια, έκανε ένα σερί 0-13 για το 45-50 και μετά από προσπάθειες Γκραντ και Γερομιχαλού, η τρίτη περίοδος, έκλεισε στο 49-52.

Με τον Κάρτερ να είναι ασταμάτητος, το Λαύριο, πήγε να ξεφύγει (53-60), αλλά η απάντηση του Προμηθέα, ήρθε με το 7ο τρίποντο του Γιαννόπουλου και ένα ακόμα του Φορντ, για το 59-60. Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ και το τρίποντο του Κλαβέλ (οι πρώτοι πόντοι του στο παιχνίδι), πήγα στο 66-62, όμως ο Κάρτερ, είχε και πάλι τις απαντήσεις για να ισοφαρίσει σε 66-66. Ο Γκραντ αστόχησε, ο Κάρτερ επίσης (με τους ανθρωπους του Λαυρίου να ζητούν φάουλ) και με τον Κλαβέλ να έχει τη μπάλα, στα 0,9, ο Ντιαλό κατέβασε το χέρι του και ο Σχινάς αφού έδωσε το φάουλ αρχικά, το έκανε αντιαθλητικό μαζί με τον Σώμο, μετά το instant replay. Ο Κλαβέλ έβαλε μία βολή και μετά το φάουλ του Ντέιβις, έβαλε άλλη μία για το 68-66 και τη νίκη του Προμηθέα.

Δεκάλεπτα: 14-16, 38-32, 49-52, 68-66

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags