Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη από τον Μουράτο: "Αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας που έχει το Λαύριο"!
| 2021-05-30 13:31:00

Αποκάλυψη από τον Μουράτο: "Αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας που έχει το Λαύριο"!

Sportdog Team
Αποκάλυψη από τον Μουράτο: "Αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας που έχει το Λαύριο"!

Ο Βασίλης Μουράτος φιλοξενήθηκε στον αέρα του bwin ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Οι Μπάσχετοι», μιλώντας για την επική ανατροπή επί του Προμηθέα αλλά και την ονειρική σεζόν του Λαυρίου.

Λαύριο: Λίγες ώρες μετά την τεράστια νίκη του Λαυρίου επί του Προμηθέα και την ιστορική πρόκριση στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, Βασίλης Μουράτος φιλοξενήθηκε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Οι Μπάσχετοι» μιλώντας εφ όλης της ύλης.

Ο αρχηγός του Λαυρίου, αναφέρθηκε στο μυστικό της ομάδας, που κατάφερε και γύρισε τη σειρά από 2-0 επί των Πατρινών, τονίζοντας πως το πίστευαν όλοι στον σύλλογο και πως υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη, αλλά και αλτρουισμός στο εσωτερικό της ομάδας.

Παράλληλα, έχρισε απόλυτο φαβορί για τον τίτλο τον Παναθηναϊκό, αναφέροντας πως το Λαύριο θα πάει να ζήσει την εμπειρία όντας 1.000% επιτυχημένο με τη φετινή πορεία του. Τέλος, μίλησε και για το μέλλον του ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του Λαυρίου έχει τεράστια προτεραιότητα για εκείνον.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Βασίλης Μουράτος:

Για τους πανηγυρισμούς: «Έγινε ένας χαμός, είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά που συμβαίνουν φέτος στην πόλη του Λαυρίου. Κοιμήθηκα μόνο 3-4 ώρες».

Για την ανατροπή της σειράς με τον Προμηθέα: «Σαν άνθρωπος δεν μου αρέσει να τα παρατάω ποτέ. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και με το ρόλο που έχω σαν αρχηγός πάντα ήμουν δίπλα σε όλους, να τους εμψυχώσω. Ειλικρινά πίστευα ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω 2-0 ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Προσπάθησα να μεταφέρω την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση σε όλους. Κάναμε εξαιρετική δουλειά».

Το μυστικό του Λαυρίου: «Νομίζω ότι το μεγάλο μυστικό είναι υπάρχει μια πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της ομάδας. Όχι μόνο μεταξύ των παικτών, αλλά και του προπονητικού επιτελείου, διοίκησης και παικτών. Υπάρχει μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Οι κόποι μας ανταμείφτηκαν, καθώς ακόμα και μετά το 2-0 δεν κλονίστηκε καθόλου η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνης μας. Όταν μια ομάδα είναι πίσω, εμφανίζεται για πρώτη φορά στα ημιτελικά είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας αρνητισμός.

Το πιστεύαμε όλοι ότι μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή».

Για την ομαδικότητα: «Όσον αφορά το δικό μου κομμάτι, όταν είσαι ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδα πρέπει να είσαι ο πρώτος που λειτουργεί αλτρουιστικά. Έπρεπε να δίνω το παράδειγμα για το πως να λειτουργούμε σε όλους. Υπήρχε τρομερή ωριμότητα και προσαρμοστικότητα από τους ξένους μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν έχω ξαναζήσει ρούκι παίκτες να προσαρμόζονται τόσο γρήγορα και να καταλαβαίνουν τα πάντα. Σε μερικά παιχνίδια είναι πολύ καλοί οι δύο, σε άλλα οι τρεις. Κανείς ποτέ δεν ήταν παραπονεμένος, ήθελαν απλώς να κερδίζει η ομάδα».

Πιο παιχνίδι ήταν πιο δύσκολο ψυχολογικά μετά το 2-0 του Προμηθέα: «Για εμένα το τρίτο παιχνίδι ήταν το πιο δύσκολο. Και αυτό γιατί το ματς στράβωσε και βρεθήκαμε πίσω με 10 πόντους οκτώ λεπτά πριν λήξη. Κάναμε ένα γρήγορο σερί και νικήσαμε. Εφόσον πήραμε το παιχνίδι αυτό άλλαξε πολύ η ψυχολογία μας. Είχαμε πει δεν μας αξίζει να χάσουμε με σούπα. Ξεκινήσαμε με τη σκέψη να κάνουμε μία νίκη και μετά να πάμε στην Πάτρα και βλέπουμε».

Για τις πιθανότητες επανάληψης του ματς: «Οι πανηγυρισμοί θα μείνουν χαραγμένοι στις σκέψεις μας για πάντα. Ακόμα εκεί ειναι το μυαλό μας δεν έχουμε ασχοληθεί με το τι πρόκειται να γίνει».

Για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι 100% φαβορί. Η ομάδα μας είναι εξουθενωμένοι πνευματικά γιατί η σειρά με τον Προμηθέα ήταν πολύ επίπονη. Προσωπικά ένιωθα μετά από κάθε παιχνίδι σαν να έπαιξα τρία ματς με τόση ένταση που υπήρχε. Και οι δύο ομάδες εκπροσωπήσαμε επάξια τις θέσεις μας στη βαθμολογία και είναι μια απάντηση σε όλους όσους πιστεύουν ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει. Από τις πιο συναρπαστικές σειρές ημιτελικών που έχω ζήσει και δει τα τελευταία χρόνια. Θα πάμε να απολαύσουμε την εμπειρία των τελικών. Είμαστε επιτυχημένοι 1.000%».

Για το μέλλον του: «Μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι δεν έχω κάτι άλλο να κατακτήσω με το Λαύριο. Πέρα από τα χρήματα υπάρχει και η ηθική, αγάπης και εμπιστοσύνης. Ο σύλλογος με έχει εμπιστευτεί και αγκαλιάσει. Αυτό που θέλω και ονειρεύομαι αυτή τη στιγμή είναι να μεγαλώνω μπασκετικά μαζί με την ομάδα. Το Λαύριο έχει πολύ μεγάλη προτεραιότητα για εμένα. Και σε εμένα τίποτα δεν χαρίστηκε. Έπρεπε να κερδίσω τη θέση μου και τον ρόλο μου. Ότι έχω κερδίσει έγινε μέσα από σκληρή δουλεία και τον χαρακτήρα μου. Ευχαριστώ τον κόουτς Σερέλη που με πίστεψε και εμπιστεύτηκε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags