Facebook Pixel "Βόμβα" μεγατόνων: Η Ιταλία απέκλεισε τη Σερβία μέσα στο Βελιγράδι και πάει Τόκιο!
| 2021-07-04 23:38:00

"Βόμβα" μεγατόνων: Η Ιταλία απέκλεισε τη Σερβία μέσα στο Βελιγράδι και πάει Τόκιο!

Sportdog Team
"Βόμβα" μεγατόνων: Η Ιταλία απέκλεισε τη Σερβία μέσα στο Βελιγράδι και πάει Τόκιο!

Μια μυθική Ιταλία σόκαρε την Σερβία μέσα στην έδρα της, νίκησε με 102-95 και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μπορεί η νίκη της Γερμανίας επί της Κροατίας να ήταν «βόμβα», ωστόσο αυτή της Ιταλίας επί της Σερβίας με 102-95 μέσα στο Βελιγράδι είναι «βόμβα» μεγατόνων. Η ομάδα του Μέο Σακέτι με ηγέτες τους Ακίλε Πολονάρα και Σιμόνε Φοντέκιο, άλωσε το Βελιγράδι και μαζί με τις Σλοβενία και Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα από τις τέσσερις που θα πάνε στο Τόκιο μέσα από τα προολυμπιακά τουρνουά (μακάρι η τέταρτη να είναι η Εθνική μας).

Μάλιστα, οι Ιταλοί βρέθηκαν για μόλις λίγα λεπτά στην δεύτερη περίοδο πίσω στο σκορ, ενώ στην τρίτη έφτασαν μέχρι και το +24 (73-49), οπότε και κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι. Η Σερβία το μόνο που κατάφερε ήταν να αποφύγει την συντριβή μειώνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Πολονάρα, ο οποίος πραγματοποίησε νταμπλ νταμπλ με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ. Άλλους 22 είχε ο τρομερός Μάνιον, ενώ έναν λιγότερο είχε ο Φοντέκιο (21), ο οποίος ωστόσο είχε και 8 ριμπάουντ. Για την Σερβία κορυφαίος ήταν ο Αντζουσιτς, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους, με τον Πετρούσεφ να ακολουθεί με 22.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 45-57, 63-80, 95-102

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags