Facebook Pixel Ολυμπιακοί Αγώνες: Μυθική ματσάρα - Ο Μπατούμ έστειλε τη Γαλλία στον τελικό με ασύλληπτη τάπα στο φινάλε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-08-05 16:14:00

Μυθική ματσάρα - Ο Μπατούμ έστειλε τη Γαλλία στον τελικό με ασύλληπτη τάπα στο φινάλε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μυθική ματσάρα - Ο Μπατούμ έστειλε τη Γαλλία στον τελικό με ασύλληπτη τάπα στο φινάλε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Γάλλοι άφησαν στα... κρύα του λουτρού τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, επικρατώντας με 90-89 στον ημιτελικό και θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο τις ΗΠΑ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε triple-double, αλλά ο Νικολά Μπατούμ είχε την απάντηση στο τέλος, αφού έκοψε τον Κλέμεν Πρέπελιτς στο λέι απ, κράτησε τη νίκη για τους Γάλλους με 90-89 και τους έστειλε στον τελικό, κόντρα στις ΗΠΑ.

Ήταν ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία των Ολυμπιακών τουρνουά. Από την αρχή, μέχρι το τέλος του, Γάλλοι και Σλοβενοί, έπαιζαν μέχρι... τελευταίας ρανίδας του αίματος τους για την πρόκριση στον τελικό, η οποία κρίθηκε στην τελευταία φάση.

Ο Πρέπελιτς από ωραίος (τρίποντο για το 90-89) έγινε μοιραίος, αφού παρότι βρήκε το διάδρομο για το λέι απ, ο Μπατούμ, εμφανίστηκε σαν άλλος... Λεμπρόν, του «κόλλησε» τη μπάλα στο ταμπλό κι έδωσε την ευκαιρία στη Γαλλία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ο Λούκα Ντόντσιτς, με 16 πόντους, 18 ασίστ και 10 ριμπάουντ, σημείωσε triple double, αλλά δεν ήταν αρκετό. Για τους νικητές Γάλλους, ο Ντε Κολό ήταν πρώτος σκόρερ με 25 πόντους, τον ακολούθησε ο Φουρνιέ με 23, ο Γκομπέρ είχε 4 τάπες και παίκτης-κλειδί αποδείχθηκε ο Λουβαβού με 15 πόντους.

Πέραν του Ντόντσιτς, ο Τόμπι έκανε σπουδαίο παιχνίδι για τους Σλοβένους με 23 πόντους, ενώ Πρέπελιτς (17π.), Μπλάζιτς (16π.) και Τσάντσαρ (11π.), τους κράτησαν ως το τέλος στη διεκδίκηση της νίκης...

Όσον αφορά το παιχνίδι, στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Σλοβένοι με Ντόντσιτς-Τόμπι και τα πικ εν ρολ τους, βρήκαν ρυθμό, αλλά η είσοδος του Λουβαβού, έδωσε ενέργεια στους Γάλλους (27-29). Στη δεύτερη περίοδο, οι άμυνες ήταν σαφώς καλύτερες και για τους δύο, ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Γκομπέρ, που προστάτευε καλύτερα το καλάθι των Γάλλων (42-44).

Στην τρίτη περίοδο, η Γαλλία κυριάρχησε κυρίως με τον Ντε Κολό, ο Φουρνιέ βρήκε κι αυτός ρυθμό, η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα, αλλά η Σλοβενία δεν τα παρατούσε (71-65).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η μάχη ήταν μεγάλη. Πρέπελιτς, Μπλάζιτς και Τόμπι και ο Ντόντσιτς με τις δημιουργίες του, δεν άφηναν τους Γάλλους, να «καθαρίσουν» τη νίκη. Ακόμα και μετά το τρίποντο-«μαχαιριά» του Λουβαβού (90-85), 56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Πρέπελιτς έκανε το 90-89 με τρίποντο, ο Ντε Κολό αστόχησε σε δύσκολο σουτ, ο Ντόντσιτς έμεινε με τον Γκομπέρ κι έδωσε στον Πρέπελιτς, ο οποίος βρήκε διάδρομο για το λέι απ, αλλά ο Μπατούμ, με μία τρομερή αμυντική προσπάθεια, έκανε την τάπα και κράτησε τη νίκη για τους Γάλλους.

Δεκάλεπτα: 27-29, 42-44, 71-65, 90-89

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags