Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε τη ματσάρα με... Ζοτς στην παράταση ο ΠΑΟ - "Καθάρισε" ξανά ο τρομερός Παπαπέτρου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-09-18 22:11:00

Πήρε τη ματσάρα με... Ζοτς στην παράταση ο ΠΑΟ - "Καθάρισε" ξανά ο τρομερός Παπαπέτρου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πήρε τη ματσάρα με... Ζοτς στην παράταση ο ΠΑΟ - "Καθάρισε" ξανά ο τρομερός Παπαπέτρου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι αναδείχθηκαν νικητές στο... θρίλερ κόντρα στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 89-85, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει σπουδαία εμφάνιση.

Στον τελικό του τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος", όπου θα αντιμετωπίσει την Εφές, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε με 89-85 της Παρτιζάν στην παράταση.

Το παιχνίδι

Στο... ματς των επιστροφών ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Γιατί ήταν το ματς των επιστροφών; Γιατί το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» γύρισε ύστερα από απουσία μίας σεζόν, ο κόσμος του Παναθηναϊκού βρέθηκε ξανά στο ΟΑΚΑ (7.200) έπειτα από 1,5 χρόνο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε ως αντίπαλος και χειροκροτήθηκε, ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς αγωνίστηκε ξανά, πέντε μήνες μετά. 

Κυρίως, όμως, η αναμέτρηση ήταν το... ματς των επιστροφών, γιατί ο Παναθηναϊκός μετά το κάκιστο πρώτο ημίχρονο, γύρισε από το -19 και πήρε μια σπουδαία νίκη για την ψυχολογία του. Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη τα έκαναν... όλα λάθος, είχαν κακές περιστροφές στην άμυνα, έχαναν τα ριμπάουντ και έπαιζαν δίχως συγκέντρωση στην επίθεση. Όμως, όλα αυτά έμειναν στα... αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στην ανάπαυλα, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να αλλάζουν τσιπάκι στην επανάληψη.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν σταθερό ρυθμό στην αρχή του αγώνα (7-10 στο 5'), όμως σταδιακά οι Σέρβοι βρήκαν τα πατήματά τους. Για τους «πράσινους» δεν ίσχυε το ίδιο, καθώς οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αντιμετώπιζαν προβλήματα στην πίεση της Παρτιζάν στα 4/4, δεν κυκλοφορούσαν την μπάλα με ασφάλεια και έκαναν εύκολα λάθη (12-20 στο 9'). Το μοναδικό θετικό για τον Παναθηναϊκό στην κακή 1η περίοδο (14-20 στο 10') ήταν η επιστροφή του Νεμάνια Νέντοβιτς στη δράση ύστερα από πέντε μήνες.

Ο Ντάριλ Μέικον πήρε μαζεμένες λανθασμένες επιλογές όταν δοκιμάστηκε στη θέση «1» και οι φιλοξενούμενοι λειτουργώντας σαν καλοκουρδισμένη μηχανή πήραν το πρώτο διψήφιο προβάδισμα της βραδιάς (16-26 στο 12'). Το μπλακ άουτ του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε (και στις περιστροφές στην άμυνα και στη δημιουργία στην επίθεση) και η εξαιρετική σε εκείνο το διάστημα Παρτιζάν «άγγιξε» το double score (18-34 στο 12' και 21-40 στο 16'). Ο Κέντρικ Πέρι πρωταγωνίστησε για ένα μικρό 7-0 (28-40) των γηπεδούχων (7π.), αλλά οι ασταμάτητοι Σέρβοι βρήκαν ξανά σκορ με επιθετικό πλουραλισμό (59% δίποντα, 55% τρίποντα και «έκλεισαν» το ημίχρονο με το επιβλητικό +17 (31-48 στο 20'). Για την ακρίβεια, η στατιστική τα... έλεγε όλα: 10-20 τα ριμπάουντ, 6-4 τα λάθη, 5-13 οι ασίστ, 1-5 τα κλεψίματα.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αλλαγμένος στην νοοτροπία του. Στην επίθεση είχε περισσότερη υπομονή και στην άμυνα ήταν πιο συγκεντρωμένος στις αλλαγές. Έτσι, σταδιακά «ροκάνισε» την απόσταση, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να τον οδηγεί επιθετικά (47-56 στο 26') και τον Γιώργο Παπαγιάννη να προσφέρει στην άλλη πλευρά του παρκέ. Η Παρτιζάν είχε συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ και ο Μέικον ξεκίνησε τις διεισδύσεις για να πάρει εύκολα φάουλ. Το «τριφύλλι» μάζεψε κι άλλο την απόσταση (57-63 στο 29'), με το δεκάλεπτο τελικά να λήγει με σκορ 59-68.

Με τον Παναθηναϊκό στο -10 (63-73), ο Τζέρεμι Έβανς έφτασε... αθόρυβα τους 12 πόντους, ο Μέικον συνέχισε να σκοράρει (9π.) και το γκολ - φάουλ του μείωσε κι άλλο (68-73 στο 33'). Ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε ένα πολύ χαμηλό σχήμα για να «σπάσει» το press της ομάδας του Πρίφτη, αλλά ο Παναθηναϊκός παρέμεινε συγκεντρωμένος στην άμυνα, από την οποία πήρε τρομερό ρυθμό και έφτασε σε... απόσταση βολής μετά το τρίποντο του Πέρι (71-73 στο 34'). Με 4'50'' στο ρολόι ο Σαντ Ρος ευστόχησε σε φόλοου, ισοφάρισε σε 73-73 και έβαλε τον κόσμο για τα καλά στην... εξίσωση ύστερα από 1,5 χρόνο. Με το ΟΑΚΑ να σηκώνεται στο... πόδι ο Έβανς βρήκε τον αμαρκάριστο Παπαπέτρου, ο οποίος «πυροβόλησε» από τη γωνία για να «γράψει» το 76-73 στο 36'. Το «πράσινο» σερί έφτασε το 15-0 (!) με 2/2 βολές του Φλόιντ και το σκηνικό άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά (78-73 στο 37'), για να διακοπεί τελικά με 1/2 βολές του Αλέκσα Αβράμοβιτς. 

Ο Ζακ Λεντέι πήρε πάνω του την επιθετική λειτουργία της Παρτιζάν και μείωσε στον πόντο με 100''' στο ρολόι (78-77). Ο Παπαπέτρου «απάντησε» με 2/2 βολές, την ώρα που το ΟΑΚΑ ζούσε τον αγώνα σαν να είναι επίσημο παιχνίδι (80-77). Η άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδας «κλείδωσε» τους Σέρβους και η μπάλα έμεινε στα χέρια τους, αλλά ο «Παπ» έχασε το τρίποντο που θα έκρινε το ματς. Με 38'' στο ρολόι ο Ράντε Ζάγκορατς έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο από την κορυφή και ισοφάρισε σε 80-80. Μετά το τάιμ άουτ του Πρίφτη ο Σαντ Ρος πήρε μια επιλογή χωρίς μπασκετική λογική και έκανε λάθος στα 30''. Ο Μαντάρ αστόχησε σε δύο προσπάθειες, ο Πέρι έχασε το buzzer beater σε νεκρό χρόνο και το ματς οδηγήθηκε στη... συνήθεια που έγινε λατρεία για τον φετινό Παναθηναϊκό στην προετοιμασία: στην παράταση (80-80).

Στην παράταση ο Έβανς με μια σπουδαία άμυνα και ένα μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ θέλησε να γίνει «X-Factor» του αγώνα, αλλά οι τρίποντες προσπάθειες των Πέρι και Μέικον βρήκαν σίδερο (83-82 στο 43'). Τελικά ό,τι δεν έκαναν οι συμπαίκτες του το έκανε ο ίδιος ο Έβανς, με μια τρίποντη «βόμβα» από τη γωνία (86-83). Όμως, ο Πάντερ μείωσε ξανά στον πόντο για το 86-85 στο 44'. Στα 42'' για το φινάλε της παράτασης ο Φλόιντ είχε 0/2β. και η Πάντερ λίγο έλειψε να... τινάξει τον αγώνα στον αέρα, δίνοντας την κατοχή μετά τη διεκδίκηση του ριμπάουντ στην Παρτιζάν. Ο Παπαπέτρου «τρελάθηκε» με εξόφθαλμη φάση, οι διαιτητές το συζήτησαν και πήραν τη σωστή απόφαση, με την μπάλα να μένει σε «πράσινα» χέρια. Μετά την επαναφορά του Πέρι η μπάλα πήγε στα χέρια του φοβερού και τρομερού ηγέτη του φετινού Παναθηναϊκού, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 89-85. Στα τελευταία 38'' η Παρτιζάν δεν κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση και οι «πράσινοι» νίκησαν και προκρίθηκαν στον τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Τα Δεκάλεπτα: 14-20, 31-48, 59-68, 80-80.
Η Παράταση: 89-85.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags