Facebook Pixel Euroleague: Νίκη με... ζόρια για Φενέρ - Σούπερ Βιλερμπάν με καλό Αντετοκούμπο έκανε... πλάκα στη Ζαλγκίρις
Μπάσκετ
| 2021-10-01 23:22:00

Νίκη με... ζόρια για Φενέρ - Σούπερ Βιλερμπάν με καλό Αντετοκούμπο έκανε... πλάκα στη Ζαλγκίρις

Sportdog Team
 Νίκη με... ζόρια για Φενέρ - Σούπερ Βιλερμπάν με καλό Αντετοκούμπο έκανε... πλάκα στη Ζαλγκίρις

Η τουρκική ομάδα μπορεί να δυσκολεύτηκε όμως τελικά κέρδισε με 61-57 τον Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η γαλλική ομάδα ήταν εντυπωσιακή νικώντας την Ζαλγκίρις με 88-76, με το ντεμπούτο του Έλληνα σέντερ να είναι άκρως θετικό.

Euroleague: Σε ένα παιχνίδι που μόνο επίπεδο Euroleague δεν θύμισε, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 61-57 του Ερυθρού Αστέρα στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης στο «Ulker Sports Hall». Σε λάθη 31 υπέπεσαν οι δύο ομάδες σε ένα ματς... παρωδία.

Το παιχνίδι δεν χωράει μεγάλης κριτικής, αφού τόσο η Φενέρμπαχτε, όσο και ο Ερυθρό Αστέρας εμφάνισαν άσχημο πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους Τούρκους να αποδεικνύουν πως έχουν μεγαλύτερη ποιότητα από τους Σέρβους και να παίρνουν τη νίκη στο φινάλε.

Πρώτος σκόρερ για το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν ο Ντεσόν Πιερ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ άλλους 8 πρόσθεσαν οι Γιαν Βέσελι και Ντέβιν Μπούκερ. 

Από πλευράς Ερυθρού Αστέρα πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκολα Ιβάνοβιτς με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, με τους Νίκολα Κάλινιτς και Νέιτ Ουόλτερς να έχουν άλλους 8.

H Φενέρμπαχτσε ήταν εντυπωσιακή στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, αφήνοντας άποντο τον Ερυθρό Αστέρα και «τρέχοντας» σερί 14-0, με την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να δυσκολεύεται ακόμα και να εκδηλώσει επίθεση. Μάλιστα οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν την περίοδο με 7 κλεψίματα, που σχεδόν όλα οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς. Οι Σέρβοι ωστόσο στη συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου κατάφεραν να βρουν τα αποθέματα ενέργειας και να επιστρέψουν στο ματς, μειώνοντας σε 18-15 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες βάλθηκαν να «κακοποιήσουν» το μπάσκετ, σημειώνοντας μόλις 21 πόντους συνολικά (10-11 το επιμέρους σκορ), τους περισσότερους μάλιστα από την γραμμή των βολών. Τα λάθη και το συρτό μπάσκετ ευνόησαν τον Ερυθρό Αστέρα, που «ροκάνισε» τη διαφορά και πέρασε μπροστά στο σκορ στο 15' με 21-22 για πρώτη φορά στο ματς. Η ποιότητα ωστόσο και ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν τραγικός, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το δεύτερο δεκάλεπτο με 20 (!) λάθη (6-14) και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη Φενέρ να έχει προβάδισμα 28-26.

Το μαρτύριο της... σταγόνας συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν σκορ με το σταγονόμετρο και τις βολές να συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους, αφού αν οι παίκτες δεν είχαν την γραμμή της φιλανθρωπίας θα έσπαγαν κάθε αρνητικό ρεκόρ. Οι δύο ομάδες πορεύτηκαν «χέρι- χέρι» σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, όμως το επιθετικό ξέσπασμα των Τούρκων με τους Ακίλε Πολονάρα και Ντεσόν Πιερ έδωσε τη δυνατότητα στο συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να «τρέξει» σερί 8-0 στο τελευταία 2 λεπτά και να προηγηθεί με 45-37.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες θυμήθηκαν επιτέλους πως αγωνίζονται στην Euroleague, με τον Ερυθρό Αστέρα να επιστρέφει και πάλι στο ματς και να μειώνει σε 49-47 στο 34', χάρη τον Ιβάνοβιτς, αλλά τη Φενερμπαχτσε να είναι αποτελεσματική στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και να παίρνει τη νίκη με 61-57.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 28-26, 45-37, 61-57

Φανταστική πρεμιέρα για την Βιλερμπάν στην Euroleague, αφού οι «καμικάζι» του Πάρκερ κέρδισαν άνετα την Ζαλγκίρις εντός έδρας με 88-76. Θετικός ο Κώστας Αντετοκούνμπο στον λίγο χρόνο που αγωνίστηκε.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την τρίτη της συνεχόμενη χρονιά στην Euroleague η Βιλερμπάν, η οποία μέσα στο «καυτό» και πάλι «Astroballe», κατάφερε να μετατρέψει σε περίπατο το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Κορυφαίοι για τους Γάλλους οι Έλι Οκόμπο (23π, 9/9 σουτ), Κρις Τζόουνς (14π, 6ασ), Γιουσουφά Φαλ (12π, 9ρ). Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο ντεμπούτο στην Euroleague αγωνίστηκε για 10:14 και είχε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από την άλλη, το σύνολο του Μάρτιν Σίλερ απογοήτευσε ξανά, όπως έχει κάνει πολλές φορές από την αρχή της προετοιμασίας και τα φιλικά τεστ. Μεγάλη εμφάνιση από τον Γιάνις Στρέλνιεκς με 21 πόντους, αλλά ο Τζοφρί Λοβέρν έμεινε στα χαμηλά (7π, 4ρ). Μέτρια παρουσία από τον σταρ της ομάδας και μέχρι πρότινος NBAερ, Εμάνουελ Μουντιέι, ο οποίος ναι μεν είχε 12 πόντους, ωστόσο με μόλις 4/10 σουτ και 5 λάθη.

Φοβερή ήταν η έναρξη του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν φουριόζες να σκοράρουν κατά ριπάς στα πρώτα λεπτά. Η Βιλερμπάν όμως μπήκε λίγο καλύτερα, είχε περισσότερες λύσεις από την περιφέρεια και διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (7-3, 10-6). Η Ζαλγκίρις ισοφάρισε προσωρινά σε 10-10, ωστόσο ένα σερί 7-0 των γηπεδούχων άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού και έφερε το 17-10 στο 6’. Το μόνο που κατάφεραν οι Λιθουανοί ήταν απλώς να μειώσουν σε 19-16 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν το καλό τους διάστημα και στο 12’ έφεραν το ματς στα ίσια, με 21-21. Από το 25-24 στο 13ο λεπτό και μετά, η Βιλερμπάν κυριάρχησε. Το 13-1 επιμέρους σκορ με πρωταγωνιστή τον Οκόμπο την έφερε στο +13 (38-25) στο 17’ και κατάφερε να διατηρεί ένα διψήφιο προβάδισμα, πριν ο Λεκαβίτσιους με τρίποντο διαμορφώσει το 44-36 του πρώτου μέρους.

Διαφορετικό το σκηνικό με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού η Ζαλγκίρις βελτίωσε την εικόνα της και στις δύο άκρες του παρκέ, με αποτέλεσμα στα μισά της τρίτης περιόδου να ισοφαρίσει σε 50-50. Ο Νέμπο και ο Κάβανο έδωσαν σημαντικές βοήθειες στο σημείο αυτό, αλλά μόνο ο Στρέλνιεκς είχε σταθερά καλή εικόνα. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να πάρουν και πάλι διψήφια διαφορά, φθάνοντας στο 63-51 στο 29'.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν, όμως ένα σερί των Γάλλων στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου ήταν η χαριστική βολή για το σύνολο του Μάρτιν Σίλερ. Το 66-56 στο 31', έγινε 76-56 και με το +20 και με 7 λεπτά να απομένουν, το ματς είχε κριθεί.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-36, 63-55, 88-76

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags