Facebook Pixel Sportdog.gr | Ονειρικό ξεκίνημα για Μονακό - Ο Τζέιμς... καθάρισε στην παράταση και νίκησε τον Χεζόνια (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-10-08 21:14:00

Ονειρικό ξεκίνημα για Μονακό - Ο Τζέιμς... καθάρισε στην παράταση και νίκησε τον Χεζόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ονειρικό ξεκίνημα για Μονακό - Ο Τζέιμς... καθάρισε στην παράταση και νίκησε τον Χεζόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη μάχη των δύο πρώην παικτών του Παναθηναϊκού. ο Μάικ Τζέιμς αναδείχθηκε νικητής, οδηγώντας τη Μονακό στο 2x2 στη φετινή Euroleague, με νίκη (80-88) επί της Ούνιξ Καζάν.
 

Στο remake των περσινών τελικών του Eurocup η Μονακό χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση της Ούνικς στο Καζάν. Κι όμως, θα μπορούσε να πάρει την νίκη στην κανονική διάρκεια, αλλά ο Μάικ Τζέιμς αστόχησε σε βολή και σουτ νίκης.Εντέλει, ο Αμερικανός άσος πάτησε... γκάζι μετά το 40λεπτο, σκόραρε και δημιουργούσε κατά ριπάς στην παράταση και εντέλει οδήγηση την Μονακό στο δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα μετά από εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, πάντως, ήταν ο Ντόντα Χολ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον Τζέιμς να ακολουθεί με 14 πόντους αλλά και 6/1 6 εντός πεδιάς. Εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο, όχι όμως και αρκετός για την Ούνικς Καζάν (0-2) ο Μάριος Χεζόνια που ξεχώρισε με 17 πόντους αλλά επίσης πολλές άστοχε επιθέσεις (6/17 σουτ).

Άντζουσιτς όπως με Παναθηναϊκό
Δύο εύστοχα απανωτά τρίποντα του Αντρέι Βοροντσέβιτς αποτέλεσαν το καλύτερο εφαλτήριο για την Ούνικς Καζάν που προηγήθηκε με 6-2, δείχνοντας την πρόθεσή της να πάρει τα ηνία του αγώνα. Η Μονακό, ωστόσο, φάνηκε αρκετά διαβασμένη και με αιχμή του δόρατος τον Ντανίλο Άντζουσιτς (8π.) που συνέχισε... καυτός από την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό πήρε το πρώτο της προβάδισμα (10-11 στο 5'). Μάλιστα, το πρώτο καλάθι του Μάικ Τζέιμς την έφερε στο +5 (13-18 στα 49"), με τους Μονεγάσκους να «χτυπούν» κοντά στην ρακέτα στην α' περίοδο (15-18 στο 10', 7/10 2π. για την Μονακό).

Άποντος Χεζόνια, buzzer beater πίσω από το κέντρο για τον Ντεμαΐς
Η είσοδος στο παρκέ του Ιταλού γκαρντ, Μάρκο Σπίσου, έδωσε σπίθα στην Ούνικς. Επτά αναπάντητοι πόντοι έφεραν ισοπαλία στο ματς (25-25 στο 14'), ενώ με εύστοχο περιφερειακό σουτ του Λορέντζο Μπράουν πέρασε μπροστά στο σκορ με 32-31 (17'). Η εναλλαγή στο προβάδισμα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο είχε ανεξίτηλη ενός 19χρονου. Αν και μπήκε για μόλις 66" ο Ρούντι Ντεμαΐς μετείχε στο highlight της σεζόν, ως τώρα, πετυχαίνοντας απίθανο buzzer beater πίσω από το κέντρο, με το οποίο διαμόρφωσε το 35-39. Σημείο κλειδί στα πρώτα αυτά 20' η μεγάλη αστοχία των γηπεδούχων (8/18 2π., άποντος ο Χεζόνια), την ώρα που η Μονακό ήταν πιο εύστοχη μεν (11/17), αλλά τα 7 λάθη δεν της επέτρεπαν να πάρει πιο ασφαλές προβάδισμα.

Με κρεσέντο Super Mario πήρε τα... γκέμια η Ούνικς
Ό,τι δεν κατάφερε ο Μάριο Χεζόνια στο πρώτο ημίχρονο το σημείωσε με εκκωφαντικό τρόπο στα πρώτα λεπτά της γ' περιόδου. Εννιά συνεχόμενοι πόντοι του Κροάτη φόργουρντ έφεραν το μομέντουμ προς την πλευρά των Ρώσων που βρέθηκαν στο +5 με καλάθι του Λορέντζο Μπράουν (48-43 στο 26', 11π. από τον Αμερικανό). Οι παίκτες του Περάσοβιτς δεν άφησαν το πόδι του από το γκάζι, αλλά συνέχισαν να βρίσκουν διαρκώς επιθετικές λύσεις, φτάνοντας μέχρι το +8 στο 30' (58-50) με μπάσιμο του Αϊζάια Κάνααν. Την ίδια στιγμή, η Μονακό πελαγοδρομούσε έχοντας μόλις 3/15 δίποντα στο γ' δεκάλεπτο και τον Τζέιμς σε «ρηχά» νερά (6π., 3/10 εντός πεδιάς, 4λ.).

Μοιραίος Τζέιμς, έχασε διπλή ευκαιρία νίκη
Ο Μπροκ Μότουμ με 7 πόντους ήταν εκείνος που έβαλε και πάλι την Μονακό στο ματς (60-57 στο 31'), με τον Λέο Βέστερμαν να παίρνει την σκυτάλη, να ισοφαρίζει (61-61 στο 33') και να αναγκάζει το Βέλιμιρ Περάσοβιτς σε εσπευσμένο τάιμ άουτ. Η τελική ευθεία του ματς βρήκε τους δύο αντιπάλους στην ίδια αφετηρία (68-68 στο 37'). Συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα έφεραν την Μονακό μπροστά με βραχεία κεφαλή (72-73 στο 39' με τρίποντο του Λι και follow του Χολ), προτού ο Χεζόνια σκοράρει και πάλι για το 74-73. Στα τελευταία δευτερόλεπτα «έσπασαν» καρδιές, η Μονακό είχε την τελευταία κατοχή στα 5,2", κέρδισε βολές νίκης αλλά ο Τζέιμς ευστόχησε μόνο στην μία, με το παιχνίδι να οδεύει στην παράταση (74-74 στο 40'). Μάλιστα, στην δεύτερη άστοχη προσπάθεια είχε και επιθετικό ριμπάουντ αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει σκορ.

Δεύτερη φορά δεν συγχωρεί ο Τζέιμς, 2/2 για την Μονακό
Εκεί, οι δύο ομάδες χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από ένα λεπτό για να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τους... Μπράουν (Τζον και Λορέντζο) να παίρνουν μπροστά αλλά τον Ντόντα Χολ να δηλώνει παρών (78-78 στο 42'). Ο Τζέιμς με δικό του δύσκολο καλάθι και ασίστ σε τρίποντο του Λι βοήθησε την ομάδα του να πάρει βαθιά ανάσα (78-83), με την Ούνικς να μην έχει αντίδραση. Η Μονακό, από την άλλη πλευρά, είχε ενέργεια, σωστές αποφάσεις στο τέλος και εντέλει πήρε το σπουδαίο διπλό με 80-88.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 35-39, 58-50, 74-74, 80-88 παρ.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags