Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Ερυθρός Αστέρας άλωσε το Κάουνας κι έστειλε τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ με... διαλυμένη ψυχολογία
Μπάσκετ
| 2021-10-13 22:39:00

Ο Ερυθρός Αστέρας άλωσε το Κάουνας κι έστειλε τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ με... διαλυμένη ψυχολογία

Sportdog Team
Ο Ερυθρός Αστέρας άλωσε το Κάουνας κι έστειλε τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ με... διαλυμένη ψυχολογία

Χωρίς νίκη στην φετινή Euroleague ταξιδεύει στην Ελλάδα και το ΣΕΦ η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα (73-61) στο ντεμπούτο του Γιούρε Ζντοβτς στον πάγκο της.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά από εκείνη κόντρα στην Μακάμπι στο Τελ Αβίβ σημείωσε σε βάρος της Ζαλγκίρις Κάουνας ο Ερυθρός Αστέρας. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δυσκολεύτηκε για περίπου 35 λεπτά, στο τέλος του ματς όμως είχε μεγαλύτερη ψυχραιμία και ευστοχία παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι τους. Κορυφαίοι για τους νικητές (2-1) οι Νίκολα Κάλινιτς (15π.) και Όγκνιεν Ντόμπριτς (13π.). Στον αντίποδα, η Ζαλγκίρις παραμένει χωρίς νίκη (0-3) παρά την έλευση του Γιούρε Ζντοβτς και κρατά μόνο την καλή εμφάνιση του «διπλού» Τζος Νέμπο με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο δεύτερο μέρος της «διαβολοβδομάδας» ο Ερυθρός Αστέρας ταξιδεύει στην Μόσχα για το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ (15/10, 20:00), την ώρα που η Ζαλγκίρις Κάουνας έρχεται στην Ελλάδα και το ΣΕΦ για το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό (15/10, 21:00).

Ποιος είπε ότι οι άμυνες δεν έχουν ψυχή;
Η επιστροφή του κόσμου στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου μετά από 19 μήνες έδωσε μία σημαντική αρχική ώθηση στους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα. Με αιχμή του δόρατος τον Νταβιντόβατς (5π.) οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 6 πόντους (13-7 στο 6'). Σταδιακά η Ζαλγκίρις ισορρόπησε. Με καλάθι του Γκιφέι πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (13-14 στο 8' με επιμέρους 0-7), αποτέλεσμα με το οποίο και ολοκληρώθηκε η α' περίοδος.

Μετά από λειψανδρία περίπου 4 λεπτών οι Σέρβοι συνδέθηκαν ξανά στο καλάθι με τον Μίτροβιτς, οι άμυνες ωστόσο ήταν εκείνες που είχαν το πρώτο λόγο. Το προβάδισμα εναλλασσόταν διαρκώς, κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν μπορούσε να ξεφύγει (21-21 με Κούζμιτς στο 17'), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο «φτωχό» 29-27 που θύμιζε... σκορ πρώτης περιόδου!

Έμεινε από δυνάμεις η Ζαλγκίρις, δεύτερη νίκη για τον Αστέρα
Η εικόνα φάνηκε να αλλάζει με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια. Πέντε αναπάντητοι πόντοι από τον Κάλινιτς (34-27 στο 21') έβαλαν και πάλι τον Αστέρα σε θέση οδηγού, με την Ζαλγκίρις να προσπαθεί να μείνει σε απόσταση βολής. Και τα κατάφερε, με τον πρώτο καλάθι του Μπλάζεβιτς (46-42 στο 30') να την αφήνει μέσα στην διεκδίηση του ματς, σε μία περίοδο που οι επιθέσεις είχαν πιο σημαντικό ρόλο, χωρίς φυσικά να... ξετρελαθούμε από μπάσκετ.

Στην τελική ευθεία του ματς είχαμε ντέρμπι. Οι πρωταθλητές Λιθουανίας έμεναν στο κατόπι των Σέρβων (53-51 στο 32') με τον Αστέρα να προσπαθεί να ξεφύγει αλλά τον Τάιλερ Κάβανο να σκοράρει από την περιφέρεια και να δίνει «ζωές» στην ομάδα του (60-58 στο 35'). Στο φινάλε, ωστόσο, οι Λιθουανοί έμειναν από δυνάμεις. Οι παίκτες του Ζντοβτς έβλεπαν το καλάθι όπως η... τρύπα της βελόνας, οι πρωταθλητές Αδριατικής Λίγκας από την άλλη έβρισκαν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις και εντέλει πήραν μία πολύτιμη νίκη στο πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς της σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 29-27, 46-42, 73-61

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags