Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες Αγραβάνη: "Ο Σπανούλης είναι Θεός - Μου είπε ότι θα πληρώσει αυτός αν..."
Μπάσκετ
| 2021-10-18 17:51:00

Φοβερές ατάκες Αγραβάνη: "Ο Σπανούλης είναι Θεός - Μου είπε ότι θα πληρώσει αυτός αν..."

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες Αγραβάνη: "Ο Σπανούλης είναι Θεός - Μου είπε ότι θα πληρώσει αυτός αν..."

Το γεύμα που δεν πήγε. Το πρόστιμο και η προσδοκία του να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Ο Δημήτρης Αγραβάνης πιο απολαυστικός από ποτέ...

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι σίγουρα από τις πιο αμφιλεγόμενες παρουσίες του ελληνικού μπάσκετ. Για το ταλέντο του δεν χρειάζεται να μιλήσουμε. Μιλάει από μόνη της η παρουσία του στα παρκέ. Αυθόρμητος, οξύθυμος μερικές φορές, ντόμπρος, αλλά και πολύ συναισθηματικός. Δίνεται με όλες του τις δυνάμεις, σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται.

Οι συνεντεύξεις του είναι απολαυστικές. Και ακόμα μία τέτοια έδωσε και σε εμάς. Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στον OVER FM 104.9 και το overfm.gr για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον αγώνα με τη Βαλένθια, τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τον Νίκο Ζήση, για τον Πρόεδρο της ΕΟΚ και ιδιοκτήτη του Προμηθέα Πατρών κ. Βαγγέλη Λιόλιο, αλλά και μας αποκάλυψε και δύο ιστορίες ανάμεσα στον Βασίλη Σπανούλη και εκείνον.

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τον!

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ έτοιμος σε αυτή την περίοδο. Έχει 12 παίκτες που παίζουν με ταχύτητα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Είναι υψηλό το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης. Ο ένας τομέας ήταν αυτός.

Ο δεύτερος ήταν τα ριμπάουντ. Χάσαμε τα ριμπάουντ. Κυρίως τα ομαδικά δηλαδή, γιατί παίξαμε και αλλαγές. Έπρεπε όλοι να βοηθήσουν πιο πολύ στα ριμπάουντ για να μην έχουμε τόσα χαμένα αμυντικά.

Μετά το 25’-30’ κάναμε και συντήρηση δυνάμεων για το παιχνίδι με τη Βαλένθια, αφού είδαμε ότι η διαφορά έχει ξεφύγει. Η εικόνα του αγώνα δεν είναι οι 30 πόντοι, αλλά αυτό είναι αυτό είχαμε χθες, πρέπει τώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο ματς, που είναι το παιχνίδι με την Βαλένθια».

Για το μάθημα που έδωσε η χθεσινή ήττα για το παιχνίδι με τη Βαλένθια

«Νομίζω ότι όλοι μας θα παίξουμε σε μεγάλο επίπεδο ενέργειας σε όλο ματς, όσοι ώρα είμαστε μέσα, πολύ σκληρά. Το υψηλότερο επίπεδο έτσι είναι, όσοι το γνωρίζουν. Γι’ αυτό υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το Eurocup. Οι ομάδες πιο physical, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστείς κι εσύ πιο δυνατά και πιο γρήγορα. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά των ομάδων Euroleague και Eurocup

Πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πολύ χρόνο. Αυτά θα πρέπει να βελτιώνονται μέσα από τα παιχνίδια. Ευελπιστούμε σε κάθε ματς να γινόμαστε καλύτεροι».

Για τον ανταγωνισμό του φετινού πρωταθλήματος που οι 10 από τις 13 ομάδες συμμετέχουν στην Ευρώπη

«Το να παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτές. Γιατί, έτσι εξελίσσονται. Έτσι εξελίσσεται το ελληνικό μπάσκετ. Παράλληλα όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως στο πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες διαφορετικών ταχυτήτων. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός είναι σε άλλη ταχύτητα αυτή τη στιγμή, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Μετά εμείς με το Λαύριο και οι άλλες ομάδες είναι ακόμα πιο πίσω.

Νομίζω πως πρέπει να γίνουν διάφορα πράγματα από τις ομάδες ώστε το πρωτάθλημα να ανέβει σαν υλικό και σαν ανταγωνιστικότητα. Νομίζω πως δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που και ο κόσμος θέλει, αλλά και οι εμείς οι παίκτες ακόμα στο θέμα της ανταγωνιστικότητας».

«Το συναίσθημα με ανεβάσει, αλλά με έχει ρίξει κιόλας»

«Τα έχουμε πει πολλές φορές για τα χρόνια που πέρασα στο Ολυμπιακό. Εγώ είμαι ένας παίκτης που έπαιζα με το συναίσθημα πάρα πολύ και αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να το αποβάλλω από το παιχνίδι μου, γιατί πολλές φορές με έχει ανεβάσει, αλλά πολλές φορές με έχει ρίξει κιόλας αντιδρώντας άσχημα στη συνέχεια.

Σίγουρα η χθεσινή βραδιά είναι αρκετά συναισθηματική για μένα. Σίγουρα με τις κουβέντες που ανταλλάξαμε με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, που ήταν και ο πρώτος που με στήριζε όλα τα χρόνια στον Ολυμπιακό και το να γίνει η βράβευση από εκείνον ήταν μεγάλη τιμή για μένα και ένιωσα πολύ ωραία.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά και όχι τα συμβόλαιο. Καλοί οι τίτλοι, αλλά αυτές οι στιγμές αναγνώρισης είναι σίγουρα σημαντικές για κάθε αθλητή και πολλοί ονειρεύονται να τις ζήσουν».

Ο Σπανούλης είναι ο «Θεός του μπάσκετ»

«Ο Βασίλης για μένα είναι ο Θεός του Μπάσκετ, χωρίς να λέω υπερβολές. Πραγματικά έμαθα απίστευτα πράγματα από τον χαρακτήρα που έχει μέσα σε μια ομάδα και πόσο ηγέτης είναι σαν άνθρωπος σε ό, τι έχει κάνει στη ζωή του.

Αυτά που πέτυχε τα ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν χρειάζεται να τα πω εγώ. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει περισσότερα στο μέλλον και νομίζω θα τον θυμούνται όχι μόνο σαν παίκτη, αλλά και σαν αυτά που θα πετύχει στα επόμενα χρόνια».

Το γεύμα που δεν πήγε και το πρόστιμο

Ζητήσαμε από τον Δημήτρη Αγραβάνη να πει μία ιστορία που έχει συμβεί ανάμεσα σε εκείνον και τον Βασίλη Σπανούλη. Ήταν αρκετά γενναιόδωρος που μας αποκάλυψε δύο ιστορίες. Η συνέχεια παρακάτω…

«Υπάρχουν δύο ιστορίες.

Η πρώτη, Ήταν μία μέρα, εγώ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήμασταν ανερχόμενοι, με Βασίλη Σπανούλη να μας καλεί στο σπίτι του να φάμε. Εγώ τότε, επειδή τον Βασίλη τον έβλεπα πραγματικά σαν Θεό, δηλαδή τον σεβόμουν απόλυτα και απλά όταν έπαιζα μαζί του, φρόντιζα να κάνω ό,τι μπορούσα για να τον διευκολύνω.

Να σου πω την αλήθεια όταν μου το είπε δεν ήθελα να πάω. Όταν έχεις κάποιον σαν Θεό είναι μόνος αυτός. Είναι μακριά από εσένα. Δεν χρειάζεται να είσαι κοντά του, γιατί έτσι τον σέβεσαι.

Φυσικά είπα μία δικαιολογία και δεν πήγα. Τώρα που είμαστε φίλοι το σκέφτομαι και γελάω, αλλά νομίζω πως ήταν η σωστή επιλογή τότε για να συνεχίσω να έχω αυτή τη σχέση σεβασμού με τον Βασίλη.

Η δεύτερη,

Όταν είχαμε τον κόουτς Σφαιρόπουλο, έκανα κάποιες μικρές χαζομάρες στην προπόνηση και μου έβαλε πρόστιμο. Ήρθε ο Βασίλης και με έπιασε πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ και μου είπε “θα πεις ένα συγγνώμη στην ομάδα. Πες ότι παίζεις καμιά φορά με πάθος και παρασύρεσαι. Αν σου βάλουν πρόστιμο θα το πληρώσω εγώ.

Με την κίνηση αυτή ο Βασίλης με συγκίνησε και προσπάθησα μετά να μην δημιουργήσω άλλο πρόβλημα στην ομάδα»

Για τους προσωπικούς του στόχους

Ο Στόχος μου είναι να γυρίσω στην Ευρωλίγκα. Νομίζω το αξίζω και σαν παίκτης, αλλά και σαν προσωπικότητα. Αυτά που έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια δεν τα έχει πετύχει κανένας άλλος Έλληνας παίκτης.

Αντίστοιχες επιδόσεις είχε και ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον Άρη, αλλά τότε ο Άρης ήταν πιο κάτω στη βαθμολογία. Νομίζω το αξίζω και θα δουλεύω καθημερινά για να το πετύχω και να βοηθήσω και τον Προμηθέα τον πρόεδρό μας τον κ. Λιόλιο, ο οποίος μας στηρίζει τόσα χρόνια και είναι ο λόγος που εδώ τα τελευταία δύο-τρία χρόνια.

Για τον Βαγγέλη Λιόλιο και την ανάληψή του ως πρόεδρος της ΕΟΚ

«Σκέφτεται το καλό του ελληνικού μπάσκετ και αυτό είναι το σημαντικό για όλους μας. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Το τι θα κάνει και πως θα το αλλάξει το ξέρει ο ίδιος καλύτερα.

Από τα πρώτα πράγματα πάντως που έχει κάνει, δείχνει πως βαδίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ».

Για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τον Νίκο Ζήση

Πρώτα απ’ όλα για τον Νίκο, είναι μεγάλη μου τιμή που θα τον έχω General Manager. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Νίκο τόσα χρόνια. Είναι απίστευτος σαν παίκτης και σαν παιδί και το πόσο θέλει να βοηθήσει την Εθνική ομάδα και το δείχνει έμπράκτως μόλις σταμάτησε την καριέρα του.

Όπως και ο κόουτς Μανωλόπουλος. Νομίζω πως η Εθνική ομάδα στα παράθυρα θα κάνει τη δουλειά της. Θα πετύχει νίκες σε όλα τα παιχνίδια για να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία των παραθύρων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags