Facebook Pixel Sportdog.gr | Το πάλεψε, όμως "λύγισε" ο Προμηθέας στη Βαλένθια
Μπάσκετ
| 2021-10-19 23:24:00

Το πάλεψε, όμως "λύγισε" ο Προμηθέας στη Βαλένθια

Sportdog Team
Το πάλεψε, όμως "λύγισε" ο Προμηθέας στη Βαλένθια

Με το... αριστερό μπήκε ο Προμηθέας Πατρών στο εφετινό EuroCup. Οι Αχαιοί ηττήθηκαν με 82-92 από τη Βαλένθια επί ισπανικού εδάφους, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στον Β' όμιλο της διοργάνωσης.

Ένας αξιόμαχος Προμηθέας κοίταξε στα μάτια την Βαλένθια μέσα στην έδρα της, ωστόσο λύγισε από την ποιότητά της και ηττήθηκε με 92-82, ξεκινώντας έτσι με το... αριστερό το Eurocup. Έλαμψε το άστρο του Ρογκαβόπουλου (13π, 7ρ), αλλά οι Πατρινοί δεν είχαν απάντηση στους Ντιμιτρίεβιτς (9π, 11ασ) και Λαμπεϊρί (23π, 8ρ).

Μπορεί να έλειπαν οι Κλέμεν Πρέπελιτς, Βίκτορ Κλαβέρ, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς και Μάικ Τόμπι, όμως αυτό δεν κάνει την Βαλένθια μικρότερο μέγεθος και πιο εύκολο εμπόδιο για τις δυνάμεις του Προμηθέα. Η πολυνίκης του θεσμού είδε τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στη διοργάνωση να προβάλει σθεναρή αντίσταση, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να στερήσει τη νίκη από την ομάδα του Χοάν Πεναρόγια. Κορυφαίοι για τις «νυχτερίδες» οι Λουίς Λαμπεϊρί (23π, 8ρ), Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς (9π, 11ασ), Χασιέλ Ριβέρο (12π, 7ρ) Σαμ Βαν Ρόσομ (6π, 4ρ, 5ασ).

Από την άλλη, ο Λουίς Κασιμίρο επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην πατρίδα του και παρουσίασε μία ομάδα ικανή να παίξει ωραίο μπάσκετ και να τα βάλει με μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ισπανίας. Σίγουρα ήταν μία αναμενόμενη ήττα για τους Πατρινούς, οι οποίοι κερδίζουν σίγουρα εμπειρίες και επιστρέφουν στην Ελλάδα με μία καλή εμφάνιση στις αποσκευές τους. Ξεχώρισαν οι Νίκος Ρογκαβόπουλος (13π, 7ρ), Αϊζάια Μάιλς (13π, 3ρ), Αμπντούλ Γκάντι (13π, 4ρ, 3ασ) και Ντάριο Χαντ (12π, 6ρ).

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 47-43, 69-63, 92-82

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags