Facebook Pixel ΑΕΚ: "Πόλεμος" στην ΑΕΚ - "Έσκασε" σκληρή ανακοίνωση από τη διοίκηση!
Μπάσκετ
| 2021-10-20 23:47:00

"Πόλεμος" στην ΑΕΚ - "Έσκασε" σκληρή ανακοίνωση από τη διοίκηση!

Sportdog Team
"Πόλεμος" στην ΑΕΚ - "Έσκασε" σκληρή ανακοίνωση από τη διοίκηση!

Με ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ ΑΕΚ θέλησε να απαντήσει σε όλους τους επικριτές της διοίκησης παραθέτοντας ως υπενθύμιση όσα έχει πράξει αυτή προς όφελος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ.

«Είναι Ιστορικό καθήκον μας όμως να βάλουμε πλάτη, τώρα, όλοι μαζί, για την ένδοξη "Βασίλισσα" και κυρίως να μην αποπροσανατολιζόμαστε από ψιθυριστές και πλανεμένους,» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων» που προσθέτουν: «Θα δοκιμάζουμε την υπομονή μας και θα διεκδικούμε τα δίκαιά μας» 

Στη σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρεται: 

«H ΑΕΚ ΒC των δράσεων και των τροπαίων, η ΑΕΚ ΒC που ξόρκισε την εσωστρέφεια από το ελληνικό μπάσκετ και τού ξαναέδωσε αίγλη στη διεθνή κονίστρα, συμμετέχει κανονικά και «πιστοποιημένα» στο Πρωτάθλημα, αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, που «ήλπιζαν» στον αφανισμό μας, και συνεχίζει τον ΑΚΟΜΑ ανηφορικό, αλλά έντιμο δρόμο της.

Δεν πανηγυρίσαμε για όλα τα παραπάνω, αλλά κρίναμε αναγκαίο να τα υπενθυμίσουμε σε επιλήσμονες, οι οποίοι αντί να σταθούν στα δύσκολα διαπιστώνουμε με λύπη μας, ότι και ακυρώνουν τις νικηφόρες προσπάθειες ετών και αντιμετωπίζουν σκωπτικά τις νυχθημερόν εργασίες των εργαζομένων της ΚΑΕ για να ετοιμάσουν το νέο «Σπίτι» μας, καλύπτοντας χρόνιες αδυναμίες της Πολιτείας.

Ενημερώνουμε/υπενθυμίζουμε (σε) όλους και ιδίως στους συνωμοσιολόγους, τους ψιθυριστές, τους ανενημέρωτους, για παλαιότερες και νεότερες πράξεις του Οργανισμού μας, ότι:

-Η ΑΕΚ BC, την ώρα που οι άλλοι ασχολούνταν με στείρες αντιπαραθέσεις στο ελληνικό μπάσκετ, έπραξε ό,τι καμία άλλη ΚΑΕ εδώ και χρόνια. Να χρηματοδοτήσει και αξιοποιήσει αθλητικές εγκαταστάσεις σε αναπτυσσόμενη περιοχή, που χάρη στην ΑΕΚ αποκτά Υπεραξία. Η ΑΕΚ BC επιδιώκει μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να δημιουργήσει σ’ αυτή την απαιτητική περιοχή έναν πόλο αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας και προφανώς είναι άδικο να κατηγορείται.  Σε ό,τι αφορά στο κονδύλι... Είναι ψεύδη τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς, ότι λάβαμε κονδύλι. Άλλωστε, ουδέποτε ζητήσαμε κονδύλι. Η Διοίκηση του ΣΕΦ, στην οποία εκ του Νόμου ανήκει η διαχείριση του ΟΚΑΛ, έχει καταθέσει σχετικό αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής.

Για να προστατεύσει λοιπόν την -για τα επόμενα 20 έτη- επένδυσή της η ΑΕΚ BC τοποθέτησε προσωρινά ειδική κατασκευή για να περιοριστεί η ζημία στην οροφή του Κλειστού, στην οποία απαιτείται εγκατάσταση υγρομόνωσης για τη στεγανοποίησή της και αυτός είναι ο βασικός λόγος της διεκδίκησης κονδυλίου από τη Διοίκηση του ΣΕΦ προς την Περιφέρεια. Παράλληλα, η ΑΕΚ ΒC με δική της χρηματοδότηση και με δικά της έργα και προσωπικό μόχθο των εργαζομένων της- δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να μπούμε έγκαιρα στο «Σπίτι» μας, και να καταστεί αυτό άμεσα λειτουργικό. Και ας μην είναι ακόμα το «Παλάτι» που ονειρευόμαστε, αλλά υπό προϋποθέσεις θα γίνει «Παλάτι» τους επόμενους μήνες.

-Η ΑΕΚ BC πέτυχε με συντονισμένες κινήσεις της να αδειοδοτηθεί το Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, για πρώτη φορά από κτίσεώς του (ήτοι από το 2001) και αφού πέρασαν πέντε διαφορετικές Κυβερνήσεις, γεγονός που δεν έλαβε την έκταση, που έπρεπε από τα ΜΜΕ, ενώ είναι το μοναδικό Κλειστό γήπεδο, το οποίο υποβλήθηκε σε στην προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία αξιολόγησης για αδειοδότηση.
               
-Η ΑΕΚ BC με δικά της έσοδα, επιδίωξε να στηρίξει την ομάδα της, και να δώσει ξανά ώθηση στο δοκιμαζόμενο ελληνικό μπάσκετ, αλλά προϊόντος του χρόνου όχι μόνο δεν επιβραβεύτηκε γι’ αυτό, αλλά δέχτηκε σφοδρή επίθεση από το σαθρό σύστημα αξιών, που επιβραβεύει τις έκνομες ενέργειες και την αθλιότητα.

-Η ΑΕΚ BC συνέβαλε τα μέγιστα πάλι με γνώμονα το εθνικό/συλλογικό συμφέρον, ασκώντας πίεση προς την Πολιτεία για τη ψήφιση διάταξης για μείωση του ύψους του φορολογικού συντελεστή, που ισχύει για τα ποσά, που καταβάλλονται σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μεταγραφής. Και δεν ήταν η μοναδική θεσμική παρέμβασή της πάντα με γνώμονα τη συλλογικότητα. Επιδίωξε και πέτυχε σε συνεργασία με τη συντεταγμένη Πολιτεία να ιαθούν και άλλες παθογένειες 30 ετών για τις ΑΑΕ, όπως η μείωση του ΦΠΑ, η επιχορήγηση για το Στοίχημα κλπ. Πρωταγωνίστησε και πέτυχε την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση στο Πρωτάθλημα, εγκαταλείποντας την ασφάλεια αποκλειστικού τηλεοπτικού συμβολαίου με ιδιωτικό Κανάλι.
               
-Η ΑΕΚ BC με μεθοδικές κινήσεις της πέτυχε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί 4 τρόπαια σε 3 χρόνια, ανάμεσα στα οποία ένα ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο, αλλά και 2 Κύπελλα με καθαρές νίκες επί παλαιών και όψιμων ανταγωνιστών της.

-Η ΑΕΚ BC έγινε η μοναδική ΚΑΕ πανελληνίως, που διοργάνωσε δύο γιορτές του μπάσκετ με διεθνές αντίκτυπο, ήτοι F4 BCL το 2018 και F8 ΒCL το 2020, την πρώτη με αποκλειστικά δικά της χρήματα, τη δεύτερη καλύπτοντας το 1/3 των εξόδων (μαζί με Περιφέρεια και FIBA).

-Η ΑΕΚ BC κατέρριψε τα ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών σε όλες τις διοργανώσεις χάρη στον υπέροχο κόσμο της, που στήριξε τη «Βασίλισσα» στο F4 ΒCL, αλλά και σε αγώνες εξαιρετικής σημασίας.

-Η ΑΕΚ BC έδειξε και συνεχίζει να δείχνει σταθερά το κοινωνικό της πρόσωπο, με δράσεις για τους πρόσφυγες/μετανάστες, για τις οικογένειες, για τις γυναίκες, για συνανθρώπους μας με δυσκολίες κλπ.

-Η ΑΕΚ BC συμπορεύεται με την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία μας εμπιστεύεται, σε κοινές δράσεις, μερικές εκ των οποίων και μόνο από επιλογή μας έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

-Η ΑΕΚ δημιούργησε/χρηματοδότησε ταινία («1968»), που επιβραβεύτηκε με διεθνείς επαίνους και που προβάλλεται επί 3ετία στα πέρατα της Οικουμένης, με πρωταγωνιστές την Ελλάδα της προσφυγιάς και της υπερηφάνειας και τον Έλληνα αθλητή, που μπορεί να κατακτήσει τα πάντα με τη δύναμη της ψυχής του, με επίκεντρο την εμβληματική κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου για την Πατρίδα το 1968, από την ΑΕΚ των δικών μας «Θεών», στο Καλλιμάρμαρο.

-Η ΑΕΚ δεν φυγομάχησε όπως άλλες εταιρίες/παράγοντες και προσπάθησε να βρει λύσεις, και βρήκε, σε πλείστα οικονομικά θέματα, που προέκυψαν με ευθύνη άλλων, αλλά και εξαιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής/οικονομικής κρίσης για τα οποία ευθαρσώς μιλήσαμε δημόσια δίχως αστερίσκους και μισόλογα. Και βρήκε λύσεις και επένδυσε-επενδύει από την περασμένη περίοδο, σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, «εν μέσω» πανδημίας, με κλειστά ή με περιορισμένης προσέλευσης κόσμο στα γήπεδα, ήτοι με μηδενικά ή πενιχρά έσοδα.

-Η ΑΕΚ BC αντιμετώπισε την σκληρή και άδικη κριτική μερίδας των ΜΜΕ, και συνοδοιπόρων τους, οι οποίοι συστρατεύτηκαν επί 6μηνον σπιλώνοντας συνειδήσεις, προκαλώντας σύγχυση στο φίλαθλο κοινό (και) με ασύστολα ψεύδη. Η ΑΕΚ BC είδε βεβαίως σε ό,τι αφορά στα ΜΜΕ και δημοσιογράφους της λογικής και το εκτιμούμε, αν και ήταν δυστυχώς μειοψηφία, ν’ ασκούν εποικοδομητική κριτική, να δίνουν την εύλογη περίοδο χάριτος σε μία εταιρία, που μόνο προσέφερε για το συλλογικό/εθνικό συμφέρον, αλλά και στον ιδιοκτήτη της, ο οποίος μίλησε με ευθύτητα για το τι συνέβη τους τελευταίους μήνες, όταν άλλοι όμολογοί του στο παρελθόν ή λάκισαν ή κιότεψαν ή χρέωσαν τα λάθη (μόνο) στον «Χατζηπετρή».

Η ΑΕΚ BC και τα στελέχη της -παρά το νοσηρό περιβάλλον που τεχνηέντως δημιουργήθηκε εντός του Καλοκαιριού από γνωστά παράκεντρα,τα οποία με συμμάχους ετερόκλητες δυνάμεις μάς κήρυξαν πρωτοφανή εμπορικό πόλεμο πριν από μερικούς μήνες- δεν απώλεσαν τη στοχοπροσήλωσή τους. Συνεχίζουμε την επίπονη καθημερινή προσπάθεια εξυγίανσης και ανάπτυξης έχοντας πλήρη επίγνωση για το πάντα απαιτητικό μέλλον.

Με μουσαμάδες, ή χωρίς... θα δοκιμάζουμε την υπομονή μας και θα διεκδικούμε τα δίκαιά μας.

Και περιμένουμε ευλόγως τη στήριξη όλων εκείνων των υπερήφανων οπαδών μας, που αναγνωρίζουν τα αυτονόητα για τις δράσεις μας, αλλά και ανησυχούν προδήλως για τις εμφανίσεις της Ομάδας μας. Η προσπάθεια της εξυγίανσης και του εξορθολογισμού της εταιρίας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα πάντως και δεν θα επηρεαστεί από βερμπαλισμούς και επιπολαιότητες. Δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην αναγκαία αυτή συνθήκη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ομάδα. Οι προκλήσεις είναι μπροστά.

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε, ότι όλη η κοινωνία βιώνει ακόμα έντονα τις συνέπειες από τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών και διακατέχεται από άγχος και ανασφάλεια. Είναι Ιστορικό καθήκον μας όμως να βάλουμε πλάτη, τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για την ένδοξη «Βασίλισσα» και κυρίως να μην αποπροσανατολιζόμαστε από ψιθυριστές και πλανεμένους. Προχωράμε... ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags