Facebook Pixel NBA: Έρχεται... βόμβα στο παγκόσμιο μπάσκετ - " Το NBA ετοιμάζει ευρωπαϊκή Περιφέρεια με FIBA" (ΦΩΤΟ)
Μπάσκετ
NBA
| 2021-10-21 23:27:00

Έρχεται... βόμβα στο παγκόσμιο μπάσκετ - " Το NBA ετοιμάζει ευρωπαϊκή Περιφέρεια με FIBA"! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Έρχεται... βόμβα στο παγκόσμιο μπάσκετ - " Το NBA ετοιμάζει ευρωπαϊκή Περιφέρεια με FIBA"! (ΦΩΤΟ)

Μια είδηση που αν τελικά γίνει πράξη θα αλλάξει για πάντα όσα ξέραμε τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο παγκόσμιο μπάσκετ έδωσε στην δημοσιότητα η ισπανική Marca και αναφέρει πως το NBA ενδιαφέρεται να δημιουργήσει Ευρωπαϊκή περιφέρεια στο πρωτάθλημα χωρίς την Euroleague.

NBA: Ίσως να έχουμε να κάνουμε με μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων δεκαετιών στο χώρο του μπάσκετ και αν τελικά ισχύσει να αλλάξει τα πάντα στο άθλημα, μιας και σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca το ΝΒΑ και η FIBA έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις ώστε να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή περιφέρεια στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς ο έλεγχος του brand θα είναι στο NBA και η περιφέρεια θα είναι το πέμπτο πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της μεγαλύτερης λίγκας του κόσμου μετά από τα NBA, WNBA, Development League και το NBA Africa, ενώ οι συζητήσεις είναι σε τέτοιο βαθμό που εξαρτάται μόνο από την αμερικάνικη λίγκα αν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη κι όλας χρονιά.

Σίγουρα σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις έπαιξε και η αποπομπή του Ζόρντι Μπερτομέου, μιας και οι Αμερικάνοι είναι ενήμεροι για το τι συμβαίνει και η συγκεκριμένη απόφαση σίγουρα έκανε τις διαδικασίες να επιταχυνθούν.

"Η συναίνεση είναι πλέον το κύριο μέλημα, αφού στόχος είναι να γίνουν τα σωστά βήματα και να μην “στραβώσουν” όπως συνέβη στην ποδοσφαιρική Super League, ώστε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθεί ένα πιο εμπορικό και ανταγωνιστικό προϊόν. Ένα έργο που υποστηρίζεται από το ΝΒΑ και τη FIBA και θα έχει την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ο Άνταμ Σίλβερ, επίτροπος του ΝΒΑ, έχει ήδη στείλει επιστολή στον CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, που παραμένει ακόμα στη θέση του, εκφράζοντας την πρόθεσή του να διαμορφώσει αυτό το νέο συνέδριο, με τις καλύτερες ομάδες από τη Γηραιά Ήπειρο, που έχουν ήδη αρχίσει να συντάσσουν έξοδο από τον μέγιστο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό
", αναφέρει το δημοσίευμα για το ευρωπαϊκό άνοιγμα του NBA.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags