Facebook Pixel Euroleague: Άνετο πέρασμα της Άλμπα από το Βελιγράδι - Κακό βράδυ για τον Ερυθρό Αστέρα
Μπάσκετ
| 2021-10-22 22:38:00

Άνετο πέρασμα της Άλμπα από το Βελιγράδι - Κακό βράδυ για τον Ερυθρό Αστέρα (BINTEO)

Sportdog Team
Άνετο πέρασμα της Άλμπα από το Βελιγράδι - Κακό βράδυ για τον Ερυθρό Αστέρα (BINTEO)

Σε ένα κάκιστο επιθετικά βράδυ για τον Ερυθρό Αστέρα, η Άλμπα βρήκε την ευκαιρία να πάρει μία πολύτιμη νίκη εκτός έδρας, επικρατώντας με 78-63 για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Euroleague: Χαμηλά πήγε το σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ερυθρό Αστέρα να ξεκινάει καλύτερα. Το αρχικό 4-0 των γηπεδούχων, τους βοήθησε να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Ένα 5-0 σερί έφερε την Άλμπα για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 6-7 στο 5ο λεπτό. Η μικρή παραγωγικότητα των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα και τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν την πρώτη περίοδο στο 10-12, έπειτα από τρίποντο του Μπλατ.

Φανταστικό ήταν το ξεκίνημα των Γερμανών στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πολυφωνία στην επίθεση, εξαιρετική δημιουργία και κάπως έτσι οι παίκτες του Ίσραελ Γκονζάλες έφθασαν σε επιμέρους σκορ 16-2 στα πρώτα έξι λεπτά της δεύτερης περιόδου. Με αυτό βρέθηκαν στο +16 (12-28), αλλά η απάντηση των Σέρβων ήταν άμεση. 10-0 σερί για τον Ερυθρό Αστέρα και το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 22-28, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Η Άλμπα βρήκε αρκετές λύσεις στην επίθεση στον εναπομείναντα χρόνο και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με +13 (25-38).

Εντελώς διαφορετικό το δεύτερο ημίχρονο με τον ρυθμό να ανοίγει και τις δύο ομάδες να είναι εμφανώς πιο εύστοχες. Ωστόσο πήγαιναν καλάθι-καλάθι και η Άλμπα κατάφερε να διατηρεί σταθερά μία διαφορά 15 πόντων μέχρι και τα μισά της τρίτης περιόδου και το 34-49. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, ο Ερυθρός Αστέρας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει δύο φορές στους εννέα (42-51, 44-53), όμως το δίποντο του Ολίντε πριν τη λήξη του δεκαλέπτου έδωσε αέρα δώδεκα πόντων στους φιλοξενούμενους (46-58).

Παρόμοιο το σκηνικό και στην τέταρτη περίοδο με την Άλμπα να μην επιτρέπει στον Ερυθρό Αστέρα κάποιο «ξέσπασμα», το οποίο θα μπορούσε να φέρει σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά. Η ευστοχία από μακριά βοήθησε τους φιλοξενούμενους να «κλειδώσουν» τη νίκη, διατηρώντας σταθερά ένα προβάδισμα κοντά στους 15 πόντους, όπως το τελικό 63-78 από τρίποντο του Λο στην εκπνοή.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags