Facebook Pixel Euroleague: Απίστευτος Φοντέκιο οδήγησε την Μπασκόνια σε νίκη - Έκανε... πάρτι η Μπάρτσα με τη Ζενίτ (BINTEO)
Μπάσκετ
| 2021-10-22 23:58:00

Απίστευτος Φοντέκιο οδήγησε την Μπασκόνια σε νίκη - Έκανε... πάρτι η Μπάρτσα με τη Ζενίτ (BINTEO)

Sportdog Team
Απίστευτος Φοντέκιο οδήγησε την Μπασκόνια σε νίκη - Έκανε... πάρτι η Μπάρτσα με τη Ζενίτ (BINTEO)

Μία εξαιρετική αμυντικά Μπασκόνια κράτησε τη Μονακό στους 26 πόντους συνολικά σε δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο και με ηγέτη τον Φοντέκιο (20π, 7ρ, 4ασ) πήρε τη νίκη με 78-66 για την 5η αγωνιστική της Euroleague. Με μπροστάρη τον εκπληκτικό Μίροτιτς η Μπαρτσελόνα... άλλαξε τα φώτα στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (84-58), κάνοντας το 5/5.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΜΟΝΑΚΟ:

Τρίτη σερί νίκη για την Μπασκόνια, που δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο, έχοντας πλέον θετικό ρεκόρ με 3-2. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει για τη Μονακό, η οποία υπέστη την τρίτη συνεχόμενη ήττα της και έπεσε στο 2-3.

Καθοριστικά στοιχεία για την έκβαση της αναμέτρησης το 3/26 (11,5%) τρίποντα της Μονακό και οι μόνο 11 ασίστ της ομάδας του Ζβέζνταν Μίτροβιτς, την ώρα που οι γηπεδούχοι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχαν 18.

Οι δύο ομάδες πήγαν σε υψηλό σκορ στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά αμφότερες κατάφεραν να συντηρούν ρυθμό και ευστοχία σε υψηλά επίπεδα. Έτσι η εικόνα ήταν αρκετά ισορροπημένη η διαφορά πάντα μικρή, με το 21-20 να είναι δίκαιο και να αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης.

Η δεύτερη περίοδος ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, όμως η Μπασκόνια συνέχισε να έχει ένα μικρό προβάδισμα, όπως έκανε σταθερά από το 5’ και μετά. Οι Βάσκοι μπόρεσαν για αρκετή ώρα να συντηρούν μία απόσταση έξι πόντων από τη Μονακό, που μείωσε λίγο και με 38-35 έκλεισε το πρώτο μέρος.

Η Μονακό αποφάσισε να επιστρέψει στο παιχνίδι και το έκανε με το 4-11 επιμέρους σκορ στο πρώτο κομμάτι του τελευταίου δεκαλέπτου. Έτσι οι φιλοξενούμενοι κάλυψαν κατά το ήμισυ τη διαφορά και μείωσαν σε 64-57, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Γρήγορα όμως η Μπασκόνια αποκατέστησε το διψήφιο προβάδισμά της και «κλείδωσε» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-35, 60-46, 78-66

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:

Στα χαρτιά ήταν ντέρμπι: από τη μία η ομάδα με το 4/4, από την άλλη αυτή με το 3-1 και τη μία (λογική, λογικότατη) ήττα εκτός έδρας από την ΤΣΣΚΑ. Μάλιστα, το πράγμα ξεκίνησε στο καλύτερο κλίμα: βράβευση για τον (αντίπαλο σήμερα) Τσάβι Πασκουάλ και την πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2010, λίγο πριν το τζάμπολ. 

Στην πράξη, όμως, όταν τελείωσαν οι φιλοφρονήσεις ένθεν κι ένθεν, η Μπάρτσελόνα του 2021 έπιασε την δύσμοιρη Ζενίτ από τον λαιμό και της άλλαξε τ' αγωνιστικά φώτα: μετά την «αναγνωριστική» πρώτη περίοδο, εκεί που οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν (20-19), η αρμάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πάτησε το πόδι στο γκάζι και χάθηκε στον μπασκετικό ορίζοντα. 

Με σημείο εκτόξευσης το επί μέρους 24-8 της δεύτερης περιόδου και μπροστάρη τον Μίροτιτς (20 πόντους και... όλα μέσα), οι Μπλαουγκράνα έφτασαν δια περιπάτου στο τελικό 84-58, κάνοντας την τιμιότατη Ζενίτ του αλλοτινού τους προπονητή να μοιάζει με πολυκαιρισμένο σάκο του μποξ. 

Κάπως έτσι η Μπάρτσα πήγε στο 5-0 και συγκατοικεί στην κορυφή με την Αρμάνι, την στιγμή που οι Ρώσοι υποχώρησαν στο 3-2. 

Καλά τα μάτια του «νεοπαγούς» λαγού, αλλά σαν αυτά της πεπειραμένης κουκουβάγιας δεν έχει...

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 44-27, 66-41, 84-58

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags