Facebook Pixel Παλαίμαχος σέντερ του ΝΒΑ που τρέχει σε αγώνες Μότο Κρος
Μπάσκετ
NBA
| 2011-12-03 00:55:00

Παλαίμαχος σέντερ του ΝΒΑ που τρέχει σε αγώνες Μότο Κρος

Παλαίμαχος σέντερ του ΝΒΑ που τρέχει σε αγώνες Μότο Κρος

Στην περασμένη δεκαετία ήταν ένας από τους καλύτερους σέντερ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παίζοντας πάντα με τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς και φορώντας τον αριθμό 45.
Στα 12 χρόνια του στο ΝΒΑ, ο Ολλανδός έγινε ιδιαίτερα αγαπητός για το χαρακτήρα του αλλά ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε σούπερ σταρ. Ο λόγος, για τον Ρικ Σμιντς.

Στα χρόνια που αγωνιζόταν στα παρκέ το ψευδώνυμό του ήταν «Τhe Dunking Dutchman», δηλαδή ο Ολλανδός που καρφώνει, αλλά πλέον έχει αλλάξει και ονομάζεται «The Dirt-Biking Dutchman», δηλαδή ο Ολλανδός βρώμικος καβαλάρης.

Γιατί άλλαξε ψευδώνυμο; Ο ύψους 2.24 παλαίμαχος σέντερ σε ηλικία 45 ετών έχει αφοσιωθεί στην άλλη του αγάπη που είναι οι αγώνες μότο κρος!

Ο γεννημένος στο Αϊντχόβεν ξεκίνησε να ασχολείται με τις μηχανές το 2001 όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση θέλοντας να κάνει κάτι που θα του δίνει ενδιαφέρον και κίνητρο.

Στο ντραφτ του 1988 επιλέχθηκε στο Νο 2 από τους Πέισερς πίσω από τον Ντάνι Μάνινγκ και αποσύρθηκε νωρίτερα λόγω μιας ασθένειας που έχει στα νεύρα των ποδιών του αφού μικρός φορούσε παπούτσια με μικρότερο νούμερο. Ο Σμιντς αποσύρθηκε έχοντας 14,8 πόντους μέσο όρο στο πλευρό του Ρέτζι Μίλερ.

Ως αθλητής του Μότο Κρος, έχει επίσης κάποιες ιδιαιτερότητες αφού λόγω του ύψους του δεν σηκώνεται ποτέ από τη μηχανή όπως είθισται, ενώ φροντίζει να διορθώνει μόνος του τα μηχανικά προβλήματα.

ΠΗΓΗ: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags