Facebook Pixel Euroleague: Δεύτερη σερί ήττα για Μιλάνο από την Ζενίτ - Πήρε... φόρα η Ζαλγκίρις και κέρδισε τη Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-11-19 22:56:00

Δεύτερη σερί ήττα για Μιλάνο από την Ζενίτ - Πήρε... φόρα η Ζαλγκίρις και κέρδισε τη Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεύτερη σερί ήττα για Μιλάνο από την Ζενίτ - Πήρε... φόρα η Ζαλγκίρις και κέρδισε τη Φενέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επικράτησε σε ένα «ματς-θρίλερ» της Αρμάνι με 74-70 στην 11η αγωνιστική της Euroleague. Οι ρωσική ομάδα έφτασε στο 8-3, όντας πλέον ισόβαθμοι με τους Μιλανέζους. Η Ζαλγκίρις βρήκε ψυχολογία από το ματς με τον Παναθηναϊκό και την πρώτη της νίκη στην Euroleague και έφθασε σε δεύτερη συνεχόμενη, επικρατώντας εντός έδρας με 86-75 της Φενέρμπαχτσε, η οποία δείχνει να παραπαίει.

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ:

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα», μετά και τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, μετρώντας πλέον 5 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση, με την Αρμάνι να γνωρίζει δεύτερη διαδοχική ήττα στη Ρωσία μετά από αυτή απέναντι στην Ούνικς.

Πρώτος σκόρερ και μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Ζενίτ ήταν ο Τζόρνταν Μίκι, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους, με τους Αρτούρας Γκουντάιτις και Τζόρνταν Λόιντ να έχουν από 13.

Από την πλευρά της ομάδας του Μιλάνο πρώτος σκόρερ ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, που είχε και 6 ασίστ, με τον Κάιλ Χάινς να έχει 12 με 8 ριμπάουντ. Στους 10 ο Σέιβον Σιλντς.

Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο στην πρώτη περίοδο, καθώς ούτε η Ζενίτ, ούτε η Αρμάνι κατάφεραν να πάρουν διαφορά στο δεκάλεπτο, με τους Ρώσους να έχουν πρωταγωνιστή τον Λόιντ, που είχε 7 πόντους και τους Ιταλούς τον Σίλντ, που είχε επίσης 7. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε το σκορ στο 19-19, με τους Μιλανέζους να έχουν ήδη υποπέσει σε 4 λάθη, τομέας που δεν τους επέτρεψε να έχουν το προβάδισμα.

Στην τρίτη περίοδο η Ζενίτ ανέβασε ρυθμό στην επίθεση, βρήκε πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Μίκι, που ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με πόντους και κατάφερε να περάσει μπροστά στο 23' με 42-41, αλλά και να φτάσει στο +6 (52-48) στο 26', με τον Ροντρίγκεθ να παίρνει στις πλάτες του την Αρμάνι στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν από την αρχή στη τελικά ευθεία, αφού το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 60-60.

Στην τελευταία περίοδο η ιταλική ομάδα πήρε προβάδισμα με 62-66 στο 33', με τον Σιλντς να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση της Αρμάνι, αλλά την Ζενίτ να «τρέχει» σερί 9-0 και να διαμορφώνει στο 35' το 71-66 στο πιο κομβικό σημείο της αναμέτρησης, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της ομάδας του Πασκουάλ και τον Γκουντάιτις να είναι πρωταγωνιστής στην αντεπίθεση των Ρώσων, με το τελικό 74-70 να «σφραγίζει» τη νίκη της Ζενίτ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 60-60, 74-70

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ:

Στην αρχή της εβδομάδας η Ζαλγκίρις ήταν στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη. Πλέον όμως αυτά δεν ισχύουν, καθώς μετά το 2/2 στην διπλή αγωνιστική οι Λιθουανοί βρίσκονται στο 2-9 και ξέφυγαν από τον πάτο της βαθμολογίας. Κορυφαίοι Εντγκάρας Ουλανόβας (18π, 5ρ), Μάντας Καλνιέτις (11π, 11ασ) και Τάι Ουέμπστερ (11π).

Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε είναι φανερό ότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση και βιώνει μία αγωνιστική κατηφόρα και χωρίς τελειωμό θα λέγαμε όταν χάνει και από την (μέχρι πρότινος) τελευταία. Τρεις σερί ήττες για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς και έξι συνολικά στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο 3-8. Ξεχώρισαν οι Νάντο Ντε Κολό (17π, 5ασ), Γιαν Βέσελι (13π) και Πιέρια Χένρι (13π).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 4' βρέθηκαν να προηγούνται με 4-11, δείχνοντας διάθεση να επιστρέψουν στις νίκες. Γρήγορα το κλίμα άλλαξε, όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν στόχο από μακριά. Αρχικά μείωσαν σε 9-11 με τους Καλνιέτις και Κάβανο, ενώ πλησίασαν ξανά στους δύο (16-18), με πέντε συνεχόμενους πόντους στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος και το 22-11 επιμέρους σκορ ήταν αυτά που τελικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Ο Ουέμπστερ έδωσε σημαντικές λύσεις και οι Λιθουανοί μπόρεσαν να είναι σταθερά μπροστά σκορ από την αρχή του δεκαλέπτου. Μετά το 30-27 στο 17' οι παίκτες του Ζντοβτς πέτυχαν οκτώ αναπάντητους πόντους και πήραν διψήφια διαφορά με το 38-27. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 38-29 από βολές του Ντε Κολό.

 
Πηγή:sdna.gr

Με την έναρξη του τελευταίου δεκάλεπτου ο Χένρι μείωσε σε 64-62, όμως συνεχόμενα εύστοχα σουτ από Καλνιέτις και Ουλανόβας έγειραν οριστικά, όπως φάνηκε, την πλάστιγγα υπέρ των Λιθουανών. Οκτώ συνεχόμενοι πόντοι για το 72-62 στο 34' και οι Τούρκοι το μόνο που κατάφεραν ήταν κατεβάσουν τη διαφορά στους οκτώ δύο φορές, πριν το τελικό 86-75.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 38-29, 64-59, 86-75

Δείτε εδώ τα δεκάλεπτα του αγώνα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags