Facebook Pixel Euroleague: Νικήτρια η Φενέρ σε ματσάρα στην Αγία Πετρούπολη - Ο Βέσελι "σκότωσε" τη Ζενίτ
Μπάσκετ
| 2021-12-09 21:07:00

Νικήτρια η Φενέρ σε ματσάρα στην Αγία Πετρούπολη - Ο Βέσελι "σκότωσε" τη Ζενίτ

Sportdog Team
Νικήτρια η Φενέρ σε ματσάρα στην Αγία Πετρούπολη - Ο Βέσελι "σκότωσε" τη Ζενίτ

Σημάδια ζωής στον... πλανήτη Φενέρμπαχτσε: Οι Τούρκοι με MVP τον ασταμάτητο Γιαν Βέσελι (32π.) πέρασαν από την έδρα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (86-80) και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη, στην «μάχη» που δίνουν για να ανέβουν στη βαθμολογία.

Euroleague: Σπουδαία νίκη - ανάσα για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ύστερα από τέσσερις σερί ήττες, οι Τούρκοι κέρδισαν εντός έδρας την Μονακό την προηγούμενη εβδομάδα και νίκησαν και εκτός τη Ζενίτ, για να ανέβουν στο 6-9 και να βρουν... ελπίδες στο βαθμολογικό ταμπλό. Από την άλλη, η Ζενίτ βρίσκεται σταθερά σε ρυθμό οτκάδας (8-6 ρεκόρ), αλλά είναι «πληγωμένη» από τις δύο σερί ήττες στο γήπεδό της. 

Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Γιαν Βέσελι. Ο Τσέχος πάουερ φόργουορντ - σέντερ έκανε ρεκόρ καριέρας (32 πόντοι) και έδωσε το... σύνθημα για το διπλό στη Ρωσία. Ο Νάντο ντε Κολό τον ακολούθησε (18π., 8ασ.), ο Νταϊσόν Πιερ πήρε... φόρα στην τελευταία περίοδο (13π.) και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο κρίσιμο διπλό. Πρώτοι σκόρερ από την πλευρά της ομάδας του κόουτς Πασκουάλ ήταν οι Τζόρνταν Λόιντ (19π.), Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (17π.). Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζενίτ είχε μεν 45+% πίσω από τα 6,75μ., αλλά μέτρησε 17 λάθη στην έδρα της και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο φινάλε τη Φενέρ.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με ένα επιθετικό παράδοξο για τη Φενέρμπαχτσε, καθώς ο Γιαν Βέσελι έβαλε 15 σερί πόντους μέχρι το 8'. Ο Νάντο ντε Κολό ήταν εκείνος που... έσπασε το ρόδι για τους υπόλοιπους παίκτες των Τούρκων με μία βολή στο 8'10'', σε μία περίοδο που οι Ρώσοι ήταν οριακά καλύτεροι (18-16 στο 10' με 5π. και 4ρ. του Τζόρνταν Μίκι). Φυσικά, το σόου του Τσέχου ψηλού ήταν εκείνο που... έκλεβε τις εντυπώσεις.

Στη συνέχεια, ο Τσάβι Πασκουάλ βρήκε αρκετές λύσεις από τους παίκτες του πάγκου του και η ομάδα από την Αγία Πετρούπολη με «όπλο» τα καλά ποσοστά της και τον επιθετικό πλουραλισμό «έχτισε» υπέρ της προβαδίσματα (31-26 στο 15' και 41-33 στο 19'). Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων στο ημίχρονο ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (9π.), με τον Βέσελι να... παλεύει για τους Τούρκους, με μια εμφάνιση - έπος (22 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 14'). Μάλιστα, ο «Σούπερμαν» της Φενέρμπαχτσε ήταν εκείνος που κράτησε το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο ματς (41-40 στο 20'). Καλή δουλειά έκανε και ο Πιέρια Χένρι με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ένα άστοχο τρίλεπτο των Ρώσων στην 4η περίοδο (1/6 εντός πεδιάς), έδωσε στη Φενέρ την ευκαιρία να προσπεράσει, με τον Νταϊσόν Πιερ να εξελίσσεται σε παίκτη - κλειδί (66-71 στο 33'). Φυσικά, τίποτα δεν είχε τελειώσει, όπως αποδείχτηκε και από τα τρίποντα των Ζούμπκοφ - Κουζμίσνκας (72-71 στο 35'). Όμως, τα διαδοχικά λάθη των Μπάρον, Πονίτκα και Λόιντ «πλήγωσαν» τη Ζενίτ σε ένα κρίσιμο σημείο, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα 8-2 με μπροστάρη τον Ντε Κολό και να περνούν ξανά μπροστά (74-79 στο 37'). Ο Πιέρ ευστόχησε σε ένα κομβικό τρίποντο στο 38' (77-82) και λίγο αργότερα ο Βέσελι έφτασε την «30άρα» με 2/2β. (78-84). Στα τελευταία 100'' η ομάδα του Πασκουάλ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή και οι Τούρκοι έφυγαν από τη «Sibur Arena» με ένα... χρυσό διπλό (80-86).

Τα Δεκάλεπτα: 18-16, 41-40, 62-61, 80-86.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags