Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έτσι ξεκίνησε η κατάρρευση - Αγνώριστος Ντόρσεϊ, "πρόβλημα" ο Ουόκαπ - Πολλά νεύρα ο Ολυμπιακός
Μπάσκετ
| 2022-01-27 23:43:00

Έτσι ξεκίνησε η κατάρρευση - Αγνώριστος Ντόρσεϊ, "πρόβλημα" ο Ουόκαπ - Πολλά νεύρα ο Ολυμπιακός

του Pick n' Scroll
Έτσι ξεκίνησε η κατάρρευση - Αγνώριστος Ντόρσεϊ, "πρόβλημα" ο Ουόκαπ - Πολλά νεύρα ο Ολυμπιακός

Ο φόβος για τα περσινά, το άγχος Μπαρτζώκα και τα δύσκολα που έρχονται. Γιατί έχασαν οι Πειραιώτες από τον Ερυθρό Αστέρα, η εικόνα τους στο παρκέ και τα άθλια ποσοστά στο τρίποντο. Ποιοι παίκτες... εξαφανίστηκαν και γιατί το πρόγραμμα γίνεται πονηρό από εδώ και πέρα;

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε για μία ακόμη φορά προβληματική εικόνα. Ετσι έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα, έχασε το ευρωπαϊκό του αήττητο στο ΣΕΦ και την ίδια ώρα μετράει τρεις συνεχόμενες αποτυχίες στην Ευρωλίγκα. Δεν ήρθε η απόλυτη καταστροφή, αλλά κάπως έτσι ξεκίνησε η περυσινή του κατάρρευση, που οδήγησε και στον αποκλεισμό από την οκτάδα.

Οι Πειραιώτες είχαν σημαντικά προβλήματα καθώς δεν έπαιξαν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ. Ακόμη και έτσι, όμως, θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει. Είχαν μπροστά τους τον Ερυθρό Αστέρα και μάλιστα στο ΣΕΦ, όχι την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ. Επαιξαν, όμως, πολύ κακό μπάσκετ, θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού έκανε ο καθένας του κεφαλιού του και έτσι ήρθε η ήττα.

Στον Ολυμπιακό των τελευταίων παιχνιδιών παρατηρείται μία μεγάλη νευρικότητα, που δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα. Το τρίποντο των παικτών του Μπαρτζώκα απέναντι στους Σέρβους ήταν άθλιο, αφού μιλάμε για ένα ποσοστό του 28%, ενώ γενικώς η επίθεση δεν λειτούργησε καθόλου καλά με τον Ντόρσεϊ για έναν ακόμη αγώνα να είναι μακριά από τον πραγματικό του εαυτό. Κακός ήταν και ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος όχι μόνο δεν βοήθησε στο σκοράρισμα, αλλά με την διστακτικότητά του χάλασε και πολλές επιθέσεις της ομάδας του. Ο Ουόκαπ έχει φέτος στην Ευρωλίγκα 21.3% στα τρίποντα. Οσο κέρδιζε ο Ολυμπιακός, κανείς δεν το συζητούσε. Τώρα, όμως, όλοι το βάζουν στο τραπέζι.

Και τώρα τι γίνεται είναι αυτό που ρωτάνε οι Ολυμπιακοί. Η απάντηση είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό, γιατί αλλιώς χάθηκαν. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από δω και πέρα καθώς το πρόγραμμα γίνεται πιο πονηρό, ενώ όταν χάνεις, η πίεση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Ένας Ολυμπιακός, που ξεκίνησε με μεγάλη φόρα, τώρα έχει μείνει από λάστιχο. Στο χέρι του είναι να πατήσει και πάλι στα πόδια του και να κάνει τον κόσμο του χαρούμενο μετά από πολλά χρόνια. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα αλλάξουν πολλά στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει από Ολυμπιακό μεταγραφή 3,3 εκατ. - Δεν... αντέχει την Ελλάδα - Από το καλοκαίρι Φορτούνης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags