Facebook Pixel Euroleague: Πήρε το ρωσικό ντέρμπι στο Καζάν η ΤΣΣΚΑ με σούπερ Σβεντ και Μιλουτίνοφ
Μπάσκετ
| 2022-01-28 20:16:00

Πήρε το ρωσικό ντέρμπι στο Καζάν η ΤΣΣΚΑ με σούπερ Σβεντ και Μιλουτίνοφ

Sportdog Team
Πήρε το ρωσικό ντέρμπι στο Καζάν η ΤΣΣΚΑ με σούπερ Σβεντ και Μιλουτίνοφ

Ο Αλέξι Σβεντ ήταν ο εαυτός του, ο Γουίλ Κλάιμπερν επανεμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφυγε νικήτρια από την έδρα της Ούνικς Καζάν (86-75), για την 23η αγωνιστική της EuroLeague. Μεγάλη εμφάνιση από Λορέντζο Μπράουν και Μάριο Χεζόνια, που πήγε όμως στράφι.

Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήγε στο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν, ούσα σε δύσκολη θέση μετά την εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Αρμάνι Μιλάνο. Έδειξε όμως χαρακτήρα, με τον Αλέξι Σβεντ να κάνει ηγετική εμφάνιση (86-75), και πήρε την σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς (27 πόντοι με 9/14 σουτ και 3/4 βολές) για την 23η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη μπορεί να έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, είχαν όμως μεγάλη αποφασιστικότητα σε κάθε προσωπική άμυνα και χάρη σε ένα μικρό ξέσπασμα εντός μερικών δευτερολέπτων στο 37' της αναμέτρησης, πανηγύρισαν το διπλό. Μία νίκη που φέρνει πλέον την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πάνω από την Ούνικς Καζάν στην κατάταξη, με τη δεύτερη όμως να έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο φινάλε της regular season αφού -τουλάχιστον- προστάτευσε το +21 της νίκης που είχε πάρει στο παιχνίδι του α' γύρου.

Παρεμπιπτόντως, η Ούνικς Καζάν παρατάχθηκε δίχως τον Αϊζάια Κάναν, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε εκτός μάχης τον Τόρνικε Σενγκέλια και τον Μάριους Γκριγκόνις. Από την άλλη, η "αρκούδα" είχε ξανά στις επάλξεις τον Γουίλ Κλάιμπερν, που ήταν σημαντικός στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε σπουδαία το παιχνίδι, έβαλε τα τέσσερα πρώτα σουτ που πήρε και βρέθηκε γρήγορα στο +7 (0-7 στο 3'), προβάδισμα που όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο Λορέντζο Μπράουν ανέλαβε δράση και με συνεχόμενα προσωπικά καλάθια οδήγησε την Ούνικς Καζάν στην ανατροπή και το +4 (20-16) της πρώτης περιόδου, που έβρισκε τους φιλοξενούμενους να μετρούν διαδοχικά χαμένα περιφερειακά σουτ.

Μόλις τα βρήκαν, με τον Γκάμπριελ Λούντμπεργκ να δίνει πολύτιμες λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, όλα άλλαξαν. Η "αρκούδα" έχτισε νέο μικρό προβάδισμα (22-28 στο 15'), εκμεταλλευόμενη παράλληλα το γεγονός πως η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχασε τον ρυθμό της, στο διάστημα που ο Λορέντζο Μπράουν βρισκόταν στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι έμειναν χωρίς πόντο για περίπου τέσσερα λεπτά, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μείνει σε θέση οδηγού και να κλείσει το πρώτο μέρος, ούσα στο +5 (32-37), παρά την αστοχία του Γουίλ Κλάιμπερν (0/5 σουτ) και τα προβλήματα από την περιφέρεια (3/10 τρίποντα).

Προβλήματα τα οποία εξαλείφθηκαν πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος, χάρη στον Αλέξι Σβεντ. Ο 33χρονος γκαρντ πήρε το όπλο του (3/4 τρίποντα σε 5') και αποτέλεσε τη βασική αιτία για το +10 (40-50 στο 25') των φιλοξενούμενων, σε ένα χρονικό σημείο που έδειχναν να κυριαρχούν. Η αλήθεια άλλωστε είναι πως αν δεν υπήρχε ο Λορέντζο Μπράουν να ορθώσει ανάστημα και να αποτελέσει το αντίβαρο, τότε η "αρκούδα" ενδεχομένως να είχε καθαρίσει με τη νίκη μια ώρα αρχύτερα. Όχι απόψε όμως, όχι σ αυτό το γήπεδο.

Ο βασικός πόιντ γκαρντ των γηπεδούχων διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της Ούνικς Καζάν να πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει, πριν πάρει την σκυτάλη ο Μάριο Χεζόνια. Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έδειχνε να το έχει πάρει... προσωπικά από ένα σημείο κι έπειτα. Έτσι, παρά τα άσχημα ποσοστά που είχε στα σουτ εντός παιδιάς μέχρι το 30ό λεπτό της αναμέτρησης (57-64), πήρε πρωτοβουλίες, πήγε σε προσωπικές φάσεις και δημιούργησε το θρίλερ του τελευταίου τετραλέπτου (66-69 στο 36').

Στο πιο κρίσιμο σημείο, τα περιφερειακά σουτ ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά. Ο Μάριο Χεζόνια δεν πρόλαβε το χρονόμετρο στη δική του προσπάθεια, για να ακολουθήσουν δύο σερί τρίποντα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να οδηγήσουν ξανά τη διαφορά στο +7 (68-75) με δύο λεπτά για το τέλος. Αυτό το προβάδισμα δεν αμφισβητήθηκε ξανά μέχρι το τέλος, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του Μάριο Χεζόνια, με την "αρκούδα" να φεύγει νικήτρια από το την Basket Hall Kazan και να παίρνει βαθιά ανάσα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς - Γιαβόρ - Νίκολιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-16, 32-37, 57-64, 75-86.

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Περάσοβιτς): Σπίσου, Μπράουν Τζ. 1 (0/3 δίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπράουν Λ. 21 (7/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 9 ασίστ), Μπράντλεϊ 9 (4/5 δίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ), Χεζόνια 21 (6/9 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Ουζίνσκι 8 (2), Τζέκιρι 11 (4/5 δίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), Μέιγιο 2 (1/5 σουτ), Βοροντσέβιτς 2 (1/6 σουτ, 6 ριμπάουντ).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Λούντμπεργκ 7 (1/4 τρίποντα), Μπολομπόι, Κομένκο, Χάκετ 5 (1/5 σουτ, 3/3 βολές, 5 ασίστ), Αντόνοφ, Φόγκτμαν 8 (1), Κλάιμπερν 16 (1/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 8/8 βολές, 4 ασίστ), Λοπάτιν, Μιλουτίνοβ 17 (6/7 δίποντα, 5/8 βολές, 7 ριμπάουντ), Κουρμπάνοφ 6, Σβεντ 27 (3/4 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές).

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags