Facebook Pixel Εφές Αναντολού - Φενέρμπαχτσε: Γλίτωσε την αυτοκτονία η Εφές - Πήρε το ντέρμπι με Φενέρ και το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ
Μπάσκετ
| 2022-03-03 21:39:00

Γλίτωσε την αυτοκτονία η Εφές - Πήρε το ντέρμπι με Φενέρ και το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ

Sportdog Team
Γλίτωσε την αυτοκτονία η Εφές - Πήρε το ντέρμπι με Φενέρ και το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ

Η Αναντολού Εφές παραλίγο να «αυτοκτονήσει» απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, στην οποία επέτρεψε να γυρίσει από το -21. Όμως, χάρη στο σκοράρισμα του Ροντρίγκ Μπομπουά στο φινάλε πήρε την νίκη (84-79) και έκανε ένα μεγάλο βήμα για τα πλέι οφ.
 

Εφές Αναντολού - Φενέρμπαχτσε: Μεγάλη νίκη για... πολλούς λόγους για την Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν όχι μόνο ανέβηκε στο 14-12, αφήνοντας την αντίπαλό της στο 12-13, αλλά «δίπλωσε» και τις νίκες της επί της Φενέρμπαχτε και έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην «μάχη» της οκτάδας. Παράλληλα, πήρε ένα... ψυχολογικό μπουστάρισμα, ενόψει της συνέχειας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν σε διαφορές 20+ πόντων στην αρχή της επανάληψης, αλλά επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να γυρίσουν στο ματς, παρά τις απουσίες των Πιέρια Χένρι, Άχμετ Ντουβερίογλου και Γιαν Βέσελι. Όμως, στην τελική ευθεία του αγώνα ο Ροντρίγκ Μπομπουά έβαλε 13 πόντους με τρία τρίποντα και «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Γάλλος είχε συνολικά 20π. και 4ρ., με τον Βασίλιε Μίσιτς να μετράει 24π., 2ρ., 3ασ. και τον Σέιν Λάρκιν 10 πόντους και 9 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Νταϊσόν Πιερ (19π.) και Ακίλε Πολονάρα (15π.).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και έχοντας ορεξάτο από νωρίς τον Βασίλιε Μίσιτς έφτασαν σε double score (14-7 στο 4'). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν εξαιρετική και στις δύο πλευρές του παρκέ και «έγραψε» το πρώτο διψήφιο προβάδιμά της (19-7 στο 6') δια χειρός Σέιν Λάρκιν. Συνολικά, η κυριαρχία των γηπεδούχων αποτυπώθηκε στο 23-14 του δεκαλέπτου, με τη «Φενέρ» να... πληρώνει την αστοχία της έξω από τα 6,75μ. (1/7 3π.). 

Στη 2η περίοδο η Εφές ήταν ακόμα καλύτερη στην άμυνά της (11π. παθητικό) και πήγε τη διαφορά σε διαδοχικά double scores (28-14 στο 12' και 36-18 στο 15'). Την ίδια ώρα, ο Μίσιτς ήταν ασταμάτητος (14π., 2ασ.). Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σταθερές στην επίθεσή τους, έμοιαζαν... εγκλωβισμένοι και πήγαν στα αποδυτήρια με -16 στο ημίχρονο (41-25). Το στοιχείο που παρουσίαζε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν οι 6 τάπες των πρωταθλητών Τουρκίας, με τις 3 να προέρχονται από τον Αντριέν Μοερμάν (ρεκόρ καριέρας).

Με καλάθι του Λάρκιν η ομάδα του Αταμάν ξεπέρασε τους 20π. διαφοράς (46-25) και σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς προσπάθησαν να αντιδράσουν. Οι Ακίλε Πολονάρα, Νάντο ντε Κολό και Νταϊσόν Πιερ έγιναν διψήφιοι, η Φενέρμπαχτε «ξεκόλλησε» επιθετικά για πρώτη φορά στην αναμέτρηση και εν τέλει μείωσε (59-48 στο 30'). 

Η Εφές έμοιαζε αποφασισμένη και με ένα γρήγορο 5-0 στην 4η περίοδο διατήρησε το υψηλό προβάδισμά της (64-48 στο 32'). Όμως, μετά το τάιμ άουτ του Τζόρτζεβιτς όλα άλλαξαν. Ο Σεμούς Χαζέρ έδωσε ώθηση στη Φενέρμπαχτσε, ο Μάρκο Γκούντουριτς πήρε το... όπλο του και οι γκαρντ του Αταμάν τα είχαν χάσει (66-61 στο 34'). Ο Ροντρίγκ Μπομπουά ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά στο πιο καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης και σημείωσε τρία τρίποντα (77-73 στο 38'), για να κρατήσει το «πάνω χέρι» των γηπεδούχων. Στη συνέχεια ήρθε και ένα... ζογκλερικό του Λάρκιν για το 80-75 και στο τελευταίο λεπτό η «Φενέρ» δεν μπορούσε να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα. Έτσι, οι πρωταθλητές Ευρώπης «κλείδωσαν» την νίκη (84-79).

Τα Δεκάλεπτα: 23-14, 41-25, 59-48, 84-79.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags