Facebook Pixel Sportdog.gr | Το αστέρι της Ευρώπης που... έλαμψε με Ολυμπιακό, ΠΑΟ και Άρη - Έπαιξε και στους Σπερς! (ΦΩΤΟ)
| 2022-03-27 17:20:00

Το αστέρι της Ευρώπης που... έλαμψε με Ολυμπιακό, ΠΑΟ και Άρη - Έπαιξε και στους Σπερς! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Το αστέρι της Ευρώπης που... έλαμψε με Ολυμπιακό, ΠΑΟ και Άρη - Έπαιξε και στους Σπερς! (ΦΩΤΟ)

O Ζάρκο Πάσπαλι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που πέρασαν από την Ελλάδα και δέθηκε όσο λίγοι με την χώρα μας.

Γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 1966, έπαιξε πρώτη φορά μπάσκετ στην Μπούντουτσνοστ το 1984. Το 1986 έκανε το μεγάλο άλμα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου με την οποία κατέκτησε μεταξύ άλλων και το Κύπελλο Κόρατς το 1989 πλάι σε ονόματα όπως ο Βλάντε Ντίβατς, ο Γκόραν Γκρμποβιτς και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Παράλληλα με την πορεία του στην Παρτιζάν είχε ξεκινήσει και την καριέρα του με την εθνική ομάδα. Πρωτοφόρεσε την φανέλα των "Πλάβι" το 1987 στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας ενώ το 1989 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τους Γιουγκοσλάβους στο Ζάγκρεμπ. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, κατάφερε να πάει στο NBA το 1989 για λογαριασμό των Σαν Αντόνιο Σπερς. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα πράγματα είναι πιο απαιτητικά και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα εκεί δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα και την καριέρα του στην Ελλάδα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags