Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιώργος Μπαρτζώκας: Αποκαλύψεις Μπαρτζώκα για το... πάρκινγκ και την επιστροφή του στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-03-29 15:04:00

Αποκαλύψεις Μπαρτζώκα για το... πάρκινγκ και την επιστροφή του στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αποκαλύψεις Μπαρτζώκα για το... πάρκινγκ και την επιστροφή του στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έλληνας κόουτς μίλησε στο podcast του Τζο Αρλάουκας και αναφέρθηκε στην αγάπη του για τους Πειραιώτες που δεν άλλαξε ούτε μετά τον άσχημο τρόπο που έφυγε το 2014 από την ομάδα.

Φιλοξενούμενος του Τζο Αρλάουκας στο podcast "The Crossover" της Euroleague ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τον τίτλο της Euroleague (σ.σ. το 2013 στο Λονδίνο) μίλησε για τη φιλοσοφία του, για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το 2014, τις διαφορές στην ομάδα του Πειραιά στις δύο θητείες του, αλλά και για την αγάπη που έχει στον σύλλογο από μικρό παιδί. «Αν είσαι Ολυμπιακός, θα πεθάνεις Ολυμπιακός,» είπε συγκεκριμένα ο προπονητής του Ολυμπιακού, λίγες ημέρες αφού οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague. 

«Δεν μπορώ να το κρύψω. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από παιδί. Στην Ελλάδα όλοι το ξέρουν αυτό. Μεγάλωσα ων οπαδός του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Όταν είχα την ευκαιρία να πάρω αυτή τη δουλειά, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου», επισήμανε εν συνεχεία ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά: 

Για την αποχώρησή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού, το 2014, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Βασικά ήταν επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο με ένα buzzer beater. Είχε προηγηθεί και η ήττα μας στους τελικούς του πρωταθλήματος. Μετά την ήττα στο Κύπελλο, οπαδοί μας περίμεναν στο γήπεδό μας και το... πάθος ξεχείλιζε. Ήθελαν να με ωθήσουν σε παραίτηση. Όταν είδα αυτό το αίσθημα στον κόσμο, να εκφράζει με αυτόν τον άσχημο τρόπο τα συναισθήματά του, αποφάσισα να φύγω μόνος μου. Είπα πως ήταν αρκετά για εμένα κι έπρεπε να σταματήσω, αν και δεν ήταν εύκολο. Η αγάπη μου για την ομάδα δεν άλλαξε ποτέ. Στην Ελλάδα λέμε πως δεν μπορείς να αλλάξεις ποτέ ομάδα. Αν είσαι Ολυμπιακός, θα πεθάνεις Ολυμπιακός. Εγώ ως οπαδός πάντα ήμουν θετικός και υποστηρικτικός με κάθε προπονητή και παίκτη. Φυσικά κάποιοι μου άρεσαν περισσότερο, αλλά δεν ήμουν αυτός ο οπαδός που θα βρίσει τον προπονητή ή τον παίκτη».

Για τις διαφορές των πρότζεκτ που ανέλαβε στον Ολυμπιακό, στην πρώτη θητεία του με αφετηρία το 2012 και στη δεύτερη με έναρξη το 2020, ο Μπαρτζώκας εξήγησε: «Πρέπει να δουλεύεις για το σήμερα, για την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Επίσης, θα πρέπει πάντα να έχεις κίνητρο να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου και να κάνεις την ομάδα καλύτερη. Και τα δύο ήταν πολύ ενδιαφέροντα πρότζεκτ. Τόσο να πάρεις μια πρωταθλήτρια ομάδα και να κατακτήσεις ξανά τον τίτλο, όσο και το να ξαναχτίσεις μια ομάδα με το όνομα του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν ήταν εύκολο. Δεν είναι μόνο δική μου ευθύνη. Πάντα είναι ομαδική η δουλειά. Έχω τη στήριξη των ιδιοκτητών και της διοίκησης. Ο οργανισμός του Ολυμπιακού είναι σπουδαίος. Και φυσικά χρειάζεται θετικούς παίκτες, είναι πολύ σημαντικό αυτό πάντα».

Τέλος, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που έχει απέναντι στους παίκτες του: «Δεν θέλω να κατευθύνω υπερβολικά τους παίκτες μου. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Μου αρέσει πραγματικά να βλέπω τους παίκτες να εκφράζουν το ταλέντο τους μέσα στο παρκέ. Φυσικά πρέπει να έχεις συγκεκριμένες αρχές και κάποιους κανόνες, αλλά μου αρέσει να δείχνουν τις αρετές τους. Δεν είμαι ο προπονητής που σε κάθε επίθεση ορίζει ποιος θα πάρει την απόφαση, ποιος θα σκοράρει και ποιος θα σουτάρει. Δεν θέλω να είμαι έτσι. Και πιστεύω πως αν το εξελίξεις αυτό μέσα στη σεζόν μπορεί να έχεις μεγάλα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags