Facebook Pixel Προμηθέας Πατρών - Τσεντεβίτα: Βαριά ήττα για τον Προμηθέα από την Τσεντβίτα - Eurocup τέλος για τους Πατρινούς
Μπάσκετ
| 2022-04-06 21:28:00

Βαριά ήττα για τον Προμηθέα από την Τσεντβίτα - Eurocup τέλος για τους Πατρινούς

Sportdog Team
Βαριά ήττα για τον Προμηθέα από την Τσεντβίτα - Eurocup τέλος για τους Πατρινούς

Αυλαία στην ευρωπαϊκή του συμμετοχή του έριξε ο Προμηθέας, που γνώρισε την ήττα στην έδρα του από την Τσεντεβίτα με 67-88 για την 18η και τελευταία αγωνιστική του Eurocup.
 

Προμηθέας Πατρών - Τσεντεβίτα: Επιτέλους... τέλος μπορούν να λένε στον Προμηθέα καθώς με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν φέτος, η συμμετοχή στο Eurocup αποδείχθηκε επιβαρυντική. Έτσι, και σήμερα οι Πατρινοί είχαν μία ακόμα απουσία καθώς ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων, ενώ στον πάγκο ήταν ο Νίκος Αρβανίτης, μιας και ο Ηλίας Ζούρος δεν βρέθηκε στο γήπεδο λόγω αδιαθεσίας. Παρών, έστω και από την κερκίδα, ήταν ο νεοαποκτηθείς γκαρντ Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος παρακολούθησε τη νέα του ομάδα.

Ο Προμηθέας έκλεισε τη σεζόν στον β' όμιλο του Eurocup με 4 νίκες και 14 ήττες και στην τελευταία θέση, ενώ η Τσεντεβίτα κατέκτησε την 3η θέση, πιάνοντας και ξεπερνώντας τη Βίρτους Μπολόνια που έχει το ίδιο ρεκόρ. Πρώτος σκόρερ για τους Πατρινούς ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 16 πόντους, ακολούθησε ο Τζεράι Γκραντ με 15 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι Θανάσης Μπαζίνας και Γιώργος Τανούλης με 11 πόντους έκαστος. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τζέικομπ Πούλεν με 19 πόντους.

ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Η ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Τσεντεβίτα πήρε τα ηνία του αγώνα και εκμεταλλευόμενη τα πολλά προβλήματα του Προμηθέα και τα τρίποντα των Ντράγκιτς και Πούλεν πήγε στο 11-20, ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 15-29. Ο Γκραντ για τους Πατρινούς αποτελούσε την κύρια επιθετική πηγή της ομάδας, όμως η ποιότητα και η πληρότητα των Σλοβένων δεν άφηναν αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Έτσι, η διαφορά έφτασε έως τους 21 πόντους (18-39), με τον Προμηθέα πάντως να  ισορροπεί στο σκορ της δεύτερης περιόδου και το ημίχρονο να λήγει στο 31-48.

ΠΗΡΑΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ

Αρβανίτης και Γκόλεματς μοίρασαν τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες τους, η Τσεντεβίτα αύξησε την απόσταση στο +26 (34-60), αλλά ο Προμηθέας με Αγραβάνη, Μπαζίνα και Λάγιο μείωσαν σε 51-66 στο 30'. Η συνέχεια ωστόσο δε διαφοροποιήθηκε, καθώς η σλοβένικη ομάδα διατήρησε τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους, με τον πίνακα του «Δημήτριος Τόφαλος» να γράφει το τελικό 67-88.

Δεκάλεπτα: 15-29, 31-48, 51-66, 67-88

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags