Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Basket League: "Σχολείο για εμένα ο Παναθηναϊκός - Και μόνο που σε βλέπει ο Διαμαντίδης στην προπόνηση..."
Μπάσκετ
| 2022-04-12 19:03:00

"Σχολείο για εμένα ο Παναθηναϊκός - Και μόνο που σε βλέπει ο Διαμαντίδης στην προπόνηση..."

Sportdog Team
"Σχολείο για εμένα ο Παναθηναϊκός - Και μόνο που σε βλέπει ο Διαμαντίδης στην προπόνηση..."

Ο Νίκος Δίπλαρος μιλάει για τη φετινή σεζόν και το πέρασμα από το Τριφύλλι. Ο Έλληνας ασος σε συνέντευξή του στο Sportdog.gr αναφέρεται στην πορεία του Απόλλωνα Πατρών, στη νίκη επί του Περιστερίου και στις εμπειρίες του από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

Για τη νίκη του Απόλλωνα Πατρών επί του Περιστερίου, την πορεία των «μελανόλευκων» στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και τις εμπειρίες του από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, μίλησε στο sportdog.gr ο Νίκος Δίπλαρος.

Επιμέλεια: Μάριος Μπούλης

Ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα πανηγύρισε ο Απόλλων Πατρών το απόγευμα του Σαββάτου (08/04), επικρατώντας του Περιστερίου με 74-72, με το οποίο έκανε το πλέον κομβικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού, φτάνοντας τις 7 νίκες (ρεκόρ 7-11).

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της νίκης στην Περιβόλα ήταν ο Νίκος Δίπλαρος. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές guard πέτυχε 7 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ και κατέβασε 4 ριμπάουντ, συνεχίζοντας μία εξαιρετική και άκρως παραγωγική χρονιά στην οποία μετρά 8,8 πόντους, 5 ασίστ και 2,8 ριμπάουντ, αγωνιζόμενος για περισσότερο από 28 λεπτά κατά μέσο όρο.

Ο ίδιος, παρόλα αυτά, εστιάζει στο συλλογικό αποτέλεσμα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο sportdog.gr, μιας και για αυτόν, αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη.

Η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, μιας και η αφορμή για αυτή τη συζήτηση ήταν η νίκη επί του Περιστερίου και το ενδιαφέρον ερώτημα ήταν πού πιστεύει ο ίδιος ότι κρίθηκε το παιχνίδι: «Πιστεύω ότι κρίθηκε στη θέληση και την ενέργεια που είχαμε. Θέλαμε πολύ να πάρουμε μία νίκη για την παραμονή. Ήταν παιχνίδι στην έδρα μας που έχουμε δείξει ότι διαφορετικό πρόσωπο όλη τη διάρκεια της σεζόν και μπήκαμε από την αρχή δυνατά. Παρόλο που χάναμε στο τέλος με 8, κάναμε ένα σερί στην επίθεση και χάρη στην ευστοχία μας πήραμε τη νίκη».

Ο Απόλλων Πάτρας αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στη Basket League, μετά την περιπέτεια της Α2 και μετά από 21 αγωνιστικές είναι μια καλή χρονική στιγμή για το… ταμείο, όσον αφορά τους στόχους που είχαν τεθεί και στην έναρξη της σεζόν: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την πορεία μας. Ο Απόλλωνας έχει ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της κατηγορίας, πετύχαμε όμως νίκες απέναντι σε ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη, όπως το Περιστέρι και η ΑΕΚ, πετύχαμε νίκες κόντρα σε καλές ομάδες και πήραμε και εκτός έδρας νίκες και μάλιστα σε δύσκολες έδρες, όπως του Ηρακλή και του Ιωνικού. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερες νίκες που χάθηκαν στον πόντο και να ήμασταν ακόμα καλύτερα. Ευχαριστημένος δεν είσαι ποτέ αλλά με τον τρόπο που έχει κυλήσει η χρονιά και με τον αρχικό στόχο να μείνουμε στην κατηγορία, πιστεύω ότι πρέπει να νιώθουμε λίγο ευχαριστημένοι, αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε και το κάτι παραπάνω».



Όσον αφορά τη δική του εμφάνιση στον αγώνα με το Περιστέρι, ο ίδιος έδειξε να κρατά χαμηλούς τόνους: «Ήταν μία καλή παρουσία μπορώ να πω για να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ την ομάδα. Είτε εγώ είτε ο καθένας, είτε με μία ασίστ, είτε με ένα πόντο, ο καθένας όσο μπορεί να βοηθάει για να μπορεί να παίρνει τις νίκες, αυτό έχει σημασία για μένα».

Η περίπτωση του Νίκου Δίπλαρου στον Απόλλωνα αποτελεί μία ιδιαίτερη συνθήκη, μιας και είναι ένα παιδί που προέρχεται από την Πάτρα, όμως ο ίδιος δεν δείχνει να επηρεάζεται από αυτό: «Επειδή έχω φύγει από μικρός από την Πάτρα και δεν έπαιξα ποτέ επαγγελματικά και ήρθα φέτος στα 24 μου πρώτη φορά, νιώθω σαν ένα παιδί που και εγώ σαν επαγγελματίας, σαν ένα παιδί που πήγε σε μία πόλη να παίξει μπάσκετ. Δεν το ξεχωρίζω ότι είμαι δίπλα στους δικούς μου. Ο Απόλλωνας είναι μια ιστορική ομάδα με ειδικό βάρος στη φανέλα και με πολύ κόσμο. Δεν το βλέπω σαν Πατρινός, αλλά σαν ένας παίκτης που ήρθε στην Πάτρα για να παίξει και νιώθω καλά για αυτό».

Φυσικά η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στην περσινή του παρουσία στον Παναθηναϊκό, μιας και ήταν η χρονιά που αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας εμπειρίες πλέον και από τη Euroleague.

Ήταν ένα σχολείο για σένα αυτή η παρουσία στον Παναθηναϊκό;
«Εννοείται ότι ήταν σχολείο, με βοήθησε πάρα πολύ και μπασκετικά και μη η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό. Είχα συμπαίκτες που βρίσκονταν στο υψηλότερο επίπεδο της  Euroleague, τόσο τους  Έλληνες, όσο και τους ξένους. Ήταν μία χρονιά που ήρθα σε επαφή με προπονητές και διοικούντες υψηλού επιπέδου, ανθρώπους που αποτελούν τεράστια ονόματα για το παγκόσμιο μπάσκετ. Και μόνο που έκανες προπόνηση και σε έβλεπε ο Διαμαντίδης και ήσουν στον ίδιο χώρο μαζί του, κέρδιζες κάτι».

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της σεζόν, τι σκέψεις υπάρχουν;
«Έχουν μείνει πέντε αγωνιστικές, έχουμε δύο παιχνίδια εντός έδρας, έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπου κι αν πηγαίνουμε, να συνεχίσουμε με την ίδια ενέργεια και αποφασιστικότητα και το αποτέλεσμα θα κριθεί στο γήπεδο. Ο κόσμος μας στηρίζει και θα συνεχίσει να το κάνει στα επόμενα παιχνίδια και τον ευχαριστούμε για αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χοντρό" θέμα στα αποδυτήρια ΠΑΟ - "Μαύρα σύννεφα" για Πρίφτη - Ανακοινώσεις Διαμαντίδη-Φράγκι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags