Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου: Ζορίστηκε αλλά έκανε το πρώτο βήμα η Μπαρτσελόνα - Μεγάλη αντίσταση από τη Μπάγερν
Μπάσκετ
| 2022-04-20 00:01:00

Ζορίστηκε αλλά έκανε το πρώτο βήμα η Μπαρτσελόνα - Μεγάλη αντίσταση από τη Μπάγερν

Sportdog Team
Ζορίστηκε αλλά έκανε το πρώτο βήμα η Μπαρτσελόνα - Μεγάλη αντίσταση από τη Μπάγερν

Η Μπαρτσελόνα δεν χρειάστηκε να πατήσει το γκάζι προκειμένου να κερδίσει την Μπάγερν (77-67) στο Game 1 των playoffs της EuroLeague.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου: Η Μπαρτσελόνα ήταν κυνική, στηρίχθηκε -για πολλοστή φορά- στην άμυνά της και πήρε τη νίκη στο Game 1 των playoffs της EuroLeague, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (77-67). Οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετική εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά -παρά τα καλά ποσοστά τους- ήταν αδύνατο να καμουφλάρουν τη διαφορά ποιότητας, ειδικά από την στιγμή που δεν είχαν (ούτε απόψε) τον Κόρι Γουόλντεν και έχασαν με τραυματισμό (στην τέταρτη περίοδο) τον Νταρούν Χίλιαρντ.

Ο αγώνας

Η Μπάγερν ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, κυρίως γιατί ήταν εξαιρετικά συνεπής στην επίθεση. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι είχαν 3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές μέχρι το 7' της αναμέτρησης, αριθμοί που τους οδήγησαν στο +7 (13-20 στο 7'), μεταφέροντας το άγχος στην απέναντι πλευρά. Πολύ γρήγορα όμως, η Μπαρτσελόνα αντέδρασε. Με τον Μπράντον Ντέιβις ως πολιορκητικό κριό, οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά (20-22 στο 10') κι εν συνεχεία πήραν το προβάδισμα (27-25 στο 14'), ασκώντας αφόρητη πίεση στην περιφερειακή γραμμή της Μπάγερν. Αυτή απέδωσε γρήγορα καρπούς (σ.σ.: οι φιλοξενούμενοι έκαναν έξι λάθη σε ισάριθμα λεπτά στη δεύτερη περίοδο), με αποτέλεσμα το +10 (43-33) του ημιχρόνου, στο οποίο η Μπαρτσελόνα είχε 11/18 δίποντα και 5/11 τρίποντα, εν αντιθέσει με την Μπάγερν που είχε μεν καλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (10/23), αλλά περισσότερα λάθη (8) από ασίστ (6).

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ήταν πιο ουσιαστικοί πλέον, οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι δεν τα παράτησαν. Επανήλθαν σε επίπεδα απόδοσης όμοια με αυτά της πρώτης περιόδου, με τον Νταρούν Χίλιαρντ και τον Νικ Γουάιλερ - Μπαμπ να προσφέρουν πολλά στην επίθεση. Κάπως έτσι, η Μπάγερν βρήκε τον τρόπο να μαζέψει τη διαφορά στο σουτ (45-43 στο 25'), αλλά -δυστυχώς για εκείνη- μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, αυτή είχε επιστρέψει σε διψήφια επίπεδα (62-51 στο 30').

Από εκεί και πέρα, η εμπειρία των παικτών της Μπαρτσελόνα έφτανε προκειμένου να μην μπουν σε άλλες περιπέτειες. Έκαναν καλά τη δουλειά στην άμυνα, διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας και πήραν τη νίκη, αφού κάθε προσπάθεια του Βλάντιμιρ Λούτσιτς έβρισκε μπροστά το ισπανικό τείχος και τον Ντάντε Έξουμ, που ξεσήκωσε το κοινό του Palau Blaugrana.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπολτάουζερ - Λάτισεβς - Νίκολιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 43-33, 62-51, 77-67.

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags