Facebook Pixel Basket League: Λύγισε τον Ηρακλή η ΑΕΚ - Ήττα σοκ για Ιωνικό - Σημαντική νίκη για Λαύριο απέναντι στον Προμηθέα
Μπάσκετ
| 2022-04-20 19:26:00

Λύγισε τον Ηρακλή η ΑΕΚ - Ήττα σοκ για Ιωνικό - Σημαντική νίκη για Λαύριο απέναντι στον Προμηθέα

Sportdog Team
Λύγισε τον Ηρακλή η ΑΕΚ - Ήττα σοκ για Ιωνικό - Σημαντική νίκη για Λαύριο απέναντι στον Προμηθέα

Η ΑΕΚ πάτησε γκάζι στο 4ο δεκάλεπτο, εκμεταλλεύτηκε την κούραση του λειψού αλλά και συγκινητικού Ηρακλή και με ηγέτη τον Κολόμ νίκησε 80-74, εδραιώνοντας τη θέση της στην τετράδα. Επέστρεψε ο Ανγκόλα! Το Περιστέρι απέδρασε από την Νίκαια με 87-82 και η τρομερή παράσταση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη πέρασε στον κάλαθο των αχρήστων. Με «όπλο» την άμυνά του στα τελευταία λεπτά το Λαύριο επικράτησε 90-82 του Προμηθέα, στην επιστροφή του Γιατρά στον πάγκο, βάζοντας και τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών.

 

Basket League: Αγκομάχησε, αλλά νίκησε και εδραίωσε τη θέση της στην τετράδα η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επικράτησε 80-74 υποδεχόμενη τον Ηρακλή στα Άνω Λιόσια στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Έτσι, σημείωσε το δεύτερο σερί της δίποντο ανεβαίνοντας στο 12-10 κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του Προμηθέα (11-9) από το Λαύριο.



Συγκινητική η προσπάθεια του Ηρακλή. Ο «Γηραιός» με εννιά παίκτες αποστολή και μόλις επτά να αγωνίζονται (ο Ντολεζάι έπαιξε για 40 λεπτά!) έβαλε δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους» μέχρι και τις αρχές της 4ης περιόδου. Ωστόσο, η ΑΕΚ είχε σε τρομερή μέρα για ακόμα μια φορά τον Κίνο Κολόμ (34π., 6 ασ., 4ρ.)., αντιμετώπισε τη ζώνη, καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, του Ηρακλή κι έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα.
Το ματς:

Κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες. Ένα 5-0 της ΑΕΚ την έφερε μεν στο 7-2 ύστερα από δύο λεπτά αγώνα, ωστόσο εν συνεχεία ο Πετανίδης άρχισε να «μιλά» για τον Ηρακλή. Ο νεαρός γκαρντ ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με δέκα πόντους, έχοντας κάνει ενδιάμεσα το 10-10 στο 6'. Δύο σερί καλάθια του Μαυροειδή έφεραν την ΑΕΚ στο +4 (14-10), με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα 10-3 για το 17-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

«Καυτή» ΑΕΚ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τους Ράουτινς, Λάνγκφορντ και Κολόμ να διαμορφώνουν το 24-20 στο 13'. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή έλαβε χώρα στα 6'53'' πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, όταν ο Ανγκόλα να περνά αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι ο Κολομβιανός γκαρντ φάνηκε αρκετά αγχωμένος για να αποδείξει ότι έχει επιστρέψει για τα καλά, παίρνοντας πολλές μαζεμένες προσπάθειες. Συνολικά στα τεσσεράμισι λεπτά που έμεινε για αρχή εντός παρκέ είχε 0/5 τρίποντα, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο με 4/24 έξω από 6,75μ. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ που είχαν μαζέψει. Την ίδια στιγμή ο Ηρακλής αποδεικνυόταν σκληρό καρύδι. Οι γηπεδούχοι βέβαια βελτιώθηκαν αισθητά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι 35-33.
Η σειρά του Ηρακλή για ένα επί μέρους 10-3 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, έφερε τον «Γηραιό» στο υπέρ του 45-41 ύστερα από τέσσερα λεπτά. Κολόμ από τη μία και Έιμπραμς από την άλλη, ήταν οι αιχμές του δόρατος στο σκοράρισμα για τις δύο ομάδες. Ο άσος του «δικεφάλου» ήταν πραγματικά άπιαστος οδηγώντας την ομάδα του στο 54-50 ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, για να απαντήσει ο αντίπαλός του με buzzer beater για το 56-56 της τελευταίας κόρνας του δεκαλέπτου.

Ο Ηρακλής συνέχισε να βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ, προηγούμενος με 61-58 στα 8'21'' πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Παρόλα αυτά, έκτοτε άρχισε να μιλά η κούραση των παικτών του. Οι «κιτρινόμαυροι» το εκμεταλλεύτηκαν, άρχισαν να τους βγαίνουν τα πάντα εντός παρκέ και με ηγέτη τον Κολόμ έφτασαν στο +11 (74-63, 80-69), με το παιχνίδι να τελειώνει στο 80-74. Στα τελευταία δευτερόλεπτα επέστρεψε εκ νέου στο παρκέ ο Ανγκόλα που συμπλήρωσε 5'42''.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 35-33, 56-56, 80-74.

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ:

Σε μία αναμέτρηση που τα είχε όλα: θέαμα, στιγμές, ένταση και πρωταγωνιστές... το Περιστέρι πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα του Ιωνικού με 87-82. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο 9-13, παραμένοντας στην οχτάδα του πρωταθλήματος ενόψει play-offs και με τις σπουδαίες εμφανίσεις των Τεράν Πέτεγουεϊ και Δημήτρη Μωραΐτη των 15 και 21 πόντων αντίστοιχα... κοιτούν με πιο καθαρό μυαλό την συνέχεια.

Από την πλευρά των γηπεδούχων, η παράσταση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη δεν κεφαλαιοποιήθηκε, αφού σημείωσε 30 ολόκληρους πόντους. Πλέον, πέφτουν στο 4-16 και παρακολουθούν με προσοχή τον υποβιβασμό.

Το ματς

Η εναρκτήρια περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με γνώμονα την σωστή κυκλοφορία της μπάλας, όσο τον δυνατόν λιγότερα φάουλ και βάση στα «σωστά» σουτ είτε από την περιφέρεια είτε από την ρακέτα. Από πλευράς Ιωνικούς ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης των 10 πόντων παραμένει αειθαλής με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-17.

Στην δεύτερη περίοδο τα δεδομένα για τους γηπεδούχους δεν άλλαξαν ως προς το επίκεντρο των επιθέσεων, σε έναν αγώνα με σκορ και θέαμα, ο έμπειρος σέντερ συνέχισε το κρεσέντο του, σταματώντας το ημίχρονο στους 16. Το περιστέρι προσπάθησε να τρέξει το γήπεδο, να σκοράρει στο transition, όμως ο Ιωνικός έμεινε μπροστά με 39-36.

Στην επανέναρξη μίλησε για το Περιστέρι, σηκώνοντας το επιθετικό βάρος ο Τέραν Πέτεγουεϊ, ο οποίος με μεγάλα σουτ έγινε σημείο διαφοράς και έδωσε στους συμπαίκτες του παλμό , ώστε το Περιστέρι να περάσει μπροστά με 63-58 κόντρα σε έναν Ιωνικό που κόλλησε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες αντάλλασαν «μαχαιριές», καθώς κανένας δεν ήθελε να αφήσει από τα χέρια του το ροζ φύλλο του αγώνα. Βέβαια, σε ένα περιστατικό που επισκίασε την όμορφη ρότα, οπαδοί επιτέθηκαν λεκτικά στον διαιτητή Βασίλης Πιτσίλκας, με αποτέλεσμα να διακόψει για λίγο την αναμέτρηση. Τα δύο μεγάλα τρίποντα του Δημήτρη Μωραϊτη έδωσαν την νίκη στο Περιστέρι με 87-82

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 39-36, 58-63, 82-87

ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ:

Με καλές άμυνες στην τελευταία περίοδο, το Λαύριο νίκησε 90-82 τον Προμηθέα, στην επιστροφή του Μάκη Γιατρά στον πάγκο του. Έτσι, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών και ανέβηκε στο 8-14 στη Stoiximan Basket League, ενώ από την άλλη οι Πατρινοί υποχώρησαν στο 11-9 και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τετράδας.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Βον με 21 πόντους, με τους Μουράτο και Νικολαΐδη να είχαν από 17π. ο καθένας και τον πρώτο να μοιράζει και 11 ασίστ. Επίσης, από 11π. πρόσθεσαν οι Σάβατζ και Κακλαμανάκης, με τον Αμερικανό να παίρνει και 13 ριμπάουντ. Από το σύνολο της Αχαΐας, ξεχώρισαν οι Άντριτς και Φράνκαμπ με 19π. και 18π. αντίστοιχα.

Το ματς

Εξαιρετικό ξεκίνημα από το Λαύριο, το οποίο προηγήθηκε 12-4 στα πρώτα τρία λεπτά, με τον Προμηθέα στη συνέχεια να κάνει σερί 10-0 για το προβάδισμά του (12-14). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς ανέβηκε κατακόρυφα, με τους Πατρινούς να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 25-21.

Πολύ καλή αρχή έκαναν οι γηπεδούχοι και στη δεύτερη περίοδο, όπου με επιμέρους σκορ 14-3, ξέφυγαν στο +7 (35-28), στο 14’. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με μπροστάρη τον Γιάννη Αγραβάνη, για το προβάδισμα (35-36). Στα επόμενα λεπτά ακολούθησε μία άτυπη… μονομαχία ανάμεσα στον Μουράτο και τον Άντριτς, με το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να ήταν στην ισοπαλία (45-45).

Με τους Νικολαΐδη και Περσίδη, το Λαύριο ξέφυγε στο +5 (52-47) στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η αντίδραση του Προμηθέα ήρθε με Γιάννη Αγραβάνη και Άντριτς, οι οποίοι βρήκαν ρυθμό από την περιφέρεια και τον έστειλαν στο +6 (54-60), στο 27’. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με τον Βον για την ισοφάριση, με το τρίποντο του Σίμπσον στην εκπνοή να διαμορφώνει το 60-63 της τρίτης περιόδου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τους Πατρινούς να είχαν ένα μικρό προβάδισμα (69-71), μέχρι το 34’. Εκεί, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα μίνι ξέσπασμα με τον Βον και με σερί 6-0 πέρασαν μπροστά (75-71), στο 36’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Καμπερίδη είχαν τον έλεγχο με την άμυνα και με ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών πήγαν στο +8 (81-73), παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 90-82.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 45-45, 60-63, 90-82

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags