Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Ρεάλ ισοπέδωσε τη Μακάμπι - Αγκαλιά με το Final Four (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-04-22 23:29:00

Η Ρεάλ ισοπέδωσε τη Μακάμπι - Αγκαλιά με το Final Four (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η Ρεάλ ισοπέδωσε τη Μακάμπι - Αγκαλιά με το Final Four (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρεάλ όχι μόνο ξεπέρασε την κρίση που ήταν το περασμένο χρονικό διάστημα, αλλά διπλασίασε τις νίκες της επί της Μακάμπι με 95-66, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και πλέον είναι μία ανάσα από το Final Four, στο οποίο μπορεί να φτάσει στο Game 3 της σειράς.

Euroleague: Οι Μαδριλένοι όχι απλά άφησαν πίσω τους την κρίση, αλλά πλέον παίζουν και εξαιρετικό μπάσκετ, έστω και δίχως τους Τομά Ερτέλ και Τρέι Τόμπκινς που έμειναν και πάλι εκτός, με τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να... σκορπάνε τη Μακάμπι που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Ισπανών και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι η Ρεάλ!

Η Μάκαμπι μπήκε με ενέργεια και πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και πήρε γρήγορο προβάδισμα 2-5 στο 2΄, με τη Ρεάλ να βρίσκει τα πατήματά της και να γυρίζει το ματς, περνώντας μπροστά με 8-6 στο 4', με τον Γιαμπουσέλε στο 5' με καλάθι και φάουλ να διαμορφώνει το 16-10. Οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν ωστόσο γρήγορα τη διαφορά και μάλιστα πήραν το προβάδισμα με 16-18 στο 6', χάρη σε σερί 8-0. Οι παίκτες του Λάσο όμως ανέβασαν την πίεση στην άμυνα και με δικό τους επιμέρους 8-0 πήραν και πάλι το τιμόνι στο σκορ με 24-18 στο 8'. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα πάτησαν περισσότερο το πόδι στο γκάζι και στο 9' με τρία τρίποντα του Γιουλ έφτασε στο 35-24, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 35-26.

Επιθετικό κρεσέντο και +19

Το επιθετικό κρεσέντο της Ρεάλ συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν πολύ εύκολα πόντους και τη Μακάμπι να μη μπορεί να ακολουθήσει τους Ισπανούς στο υψηλό τέμπο. Οι παίκτες του Λάσο παγίωσαν τη διαφορά σε διψήφιες τιμές σε όλο το δεκάλεπτο, με τον Πουαριέ να παίρνει στην σκυτάλη από τον Γιουλ και τη Ρεάλ στο 17΄ να φτάνει για πρώτη φορά στο ματς στο +20 (54-34). Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Μαδριλένους στο +19 (56-37), με το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι στο 21-11.

Την έβγαλε νωρίς νοκ άουτ και καθάρισε την υπόθεση νίκη

Η Ρεάλ δεν είχε όρεξη να αφήσει το πόδι από το γκάζι, με τους γηπεδούχους όχι απλά να μην ρίχνουν ρυθμό, αλλά να πιέζουν ακόμα περισσότερο στην άμυνα, να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο με την πρώτη ευκαιρία και να φτάνουν στο 23' στο 62-37. H Μακάμπι με πρωταγωνιστή τον Ουίλμπεκιν προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 68-48, αλλά οι Μαδριλένοι ήταν ασταμάτητοι και απάντησαν αμέσως, στέλνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο ματς στο +26 (74-48) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Τυπική διαδικασία και 2-0

Με την εκκίνηση της τέταρτης περιόδου η Ρεάλ έφτασε ακόμα και στο +27 (77-50), με τους Μαδριλένους να έχουν βρει την χαμένη τους αυτοπεποίθηση, κάτι που φαινόταν ακόμα και στις πιο απλές κινήσεις τους. Οι παίκτες του Λάσο έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, με τα πάντα να έχουν κριθεί, με τον τεχνικό της Ρεάλ να δίνει και τις απαραίτητες ανάσες στους παίκτες που τράβηξαν το... κουπί στο ματς της Μεγάλης Τετάρτης (20/4). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε απλά τυπική χαρακτήρα, με το τελικό 95-66 να «σφραγίζει» τη νίκη των Μαδριλέλων και το 2-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 35-26, 56-37, 74-48, 95-66

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags