Facebook Pixel Ζόρντι Μπερτομέου - Ευρωλίγκα: Δήλωση που θα συζητηθεί από Μπερτομέου - "Είμαι ακόμα CEO" - Τι είπε για τις ρωσικές ομάδες
Μπάσκετ
| 2022-05-20 11:26:00

Δήλωση που θα συζητηθεί από Μπερτομέου - "Είμαι ακόμα CEO" - Τι είπε για τις ρωσικές ομάδες

Sportdog Team
Δήλωση που θα συζητηθεί από Μπερτομέου - "Είμαι ακόμα CEO" - Τι είπε για τις ρωσικές ομάδες

Ο Ζόρντι Μπερτομέου μίλησε για το μέλλον του στην Ευρωλίγκα, καθώς και για το αν οι ρωσικές ομάδες θα λάβουν συμμετοχή του χρόνου στη διοργάνωση, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ζόρντι Μπερτομέου - Ευρωλίγκα: Ο Μπερτομέου είχε μία συζήτηση με εννιά δημοσιογράφους από Μέσα που είναι media partners της Ευρωλίγκας στο πλαίσιο του Final Four του Βελιγραδίου και, μεταξύ άλλων, μίλησε για το μέλλον του στη θέση του CEO της διοργάνωσης, τονίζοντας:

«Είμαι περήφανος για την πρόοδο του πρωταθλήματος και όλα όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία 22 χρόνια που είμαι σε αυτή την θέση. Για περισσότερο από δύο δεκαετίες καμία ομάδα δεν θέλησε να με μετακινήσει. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, επιβιώσαμε των κρίσεων, αλλά σε τελική ανάλυση δε νομίζω ότι το ευρωπαικό μπάσκετ ενδιαφέρεται τόσο πολύ να μάθει για το τι θα κάνω εγώ. Είμαι ο CEO, μέχρι να αποφασιστεί κάτι διαφορετικό. Απ’ ό,τι ενημερώθηκα, τον περασμένο Οκτώβριο, με ψήφους 6-5, οι ομάδες αποφάσισαν να λήξει η θητεία μου στις 30 Ιουνίου. Αν αυτή η απόφαση ισχύει ακόμη, δεν μένει παρά να εφαρμοστεί. Για την ώρα συνεχίζω την δουλειά μου, προτείνω μέτρα και παίρνω αποφάσεις, οι οποίες εγκρίνονται από τις ομάδες-μετόχους. Αυτές θα αποφασίσουν και για την δική μου μοίρα. Αν υπάρχει κάτι που με χαροποιεί είναι ότι σε 22 χρόνια, μόλις δύο φορές χρειάστηκε να ψηφίσουμε για δύο ζητήματα. Όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις ήταν ομόφωνες κι αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία».

Επιπρόσθετα, ο Ζόρντι Μπερτομέου μίλησε και για το μέλλον των ομάδων της Ρωσίας στην διοργάνωση, λέγοντας: «Φαντάζει μη ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι είναι εύκολο να παίξουν την επόμενη χρονιά. Πως μπορούμε να αναγκάσουμε τα κράτη που έχουν εναντιωθεί στον πόλεμο, να υποδεχθούν ομάδες από την Ρωσία στα εδάφη τους; Η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει μέτοχος και εννοείται ότι θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου της στο board. Οι δύο θέσεις που θα προκύψουν από το συμβόλαιο της αλλά και από την VTB League, θα καλυφθούν μέσω της διαδικασίας των wild cards».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags