Facebook Pixel Basket League: Δεν σταματά πουθενά - Η τρομερή Λάρισα πήρε μεγάλο διπλό στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-06-12 22:10:00

Δεν σταματά πουθενά - Η τρομερή Λάρισα πήρε μεγάλο διπλό στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δεν σταματά πουθενά - Η τρομερή Λάρισα πήρε μεγάλο διπλό στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λάρισα ήταν καταιγιστική στο Game 1 των μικρών τελικών απέναντι στον Προμηθέα, είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε εύκολα στη νίκη (89-78), παίρνοντας προβάδισμα για την τρίτη θέση.

Basket League: Από εκεί που... σταμάτησε στη σειρά με τον Παναθηναϊκό συνέχισε η Λάρισα. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού ήταν σοβαρή από τα πρώτα δευτερόλεπτα, είχε τεράστια αυτοπεποίθηση και την έβγαλε στο παρκέ, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη, που την φέρνει σε θέση οδηγού στη «μάχη» της τρίτης θέσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια... συνέχεια της ομάδας που εμφανίστηκε απέναντι στον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Στο τρίτο δεκάλεπτο μείωσε μέχρι τους 9 πόντους, όμως δεν είχε δυνάμεις να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τους Προμηθείς να μετρούν 4 διαδοχική ήττα στα πλέι οφ.

Ο Τζέιλεν Χάντσον με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Ζώη Καράμπελα να ακολουθεί έχοντας 13 πόντους και 8 ασίστ, ενώ 13 πόντους και 8 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Μάριν Μάριτς. Από τον Προμηθέα οι 26 πόντοι και τα 13 ριμπάουντ του Δημήτρη Αγραβάνη δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

Η Λάρισα μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δίχως να την επηρεάζει η κούραση από τη σειρά 5 αγώνων με τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού «χτύπησε» κοντά στο καλάθι και αυτό τη βοήθησε να φτάσει στο 10-32 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και κράτησαν τη διαφορά πάνω από τους 20 (15-39, 13'). Ο Προμηθέας προσπάθησε να μειώσει με τον Αγραβάνη, αλλά ο Ζάρας δεν το επέτρεψε (22-47, 17'). Φόστερ και Γκίκας ανέλαβαν δράση στο φινάλε του ημιχρόνου για το 27-48.

Μεταμορφωμένη μπήκε η ομάδα της Πάτρας στο δεύτερο μέρος. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έδωσε τον τόνο, ο Μάρκους Φόστερ ακολούθησε και η διαφορά μειώθηκε σε μονοψήφια επίπεδα μετά από ώρα (47-36, 26'). Ο Μπέρζινς φώναξε παρών και με τρίποντο έγραψε το 49-63 στο τέλος της τρίτης περιόδου, με τους Θεσσαλούς να κρατούν το προβάδισμα.

Οι Θεσσαλοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και παίρνοντας ώθηση από τον Μπέρζινς ανέβασαν τη διαφορά με τον Χάντσον (55-73, 33'). Οι παίκτες του Τακιανού συνέχισαν να σκοράρουν, ο Μπέρζινς παρέμενε ζεστός και κράτησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (64-79, 37'). Μέχρι το φινάλε του αγώνα το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Λάρισα να φτάνει στη νίκη και να παίρνει προβάδισμα στη σειρά των μικρών τελικών.

Τα δεκάλεπτα: 10-32, 27-48, 49-63, 78-89.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκανε και... δώρο ο Ολυμπιακός σε ΠΑΟ - Χωρίς Νέντοβιτς και Μέικον - Θα έχει κόσμο το ΟΑΚΑ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags