Facebook Pixel Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Τρομερή ατάκα για Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ΝΒΑ - "Υπάρχουν πράγματα που δεν του ταιριάζουν"
| 2022-06-18 18:36:00

Τρομερή ατάκα για Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ΝΒΑ - "Υπάρχουν πράγματα που δεν του ταιριάζουν"

Sportdog Team
Τρομερή ατάκα για Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ΝΒΑ - "Υπάρχουν πράγματα που δεν του ταιριάζουν"

Ποιος έκανε αυτή τη δήλωση για τον πάλαι ποτέ προπονητή του Παναθηναϊκού;

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Ο τεχνικός της Τουρκ Τέλεκομ, Ερντέμ Τσαν μίλησε για το "what if" της μετακόμισης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΝΒΑ και τόνισε τα θετικά και τα αρνητικά που θα είχε μια τέτοια κίνηση.

«Έχοντας αποκτήσει πλέον εμπειρία από το ΝΒΑ πιστεύω αυτό που πάντα έλεγα, πως σίγουρα ο Ομπράντοβιτς θα τα κατάφερνε εκεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι προσαρμόζεται σε οτιδήποτε του ζητηθεί. Αυτό ισχύει και πριν από το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έχει Plan B, Plan C και Plan D πάντα. Επίσης, είναι συνεπής στο πώς προσεγγίζει τους παίκτες του. Ποτέ δεν λέει σε κάποιον πως ήταν "τέλειος", όμως δεν αγνοεί τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός πάνω στο παρκέ. Γι' αυτούς τους λόγους και με δεδομένο το πώς προσαρμόζεται, πιστεύω πως θα τα πήγαινε ξκαλά στο ΝΒΑ. Σίγουρα, η συμπεριφορά του και η προσέγγισή του θα ήταν διαφορετική σε σύγκριση με την Ευρώπη».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω πως μπορεί να προπονήσει μια ομάδα που δεν έχει στόχους. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν tanking ή rebuilding στο ΝΒΑ. Σε εκείνον δεν αρέσει να χάνει. Για παράδειγμα, θα τα πήγαινε πολύ καλά σε μια ομάδα όπως το Ντάλας, το Σαν Αντόνιο ή η Οκλαχόμα. Το ίδιο ισχύει και για τους Μαϊάμι Χιτ, μια ομάδα που έχει αρχές και συγκεκριμένα plays. Ωστόσο, θα υπήρχε πρόβλημα στον τρόπο που μια ομάδα προσλαμβάνει έναν προπονητή. Δεν θα ήθελε να περάσει από αυτή τη διαδικασία που υπάρχει στο ΝΒΑ, που γίνεται πρώτη, δεύτερη ή ακόμα και τρίτη συνέντευξη με κάθε υποψήφιο. Αυτό δεν θα ταίριαζε στον Ομπράντοβιτς. Γι' αυτό και οι ομάδες δεν τον θεωρούν βασική επιλογή τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags