Facebook Pixel Οριστική απόφαση για ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Θα επιστρέψει στη Euroleague;
Μπάσκετ
| 2022-07-08 18:45:00

Οριστική απόφαση για ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Θα επιστρέψει στη Euroleague;

Sportdog Team
Οριστική απόφαση για ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Θα επιστρέψει στη Euroleague;

Η πρώτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Τζόρντι Μπερτομέου σηματοδότησε εξελίξεις σχετικά με την ιστορική ρωσική ομάδα.
 

Οι ομάδες-μέτοχοι στη Γενική Συνέλευση της Euroleague αποφάσισαν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα αγωνιστεί στη Euroleague τη σεζόν 2022-23, ωστόσο θα εξακολουθήσει να έχει λόγο στη λήψη αποφάσεων για τη διοργάνωση, παραμένοντας ισότιμο μέλος της.

Να σημειωθεί πως για την τελευταία απόφαση οι ψήφοι ήταν 15-5. Μειοψήφησε το μπλοκ των τριών ισπανικών (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και των δύο τουρκικών ομάδων (Εφές, Φενέρμπαχτσε). Υπέρ της ΤΣΣΚΑ ψήφισαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες και λίγκες.

Οι Μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets συνεδρίασαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Επανεξέταση και έγκριση της λίστας των ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Turkish Airlines EuroLeague και 7DAYS EuroCup 2022-2023.

2. Τροποποίηση του καταστατικού των αγώνων της EuroLeague με την προσθήκη νέου άρθρου που διέπει τις συνέπειες της εφαρμογής του άρθρου 151 («απρόβλεπτες περιστάσεις»), ιδίως τον περιορισμό των επιπτώσεων στα δικαιώματα των αδειοδοτημένων σωματείων όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρυσάφι" Γιαννακόπουλου σε Καλάθη - Τέλος το σήριαλ - Άμεσα οι οριστικές εξελίξεις!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags