Facebook Pixel Ολυμπιακός - Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: "Έχει τρομερά προσόντα, αλλά δεν θέλω να πάει στον Ολυμπιακό - Παλαμάκια και πετσέτες στον πάγκο"
| 2022-07-24 13:30:00

"Έχει τρομερά προσόντα, αλλά δεν θέλω να πάει στον Ολυμπιακό - Παλαμάκια και πετσέτες στον πάγκο"

του Γιώργου Κτενά
"Έχει τρομερά προσόντα, αλλά δεν θέλω να πάει στον Ολυμπιακό - Παλαμάκια και πετσέτες στον πάγκο"

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο Sportdog για τον Γιάννη Τσαλμπούρη! Ποια είναι τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, γιατί τον έχει ξεχωρίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και γιατί... διαφωνεί με τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες.

Μετά από μία καλή σεζόν με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας, το όνομα του 26χρονου φόργουορντ Γιάννη Τσαλμπούρη, βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που ήταν συμπαίκτης με τον Έλληνα άσο στην ΑΕΚ πριν από μερικά χρόνια, προκειμένου να μας μιλήσει για την αξία του αλλά και για το αν μπορεί να κάνει το step up στην καριέρα του.

"Τρομερά προσόντα - Μακρύς για τη θέση του - Δεν θέλω να τον δω στον Ολυμπιακό - Παλαμάκια και πετσέτες στον πάγκο"

Πώς είναι ως παίκτης;

"Τον είχα ζήσει μικρό στην ΑΕΚ, έχει τρομερά προσόντα και πολύ ταλέντο. Μακρύς για τη θέση του, έχει τρομερό σουτ και νομίζω έχει και χαρακτήρα που θέλει να πετύχει. Αν και οι ψηλοί δυσκολεύονται στην αρχή, από ένα σημείο και μετά βρίσκουν τον δρόμο τους. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και με τον Γιώργο".

Μπορεί να κάνει το step up και να πάει σε ομάδα όπως ο Ολυμπιακός;

"Δεν θα ήθελα να τον δω στον Ολυμπιακό, γιατί θέλω να τον δω να παίζει και όχι να βαράει παλαμάκια και να κουνάει την πετσέτα από τον πάγκο. Αλλά, ναι, έχει τα προσόντα, για να βρεθεί σε μεγάλη ομάδα".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός τον θέλει αν δεν προχωρήσει το θέμα του Κώστα Αντετοκούνμπο.

"Ξέρω ότι είναι μακρύς και ο Αμτετοκούνμπο ως κορμί, αλλά δεν έχω δει καθόλου φέτος τη Βιλερμπάν και δεν έχω αποψη".

"Κορμί για 5 αν δυναμώσει - Καλός προπονητής ο Μπαρτζώκας - Μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο"

Μπορεί, αν βρεθεί στον Ολυμπιακό, να συμπληρώσει τη θέση 4 με τον Βεζένκοφ ή με άλλον;

"Φυσικά μπορεί να συμπληρώσει τη θεση, είτε με τον Βεζένκοφ είτε αν πάρουν αντικαταστάτη. Θεωρώ ότι αν δυναμώσει μπορεί να παίξει και στη θέση 5 - Αυτή θα έπρεπε να ήταν η θέση του αν δυνάμωνε το κορμί του. Γιατί είναι πολύ ψηλός για 4 και αδύναμος για 5. Αν δυναμώσει, όμως, το κορμί του είναι για 5, με καλό σουτ. Άρα μετά είναι για υψηλό επίπεδο".

Πόσο σημαντικό είναι να συνεργαστεί με έναν προπονητή όπως ο Μπαρτζώκας, που βοηθάει τους παίκτες να κάνουν step up στην καριέρα τους;

"Ο Μπαρτζώκας είναι καλός προπονητής, ξέρει να διαχειρίζεται παίκτες. Και ο Τσαλμπούρης είναι παιδί που θέλει να πετύχει, έχει τα προσόντα, κάποια στιγμή θα παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάει για... βόμβα στα γκαρντ ο Ολυμπιακός - Σούπερ περίπτωση από το ΝΒΑ - Μάχη με Ιτούδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags