Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» είχαν τις γνωστές απουσίες των Γιώργου Παπαγιάννη και Μάριους Γκριγκόνις, με τον Άντριου Άντριους να αγωνίζεται λίγο καθώς θα μπει σταδιακά μετά τις ενοχλήσεις στο ισχύο, ενώ έχασε και τον Νέιτ Ουόλτερς, που χτύπησε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και δεν αγωνίστηκε στην επανάληψη προληπτικά.

Επιπλέον το «τριφύλλι» είχε να αντιμετωπίσει και την κούραση, αφού το παιχνίδι του Σαββάτου (10/9) κόντρα στη Σάσαρι ολοκληρώθηκε στις 23:30 και οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς είχαν κανονικά και προπόνηση το πρωί της Κυριακής (11/9).

Ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν είδε τη Βαρέζε να προηγείται με +24 (56-32), ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε στην άμυνα, γύρισε το παιχνίδι, το έστειλε στη παράταση, όπου μάλιστα πήρε τη νίκη και σχετικά εύκολα, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τα.. περίεργα σφυρίγματα των διαιτητών.

Πρωταγωνιστές του «τριφυλλιού» ήταν οι Λευτέρης Μαντζούκας με 17 πόντους, με τους Ντέρικ Ουίλιαμς και Γιώργο Καλαϊτζάκη να έχουν από 16. Στους 14 ο Άντριου Άντριους και στους 11 ο Πάρις Λι.

Άστοχος και με κακή άμυνα

Ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός και φάνηκε κουρασμένος από την έναρξη του ματς, με τους «πράσινους» να είναι εμφανές ότι είναι επηρεασμένοι από την κούραση. Τα «βαριά» χέρια των παικτών του «τριφυλλιού» οδήγησαν σε τρομερή αστοχία τους «πράσινους» στην πρώτη περίοδο, έχοντας 0/6 δίποντα, 8 λάθη και μόλις 1 ασίστ, έχοντας σκοράρει μόνο με τρίποντα. Η Βαρέζε προηγήθηκε με 18-7 στο 6', ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 18-12 στο 7', με το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει τους Ιταλούς μπροστά με 23-16, με τον Λι να σκοράρει με buzzer beater πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Στο ίδιο μοτίβο και συνέχεια δυστοκίας...

Οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, πλησιάζοντας σε 23-20 στο 11', με τη Βαρέζε να κάνει.. πάρτι από την περιφέρεια, αυξάνοντας και πάλι τη διαφορά στο +9 (29-20) στο 14'. Οι Ιταλοί έφτασαν ακόμα και σε διψήφιο αριθμό, αφού προηγήθηκαν με 47-30 στο 19', με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με το σκορ στο 50-32 υπέρ της Βαρέζε.

Βελτίωσε την άσχημη εικόνα του

Ο Παναθηναϊκός στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου εμφάνισε και πάλι το πρόσωπο της έναρξης της αναμέτρησης, με τους «πράσινους» να έχουν εκνευριστεί από κάποιες αποφάσεις των διαιτητών. Η Βαρέζε κυρίως λόγω των αρκετών επιθετικών ριμπάουντ που πήρε, ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις, αλλά και με τις βολές, κατάφερε να προηγηθεί με 56-32 στο 24'. Το «τριφύλλι» μείωσε σε 58-41 στο 26΄, με τους Ιταλούς να πηγαίνουν για πρώτη φορά στο +16 (64-48), αλλά τους παίκτες του Ράντονιτς να βγάζουν αντίδραση και να ανεβάζουν ρυθμό στο φινάλε του δεκαλέπτου, το οποίο έληξε με 71-59.

Έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε από το -24

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, με τους «πράσινους» να ανεβάζουν ρυθμό και πίεση στην άμυνα και να επιστρέφουν στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Ράντονιτς «ροκάνιζαν» σταδιακά τη διαφορά, μειώνοντας σε 71-67 στο 34', τη Βαρέζε να διαμορφώνει το 74-67 στο 35', αλλά το «τριφύλλι» να «τρέχει» σερί 8-0 και να περνάει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς με 74-75 στο 36' και το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι και τελικά να οδηγείται στην παράταση παρά το... τραγικό φάουλ που έδωσαν οι διαιτητές 0,3" πριν το τέλος, με τη Βαρέζε να αστοχεί σε δύο βολές και το 81-81 να στέλνει τις ομάδες στο έξτρα πεντάλεπτο.

«Πράσινη» παράσταση στην παράταση

Ο Παναθηναϊκός είχε την ψυχολογία με το μέρος του και με τους Γ. Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα και Ουίλιαμς να βγαίνουν μπροστά κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση με 96-85. Οι «πράσινοι» πήραν διαφορά από την αρχή του έξτρα πενταλέπτου (81-83) στο 41', για να κάνουν στο 44' το 83-89 και να τελειώσουν ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 50-32, 71-59, 81-81 (κ.δ.), 85-96 (παρ.)

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

ΠΗΓΗ: sdna.gr