Facebook Pixel "Να περάσουν δύσκολα"
| 2011-12-28 15:29:00

"Να περάσουν δύσκολα"

"Να περάσουν δύσκολα"

Ο Περικλής Δορκοφίκης γνωρίζει πως δεν είναι εύκολο να νικήσεις τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η ομάδα του θα προσπαθήσει να τον... δυσκολέψει.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δορκοφίκης στον Sentrafm:

 

Για το πώς ετοιμάζεται για ένα ματς με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα η πορεία που έχουμε διανύσει μάς δίνει το δικαίωμα να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις ακόμα και όταν παίζεις με τον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα που ανέβηκε φέτος, στόχος είναι η γρήγορη παραμονή, αλλά εμείς οι ίδιοι, ειδικά εδώ μέσα, έχουμε δείξει και με τον Ολυμπιακό αλλά και με άλλες ομάδες ότι μπορούμε να χτυπάμε τα παιχνίδια πολύ δυνατά. Δεν μιλάω για νίκη. Μιλάω να δυσκολέψουμε πολύ τον Παναθηναϊκό, όσο μπορούμε και ό,τι καλύτερο βγει. Για αυτό ετοιμαζόμαστε».

Για τις δηλώσεις του Ιτούδη πως το Ρέθυμνο είναι η πιο αθλητική ομάδα της κατηγορίας: «Ναι, είμαστε μια ομάδα που μας αρέσει πολύ να τρέχουμε. Οι προπονήσεις και η δομή από την αρχή της προετοιμασίας ήταν έτσι ώστε η ομάδα να γίνει όσο πιο αθλητική και όσο πιο γρήγορη γίνεται και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, τον γρήγορο, με τα πολλά σουτ, τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, έτσι ώστε να βάλουμε τον αντίπαλο σε μια δυσκολία να μας αντιμετωπίσει. Ακόμα κι όταν παίζεις με τον πρωταθλητή Ευρώπης, που τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, εμείς θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, να μείνουμε στο παιχνίδι μας, να προσπαθήσουμε να τρέξουμε και να βάλουμε τον Παναθηναϊκό στο πολύ τρανζίσιον γκέιμ, πιστεύοντας ότι έτσι θα του δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα».

Για το τι βρήκε στο Ρέθυμνο μετά την περσινή σεζόν στην ΑΕΚ και την περιπέτειά του: «Πολλά πράγματα. Σίγουρα έξω από το γήπεδο βρήκα μία πόλη η οποία στηρίζει την ομάδα, είτε οικονομική βοήθεια είτε με την παρουσία των ανθρώπων στο γήπεδο και σίγουρα βρήκα μία διοίκηση και ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ και θέλουν να κάνουν την ομάδα όσο μεγαλύτερη μπορούνε. Έναν προπονητή και ένα προπονητικό τιμ που θέλουν να πετύχουν και πραγματικά τους παίκτες που έφεραν τους αγαπάνε και θέλουνε να τους δούμε ψηλά. Αυτό κι εμένα έστω και τώρα, μετά από την περιπέτειά μου, με έκανε να ξαναγαπήσω, αν και δεν σταμάτησα να αγαπώ το μπάσκετ, περισσότερο και να θέλω να πετύχω έστω και τώρα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα σε στεναχωρεί ότι βλέπεις το επίπεδο κάθε χρόνο λίγο να πέφτει. Από εκεί και πέρα όμως, βλέποντας πορεία ομάδων όπως της Ρόδου, της δικής μας, την Καβάλα να νικά τον Παναθηναϊκό και μετά από πολλά χρόνια κάποιος μεγάλος χάνει από ομάδα που είναι μεσαία, ας το πω έτσι. Αυτό είναι νομίζω το όμορφο που βλέπουμε ως τα μισά του φετινού πρωταθλήματος και με χαροποιεί».

Για τη συνέχεια της σεζόν και το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά το Ρέθυμνο έκανε εννιά νίκες και έπεσε σε τριπλή ισοβαθμία: «Το ένιωσα από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, το βάρος πως δεν τα καταφέραμε την πρώτη φορά και δεν το λέγανε με λόγια, αλλά το καταλάβαινες. Σίγουρα, εμείς μόνοι μας έχουμε βάλει, όχι τον πήχη ψηλότερα, αλλά τις βάσεις να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα γρήγορα και από εκεί και πέρα το όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε είναι στο χέρι μας να το τελειώσουμε έτσι και σε όσο πιο ψηλότερη θέση γίνεται. Σίγουρα ακόμα ο στόχος είναι να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags