Facebook Pixel Εφές - Μακάμπι: Με MVP τον Μίτσιτς η Εφές νίκησε τη Μακάμπι και πήρε την τρίτη θέση στο "Παύλος Γιαννακόπουλος"
Μπάσκετ
| 2022-09-24 19:54:00

Με MVP τον Μίτσιτς η Εφές νίκησε τη Μακάμπι και πήρε την τρίτη θέση στο "Παύλος Γιαννακόπουλος"

Sportdog Team
Με MVP τον Μίτσιτς η Εφές νίκησε τη Μακάμπι και πήρε την τρίτη θέση στο "Παύλος Γιαννακόπουλος"

Σε ένα παιχνίδι αρκετά υψηλής έντασης η Εφές κατέκτησε την τρίτη θέση στο "Παύλος Γιαννακόπουλος", καθώς υπέταξε στον μικρό τελικό την Μακάμπι Τελ Αβίβ με MVP τον Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος τελείωσε το ματς με 18 πόντους. Κορυφαίος για τους Ισραηλινούς ο Ουέιντ Μπόλντουιν με 20 πόντους.

Όπως και στο ματς με την Αρμάνι έτσι και απέναντι στην Εφές η Μακάμπι ξεκίνησε καλύτερα, πιο δυναμικά και με πλουραλισμό στις επιθέσεις τους οι Ισραηλινοί έφτασαν σε ένα γρήγορο +6 (9-3).

Το παράδοξο για τους Τούρκους ήταν πως στα πρώτα 3,5 λεπτά, ο μόνος παίκτης τους που είχε σκοράρει ήταν ο Βασίλιε Μίτσιτς (5π.). Το σερί αυτό του Σέρβου γκαρντ έσπασε από το σημείο των βολών ο Ουίλ Κλάιμπερν για το εις βάρος τους 9-8. Όσο περνούσε η ώρα η Εφές έφερνε σε ισορροπία το παιχνίδι, πλησιάζοντας σταθερά πια στον πόντο την Μακάμπι. Μάλιστα από δύο εύστοχες βολές ξανά του Μίτσιτς προσπέρασε κιόλας (16-15), ωστόσο το buzzer beater τρίποντο του Κοέν με τη λήξη της πρώτης περιόδου επανέφερε το (έστω και οριακό) προβάδισμα στην ομάδα του Κάτας (21-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εφές άρχισε με το "καλημέρα" να εκτελεί με υψηλά ποσοστά από τα 6.75, με το τελευταίο χρονικά τρίποντο του Μίτσιτς να φέρνει εκ νέου σε θέση οδηγού την πρωταθλήτρια Ευρώπης (26-23). Ο Σέρβος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και με λέι απ αυτή τη φορά απέσπασε για πρώτη φορά την Εφές με ένα +9 (34-25). Η Μακάμπι απάντησε με γκολ-φάουλ του Κόλσον (34-28), ωστόσο πάλι ένα γκολ-φάουλ του Κλάιμπερν αμέσως μετά έκανε το 37-28 υπέρ των Τούρκων.

Η Εφές έμοιαζε σαν να έχει... πατήσει το "κουμπί", με τον Μίτσιτς και πάλι να πετυχαίνει δεύτερο συνεχόμενο καλάθι και φάουλ (40-31)! Νέο τρίποντο του Εμπαγιέ έφερε τους Τούρκους για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (43-31), με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο όντας μπροστά με το εμφατικό +18 (58-36).

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Μακάμπι ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Τζάρελ Μάρτιν (58-38), αλλά παρά τις προσπάθειες των παικτών του Κάτας η διαφορά αρχικά δύσκολα έπεφτε κάτω από τους 18 πόντους. Η πρώτη φορά που η απόσταση των δύο ομάδων μειώθηκε κάτω από τους 18 ήταν από τις 4/4 βολές των Κόλσον και Νίμπο κατά σειρά για το 63-49 (-14).

Ο Μπόλντουιν κέρδισε δεύτερο συνεχόμενο αντιαθλητικό φάουλ από την Εφές (σ.σ. το αμέσως προηγούμενο το είχε πάρει ο Κόλσον ακριβώς πριν από τον Κλάιμπερν), για να φτάσουν αισίως οι Ισραηλινοί σε απόσταση 11 πόντων έπειτα από φοβερό alley-oop κάρφωμα του Νίμπο (63-52)! Η αντεπίθεση της Μακάμπι αποδείχθηκε διαρκείας, καθώς άλλοι 4 σερί πόντοι από Χίλιαρντ και Πόιθρες μετέτρεψαν την απόσταση των δύο ομάδων σε μονοψήφια νούμερα (64-56). Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μίτσιτς βγήκε για ακόμη μία φορά μπροστά για την ομάδα του, δίνοντας "ανάσα" με σουτ από μέση απόσταση για τους Τούρκους (66-56).

Η Εφές έμπαινε στην τέταρτη περίοδο έχοντας χάσει το μεγάλο προβάδισμα (+22) του ημιχρόνου και καλούμενη να υπερασπιστεί, πλέον, ένα αβαντάζ 9 πόντων (72-63) έναντι της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί με ένα ακόμα εκπληκτικό alley-oop αυτή τη φορά του Μάρτιν πλησίασαν ακόμα περισσότερο (72-65), οι Τούρκοι όμως είχαν απάντηση με τις δύο εύστοχες βολές από τον Ερτέν Γκαζί (74-65). Η Εφές από εκεί και πέρα διατήρησε την υπεροχή της μέχρι το φινάλε και με το τελικό 87-81, πήρε την τρίτη θέση στο "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 58-36, 72-63, 87-81.

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags