Facebook Pixel Άρης: Εκεί πρέπει να επενδύσει ο Άρης για να επιστρέψουν οι επιτυχίες - Ατάκες για Κωνσταντέλια, ΠΑΟ, ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-11 10:28:00

Εκεί πρέπει να επενδύσει ο Άρης για να επιστρέψουν οι επιτυχίες - Ατάκες για Κωνσταντέλια, ΠΑΟ, ΑΕΚ

Sportdog Team
Εκεί πρέπει να επενδύσει ο Άρης για να επιστρέψουν οι επιτυχίες - Ατάκες για Κωνσταντέλια, ΠΑΟ, ΑΕΚ

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε έμπειρος Έλληνας τεχνικός όπου και αναφέρθηκε στην εικόνα των Κίτρινων στο φετινό πρωτάθλημα και ποια η αιτία των μέτριων αποτελεσμάτων.

Νίκος Παπαδόπουλος: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων μίλησε για την έλλειψη Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις ελληνικές ομάδες ενώ σχολίασε την εικόνα των «μεγάλων» της Superleague.

Για την Εθνικη Ελπίδων: «Πολλή δουλειά, πολύ σκάουτινγκ. Προσπαθώ να δω ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες. Και κυρίως νεαρής ηλικίας. Είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που αγωνίζονται. Περιμένω να δω τον Τζαβίδα στον Ατρόμητο, από τον Άρη δεν είδα κανένα. Είναι στενάχωρο. Δεν είμαι κατά των ξένων αλλά νομίζω δεν αρέσει και στον κόσμο να μην υπάρχουν Έλληνες στην 11αδα. Άλλωστε υπάρχουν ομάδες που επενδύουν σε ακαδημίες και κάποιοι ποδοσφαιριστές πωλούνται. Να έχουμε ποιοτικούς ξένους αλλά όχι αυτήν την υπερβολή».

Γιατί πάνε σε ξένους οι ομάδες: «Υπάρχουν ομάδες που έχουν κάνει επενδύσεις στις ακαδημίες. Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να βγει και από μικρότερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος επενδύουν. Θα δείτε ότι οι ποδοσφαιριστές στις μικρές εθνικές είναι από αυτές τις ομάδες. Βλέπουμε ποδοσφαιριστές όπως ο Τσιγγάρας, ο Κουλιεράκης, ο Τζόλης, παλιότερα ο Σταφυλίδης, στον Ολυμπιακό ο Ρέτσος, ο Τσιμίκας αλλά χρειάζεται χρόνο και χρήμα σε προπονητές, γνώσεις εγκαταστάσεις. Εκεί πάει το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ενάντια στους ξένους αλλά όσοι έρχονται να είναι πολύ πολύ καλύτεροι από τους Έλληνες».

Για την παρουσία του Κωνσταντέλια στον ΠΑΟΚ: «Δε θέλω να κρίνω κανέναν προπονητή. Ο προπονητής που δουλεύει ξέρει πολλά περισσότερα από μένα. Διάβασα δηλώσεις που μου άρεσαν ότι υπολογίζουν τον Γιάννη ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και πίσω από τον φορ. Ο προπονητής θα τον ετοιμάσει και θα κρίνει πότε θα είναι έτοιμος. Αλλά αν δεν τα βάλουμε από την αρχή αυτά τα παιδιά και δεν τα στηρίξουμε σε μια άσχημη εμφάνιση πώς θα μάθουμε τι μπορούν να προσφέρουν; Ειδικά αυτό το παιδί που είναι από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και ο Αρης υπάρχει πίεση και εκεί θα δούμε και την προσωπικότητα τους. Χθες είχε μια άτυχη στιγμή ένα παιδί του Ολυμπιακού έβαλε αυτογκόλ με τον ΟΦΗ. Εκεί θα πρέπει να στηριχτεί το παιδί».

Για τον Παναθηναικό και την ΑΕΚ: «Η βαθμολογία και το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Οι δυο ομάδες είναι σε καλύτερο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά είχε πλάνο απέναντι σε έναν αντίπαλο με έντονη αμυντική τακτική. Και η ΑΕΚ είχε μια μεστή απόδοση, έβγαλε προσωπικότητα και κέρδισε ένα παιχνίδι πολύ πιο ευκολά από ότι αναμένονταν. Έτρεχε πολύ, ήταν επιθετική στις μονομαχίες και όταν έκλεβε την μπάλα έβγαινε στην μετάβαση με παραπάνω παίκτες και θα μπορούσε να έχει βάλει κι άλλα γκολ. Περιμένω ότι ο Άρης θα έχει καλύτερη απόδοση. Παρότι έχει ονόματα, πρέπει να επενδύσει στο αμυντικό κόμματι, οι ομάδες ξεκινούν από την άμυνα», είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags