Facebook Pixel Basket League: "Χρυσάφι" της ΕΡΤ στις ομάδες της Basket League - Σχεδόν τα μισά θα τα πάρουν Ολυμπιακός και ΠΑΟ
Μπάσκετ
| 2022-10-12 14:08:00

"Χρυσάφι" ΕΡΤ στις ομάδες της Basket League - Σχεδόν τα μισά θα πάρουν Ολυμπιακός και ΠΑΟ

Sportdog Team
"Χρυσάφι" ΕΡΤ στις ομάδες της Basket League - Σχεδόν τα μισά θα πάρουν Ολυμπιακός και ΠΑΟ

Οι ΚΑΕ της Basket League θα μοιραστούν ένα ποσό που φτάνει τα 6,5 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να παίρνουν οι δυο τους σχεδόν τα μισά χρήματα.

Διοικητικό Συμβούλιο έχει προγραμματίσει ο ΕΣΑΚΕ για το απόγευμα της Τετάρτης (12/10), με θέμα τον καταμερισμό της οικονομικής "πίτας" από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.

Με δεδομένο πως υπάρχει καθεστώς κεντρικής διαχείρισης από την ΕΡΤ, όλες οι ΚΑΕ της Basket League θα μοιραστούν ένα ποσό που φτάνει τα 6,5 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που έχει γίνει με την κρατική τηλεόραση. Για την κατανομή των χρημάτων θα ληφθεί υπ' όψιν η εμπορική και αγωνιστική δυναμικής κάθε ομάδας, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό φυσικά να βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Πράσινοι και Ερυθρόλευκοι θα μοιραστούν ένα ποσό που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, όντας οι ομάδες της πρώτης κλίμακας. Στη μεσαία κλίμακα βρίσκονται η ΑΕΚ, το Περιστέρι, ο Προμηθέας Πατρών, ο Κολοσσός Ρόδου, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Οι έξι τους μοιραστούν το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το υπόλοιπο ένα 1 εκατ. ευρώ θα δοθεί στις ομάδες της τρίτης κλίμακας, την οποία απαρτίζουν ο Ιωνικός, ο Απόλλων Πάτρας, η Καρδίτσα και το Λαύριο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags