Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιώργος Μπαρτζώκας: Μεγάλη απουσία για Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την Εφές - Το επιβεβαίωσε ο Μπαρτζώκας
Μπάσκετ
| 2023-02-02 14:06:00

Μεγάλη απουσία για Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την Εφές - Το επιβεβαίωσε ο Μπαρτζώκας

Sportdog Team
Μεγάλη απουσία για Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την Εφές - Το επιβεβαίωσε ο Μπαρτζώκας

Οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν το εντυπωσιακό σερί τους, χωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το δύσκολο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ και αποκάλυψε πως θα απουσιάσουν ξανά οι Σλούκας – Πίτερς.

Μάλιστα, λίγο μετά επιβεβαιώθηκε και επίσημα πως ο Έλληνας άσος δεν θα αγωνιστούν ούτε στο ματς της Παρασκευής λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με την Εφές:

Για την νίκη επί της Φενέρ: “Νομίζω έχουμε κάνει αρκετά καλά παιχνίδια. Αυτό ήταν ένα ματς που σουτάραμε καλά. Βέβαια δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις για να σουτάρουμε. Το θέμα είναι να κερδίζεις και όταν δεν σουτάρεις καλά, πράγμα που είναι σύνηθες, δεν μπορείς συνέχεια να σουτάρεις με 55% τρίποντο. Σίγουρα προερχόμαστε από μία καλή εμφάνιση και σίγουρα οι απουσίες ήταν σημαντικές. Κατά 99% οι απουσίες θα είναι και στο επόμενο ματς, οπότε πρέπει πάλι να κάνουμε όλοι κάτι παραπάνω από αυτό που συνηθίζουμε για να κερδίσουμε”.

Για την Εφές:Ματς που νομίζεις ότι το έχεις εξ ορισμού, συνήθως το χάνεις ή αντιμετωπίζεις μεγάλες δυσκολίες, ενώ σε ματς που σε έχουν ξεγραμμένο, πας και κερδίζεις σε δύσκολες έδρες. Αυτό πλέον είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στην Ευρωλίγκα. Όλοι παίζουν με όλους και βλέπεις τέτοια αποτελέσματα. Εμείς προετοιμάζουμε το παιχνίδι γνωρίζοντας την δυσκολία. Εμείς χάσαμε στο πρώτο ματς, αν και για τρία δεκάλεπτα το ελέγχαμε. Είναι μία ομάδα που δεν μπορείς να φύγεις από το πλάνο του παιχνιδιού. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος αμυντικά και επιθετικά, έχει τέτοιο ταλέντο που θα εκτεθείς ή θα χάσεις το μομέντουμ στο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει για 40’”.

Για την αναγνώριση του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες: “Είναι μια ικανοποίηση για εμάς γιατί το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε, για έναν προπονητή είναι πάντα σημαντικό. Οι νίκες είναι αυτές που σε καθιερώνουν και έχουν σημασία, αλλά για εμάς τους προπονητές το πώς παίζεις εμπεριέχει μια δημιουργικότητα. Με κάνει λίγο χαρούμενο, όμως αυτό δεν θα μας δώσει τίποτα μέσα στην χρονιά. Έχουμε δει πολλές φορές ομάδες που παίζουν καλά και τυγχάνουν αποδοχής, να μην συνοδεύονται στο τέλος με τίτλους. Στον Ολυμπιακό δεν αρκεί να είναι μια ομάδα που κάνει καλές παραστάσεις, αλλά που κατακτάει πράγματα. Στην Ευρωλίγκα απαιτείται διάρκεια, συνέχεια και να είσαι έτοιμος την κρίσιμη στιγμή. Για την ώρα πρέπει να μείνουμε στον αρχικό μας στόχο, να είμαστε στην οκτάδα. Δεν είναι καθόλου δεδομένη, βλέπετε ομάδες όπως η Εφές είναι εκτός οκτάδας και παλεύουν για την πρόκριση στα Play Offs. Ομάδες με τεράστιο μπάτζετ και μεγάλη ποιότητα είναι ακόμα πιο χαμηλά. Ο πρώτος μας στόχος είναι αυτός. Όταν τον εξασφαλίσουμε θα πάμε για τον επόμενο και αν τον βρούμε, ίσως πάμε για τον μεθεπόμενο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να περιοριστούμε στο ότι αν παίζουμε καλά μπορούμε να κάνουμε μεγάλες νίκες. Δεν είναι δεδομένο, όμως ότι θα κερδίζουμε”.

Για το κίνητρο του Ολυμπιακού:Βλέπω το τεχνικό μέρος του παιχνιδιού και την δυσκολία που σου βάζει ο συγκεκριμένος αντίπαλος. Πρέπει να περιοριστούμε σε αυτό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ξέρετε όλοι τι καλούς γκαρντ έχει, φόργουορντ, σέντερ. Προστέθηκε και ο Σίνγκλετον που τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Δεν είναι θέμα γοήτρου, είναι θέμα συγκέντρωσης, θέλησης, διάθεσης. Το κίνητρο είναι πάντα δεδομένο, το γήπεδο θα είναι σολντ άουτ. Θέλουμε να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε, πρέπει να δούμε αν έχουμε την ετοιμότητα για να το κάνουμε”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags