Facebook Pixel Καλύτερα... Λιθουανία
| 2012-02-01 10:41:00

Καλύτερα... Λιθουανία

Καλύτερα... Λιθουανία

O Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την κλήρωση της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η Βενεζουέλα δεν μπορεί να τρομάξει την Ελλάδα, εκτός κι αν το ματς γίνεται στο... Καράκας. Και πάλι δεν τίθεται θέμα φόβου, τουλάχιστον ως προς το αγωνιστικό. Το ότι στη χώρα αυτή η εγκληματικότητα κυριαρχεί, είναι σαφώς ένα θέμα, όχι όμως μέσα στο γήπεδο. Ευτυχώς το Προολυμπιακό θα γίνει σε κλειστό, όχι στους... δρόμους της Βενεζουέλας.

Ξέχωρα από την πλάκα, η κλήρωση κρύβει μια παγίδα. Η πρόκριση στους "8" είναι δεδομένη, το ζητούμενο είναι τι γίνεται στα προημιτελικά. Εκεί η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία ή την Βενεζουέλα. Και το ματς θα είναι νοκ άουτ. Ο χαμένος λέει αντίο στο Λονδίνο. Αντίθετα, όποιος περάσει στα ημιτελικά, έχει δύο ευκαιρίες για το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ε, τότε το άγχος θα έχει ήδη φύγει.

Η Βενεζουέλα δεν ξέρουμε με τι σύνθεση θα παρουσιαστεί, αλλά όπως και να το κάνουμε θα παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Θα παίζει στην έδρα της, θα ασκεί πίεση στον αντίπαλο. Ισως είναι προτιμότερο να παίξει με την Λιθουανία η Εθνική στους "8". Ετσι όπως τους είδαμε στο Ευρωμπάσκετ τον περασμένο Σεπτέμβρη, δεν έδειξαν κάτι σπουδαίο. Στο Καράκας αποκλείεται να είναι καλύτεροι, δεν θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου, ούτε σπρώξιμο από τη διαιτησία. Η δε Ελλάδα, θα είναι πολύ πιο δυνατή απ' ό,τι στο Ευρωμπάσκετ. Μόνο ο Βασίλης Σπανούλης φτάνει και περισσεύει γι αυτό.

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags