Facebook Pixel Το 13ο κύπελλο από τον Μήτσο
| 2012-03-11 17:06:00

Το 13ο κύπελλο από τον Μήτσο

Το 13ο κύπελλο από τον Μήτσο

Παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα στην επίθεση, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρήκε τον τρόπο να κάνει τη διαφορά και να οδηγήσει στο τρόπαιο την ομάδα του. Γράφει ο Άρης Μπάρκας.

Σπάνια σε ματς που ο Δημήτρης Διαμαντίδης βρίσκεται στο παρκέ δεν είναι καθοριστικός. Ακόμα κι όταν δεν είναι εύστοχος, όπως χθες που είχε μόλις 1/8 σουτ (1/4 δ., 0/4 τρ.), ο Μήτσος βρίσκει τις λύσεις και ό,τι κάνει αποδεικνύεται αρκετό για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Από το δικό του χέρι, στο κάτω κάτω, έστω με 1/2 βολές –η μοναδική του άστοχη σε οκτώ προσπάθειες– γράφτηκε το τελικό 70-71 υπέρ του Παναθηναϊκού στον χθεσινό τελικό Κυπέλλου. Ο τελικός του απολογισμός, όμως, είναι πολύ σημαντικότερος από τους εννέα πόντους που σημείωσε. Ακόμα και η στατιστική, άλλωστε, δεν κατέγραψε μόνο αυτό, αλλά ακόμη ένα κόψιμο, οκτώ ριμπάουντ, επτά ασίστ, επτά κλεψίματα και μόλις ένα λάθος.

Στα 36 λεπτά παρά ένα δεύτερο που αγωνίστηκε ο Μήτσος, ήταν ο κύριος εκφραστής της άρνησης στην παράδοση που ήταν δεδομένη στο συγκεκριμένο ματς για τον Παναθηναϊκό, ακόμα κι όταν βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά πόντων στην τρίτη περίοδο. Ποτέ οι Πράσινοι δεν το έβαλαν κάτω και ποτέ δεν θεώρησαν ότι το τρόπαιο χάθηκε, ακόμα κι όταν όλα φαινόταν να πηγαίνουν εναντίον τους και με τον MVP του τελικού Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να συμπληρώνει στην επίθεση τον Ελληνα διεθνή, η ανατροπή ολοκληρώθηκε.

Σε μία χρονιά που, όπως έχει πει ο ίδιος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ίσως είναι η τελευταία για τον Παναθηναϊκό με τα υπάρχοντα διοικητικά και αγωνιστικά δεδομένα, το Τριφύλλι δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία για το 13ο κύπελλο της ιστορίας του. Δεν χρειάζεται να εξηγηθεί η ειδική σημασία του αριθμού αυτού για τους Πράσινους, ούτε γιατί αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του Ζοτς, προκειμένου να βάλουν τα κορμιά τους στη φωτιά για να φτάσουν στον τελικό θρίαμβο.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags